Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Trolde er sære. Det er det, man altid får at vide. Men da Ville rent faktisk møder en trold, virker den ikke sær – i hvert fald ikke på en dårlig måde. Faktisk finder Ville ud af, at troldene gerne vil hjælpe menneskene. Måske er dem, der er anderledes, slet ikke farlige eller forkerte?Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
Da Mads og Mettes far, som er købmand og borgmester i Gammelby, overvejer at aflyse julen i byen, må de to børn straks finde på en plan for at undgå, at det sker! De slår sig sammen med nisserne, Nissefar og Nissemor, og sammen laver de fire spas og løjer gennem hele december måned for at overbevise Mads og Mettes far om, at det også skal blive jul i år.Bogen er baseret på det originale manuskript til tv-julekalenderen af samme navn, som blev sendt første gang på DR i 1979.Robert Fisker (1913-1991) var en dansk forfatter, der hovedsageligt skrev bøger til børn og unge. Robert Fisker debuterede i 1935 og udgav i løbet af sin karriere i omegnen af 150 bøger.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Han er medforfatter til julekalenderen Jul i Gammelby fra 1979. Mange af Berliners værker er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.Jørn Birkeholm (f. 1937) har skrevet en lang række populære børnebøger. Han er medforfatter til julekalenderen Jul i Gammelby fra 1979. Ved siden af sit virke som forfatter har Birkeholm blandt andet arbejdet som skoleinspektør og musiker.
Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række ungdomsromaner. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Da Mads og Mettes far, som er købmand og borgmester i Gammelby, overvejer at aflyse julen i byen, må de to børn straks finde på en plan for at undgå, at det sker! De slår sig sammen med nisserne, Nissefar og Nissemor, og sammen laver de fire spas og løjer gennem hele december måned for at overbevise Mads og Mettes far om, at det også skal blive jul i år...Bogen er baseret på det originale manuskript til tv-julekalenderen af samme navn, som blev sendt første gang på DR i 1979.Robert Fisker (1913-1991) var en dansk forfatter, der hovedsageligt skrev bøger til børn og unge. Robert Fisker debuterede i 1935 og udgav i løbet af sin karriere i omegnen af 150 bøger.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Han er medforfatter til julekalenderen Jul i Gammelby fra 1979. Mange af Berliners værker er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.Jørn Birkeholm (f. 1937) har skrevet en lang række populære børnebøger. Han er medforfatter til julekalenderen Jul i Gammelby fra 1979. Ved siden af sit virke som forfatter har Birkeholm blandt andet arbejdet som skoleinspektør og musiker.
Lars, Mickel och Marie vet inte vad de ska ta sig till nu. Mamma och pappa har bestämt sig för att lära dem en läxa, ja, de måste lära sig att klara sig själva. Så mamma och pappa åker bort över veckoslutet, lämnar Lars, Mickel och Marie ensamma hemma ... Detta innebär givetvis att de måste lära sig att ta hand om sig själva. Bädda, laga mat, städa. Herregud vad jobbigt ... Men det värsta av allt är att de också måste ta hand om djuren på bondgården. Plötsligt inträffar något oväntat. Ingen hade väntat sig att en förskräcklig snöstorm skulle komma redan i November. Men det är just vad som händer, och plötsligt är staketet till hästhagen trasigt ...Franz Berliner (1940 - 2014) var en dansk författare. Han skrev spännande romaner för ungdomar och barn.
