Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Folketinget har bevilget et stort beløb til forskning i public service i radio og tv for at få historien, begreber, den øjeblikkelige situation og fremtiden belyst. Denne bog er det første resultat af den forskning. Titlen for det fælles projekt mellem universitet og journalisthøjskole i Århus har titlen ”Dansk public service på journalistikkens betingelser: Udviklinger, dilemmaer, visioner”.
Medieforsker Frands Mortensens doktorafhandling følger to spor. I det ene har vi udviklingen af TV 2 frem til tv-kanalens start i 1988 og senere, hvor skiftende danske regeringer mente, at medier og kulturpolitik var et nationalt anliggende. I det andet spor har vi EF/EU's udvikling på medieområdet frem til EU-Domstolens svingende syn på public service som enten utilladelig statsstøtte eller godkendt kompensation. Trådene samledes under Fogh-regeringens forgæves forsøg på at privatisere TV 2 i 2004. Den danske mediepolitik var for alvor blevet europæiseret.Afhandlingen er sat i en mediesystemisk ramme, hvor jura, økonomi, politisk og teknologisk historie danner analytiske lag, som tilsammen giver værket en usædvanlig dybde. Frands Mortensen har med EU og TV 2 givet sit bud på, hvad faget medievidenskab handler om.
Lever nyheder fra TV2 og DR op til demokratiets krav? Er de formidlet, så vi kan bruge dem? Er sproget brugbart? Hvad synes danskerne om disse nyheder? Er journalisternes opfattelse af professionalisme løsningen? Er der tilfredsstillende adgang til at klage? Hvordan er det med alle de nye medier og public service? Spørgsmålene er mange og flere, og det er dem, de 12 forskere har undersøgt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.