Franz Berliners to fortællinger for børn tager os med til Grønland. Vi hører om isbjørnen Marinus og dens første møde med menneskene. I "Alene hjemme" følger vi en dansk familie, der bor i Vestgrønland. En aften, hvor børnene er alene hjemme, bryder en voldsom storm løs og blæser et vindue op. Nu må børnene overveje, om de skal vove sig ud i sneen efter mor og far eller blive i huset.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
Året er 1930, og det er jul på Fyrø. Men intet går, som det skal. En vinteraften bliver øen afskåret fra omverdenen, og nu er gode råd dyre - for hvordan holder man jul, når man ikke kan få fat i alle de ting, som man plejer?"Jul på Fyrø" er en julekalenderbog beregnet til højtlæsning og inddelt i 24 spændende og sjove kapitler - ét til hver dag.Den danske forfatter Franz Berliner (1930-2014) skrev bøger til både børn og voksne, og mange af dem tog udgangspunkt i Grønland, hvor Berliner selv opholdt sig og arbejdede som radiotelegrafist i 1950‘erne. Franz Berliner udgav desuden en række bøger i samarbejde med hans kone, Bibi; blandt andet ungdomsromanen "Seksten dage i september" (1980).Jørn Birkeholm er en dansk forfatter, der blandt andet har medforfattet julekalenderen "Jul i Gammelby" og julebogen "Jul på Fyrø". Han er kendt for sine mange humoristiske børnebøger om blandt andet yggenykkerne og deres eventyr i bøgerne "Da yggenykkerne stjal Rundetårn" (1996) og "Da yggenykkerne stjal Amalienborg" (1997).
""Lad sejlene falde!" råbte kongen. "Ingen skal flygte. Gud råder for, om jeg skal leve eller dø, men flygte vil jeg ikke.""Kongen er Olav Trygvesson. Skibet er Ormen den Lange, det mest berømte skib i Norden. Dagen er en sommerdag i år 1000, da det store slag står ved Svold. Fortælleren er en af de få på kongens skib, som overlevede dagen.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
"Tør du tage ansvaret?" – "Der er ikke tale om at turde tage ansvaret, " sagde Mor. "Der er tale om at turde give det fra sig. Har de ikke kun godt af at prøve? Hvorfor skal vi altid holde dem nede, vi voksne? Skal de ikke have ansvar og selvstændighed, måske?" I 'Hestestormen' lader forældrene på en lille gård i Østjylland deres fire børn passe 'Bedriften', som består af fire heste, en hund, en kat, en skildpadde og to marsvin. Faren er betænkelig ved at lade børnene om at passe dyrene en hel weekend. Det er da heller ikke en lille opgave, og den bliver ikke mindre af, at der netop denne weekend bliver snestorm, der resulterer i strømsvigt og at hestehegnet vælter. Børnene vokser med opgaven og opdager ting ved sig selv og hinanden, som de ikke vidste var der.Del af Stribe-bøgerne.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Da Pia på 15 og Brian på 16 møder hinanden, opstår der en flygtig mulighed for, at de to unge, der er blevet svigtet af systemet og forældrene, sammen vil kunne bryde den sociale arv, der truer med at ødelægge deres fremtid. Med "Seksten dage i september" stiller Bibi og Franz Berliner spørgsmålstegn ved, om to unge, der er godt på vej til at blive det, man kalder sociale tabere, kan bryde den onde cirkel ved at stå sammen og hjælpe hinanden.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
"Det var solskin, da Louise vågnede. Der var helt stille i huset. Hvor var alle de andre? Så hørte hun mors stemme og Fredes pludren ude i køkkenet. Det var godt. Der var mennesker i verden endnu, hun var ikke alene. Hun labbede derud på sine bare fødder." 'Søfolket' handler om den sjove familie med mor og far og de seks børn, Peter, Sofie, Mariane, Søren Fut, Louise og lille Frede. Der sker altid noget. Familien lever ude på landet langt fra by og larm, og i denne bog bruger børnene blandt andet sommerferien på at bo i telt på en ubeboet ø, lære hesten Hans at springe, og så får Søren Fut sig en overraskelse, da han finder ud af, hvad legekammeraten Falkefods rigtige navn er...Søfolket er en sjov familie med mor og far og seks børn, der sammen bor på landet langt væk fra byens larm og tæt på naturen. De er hverken velhavende eller har nye, smarte ting – men de har tid, nærvær og plads til hinanden. Forældrene giver børnene rum, og når ikke alting går, som det burde, er det også deres tro på hinanden, det unikke sammenhold og det, at de tager hinanden alvorligt, der bærer dem gennem vanskelighederne. De to bøger om Søfolket er oplagte familie-højtlæsningsbøger for alle aldre.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Da far og mor fortæller Jens, at han skal på kostskole, bryder det hele sammen for ham. Hvad har han gjort for at fortjene det? Hvorfor skal han sendes væk? Vil de bare af med ham?Jens er blevet sendt på kostskole af sine forældre, og det er ikke altid lige nemt at leve under skolens strikse regler og frygten for, at dem derhjemme bare har glemt ham.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner, har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
"Det er mærkeligt med den ø. Som lille var jeg bange for den, kan jeg huske. Det er så forskelligt, hvad man kan huske fra man var lille. Hvor meget kan du huske?" Spørger Franz Berliner i bogen 'Sommertider'. I informative og letlæselige afsnit beretter han om, hvordan fire børn sejlede ud og opdagede en ø på en sommerdag engang i 30'erne.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Bogen følger sagsbehandleren Merete, der støtter op om den kun 15-årige gravide Birte, der mere end noget andet ønsker at blive en god mor for sit kommende barn. Birte søger at gøre sig uafhængig af sin mor og skabe sin egen nye tilværelse med gode betingelser for sit barn – noget, der står i skarp kontrast til den grå og trøstesløse virkelighed.Forfatterparret Franz (1930-2014) og Bibi Berliner (f. 1931) var noget så sjældent som et forfatterægtepar. Sammen har de skrevet flere bøger, heriblandt en række ungdomsbøger. De boede 54 år i Grønland, og har også skrevet bogen "Derude bag havet" (1968). De er kendt for at konstruere hverdagsskildringer med nærværende, relevante karakterer. To uafhængige bøger med sammenhængende komponenter, som skildrer hverdagen for en række mennesker, med udgangspunkt i socialrådgiveren Merete, der arbejder med socialt udsatte unge mennesker.
"Alting sker på faste tidspunkter. Der er regler for alting. Der er aldrig noget, der pludselig bliver noget helt andet, sådan som derhjemme.Det er godt, og det er skidt.Det er godt, når klokken ringer til spisning lige på slaget, og man kan gå ind og sætte sig og spise rigtig mad og nok af den hver dag.Det er godt, hvis man er sulten, altså.Det er skidt, hvis man er midt i at bygge en hule og lige har fundet ud af, hvordan man får taget til at bære. Skideirriterende. Smide alt hvad man har i hænderne og styrte af sted – bare for at spise!"Hvad har jeg gjort? Det spørger Jens tit sig selv om, når han grubler over, hvorfor hans forældre sendte ham på kostskole.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.Jens er blevet sendt på kostskole af sine forældre, og det er ikke altid lige nemt at leve under skolens strikse regler og frygten for, at dem derhjemme bare har glemt ham.
Den forældreløse Amalie bliver sendt fra Danmark op til en lille bygd i det østlige Grønland. Her lærer hun, at drenge er lidt mere værd end piger, og at forældreløse piger er endnu mindre værd. Det er svært at klare sig som den nederste i fødekæden, og Amalie glæder sig til den dag, hvor hun er gammel nok til at blive sendt i skole i Danmark …Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
"Jeg kiggede på stedet igen. En lille grøn slette, som skrånede let ned mod fjorden, mellem kønne fjelde. Der så meget dejligt ud, smukt og ensomt. Fjernt og lokkende. – Mathis? Hørte du det? sagde Silja, og da jeg så på hende, vendte hun ansigtet op mod mig og lavede kyssemund. – Elskede Mathis! Det er mit drømmested."Alt det blod, jeg havde i mig, røg lige op i mine kinder. Hele mit hoved kogte som et gloende komfur. Jeg vendte mig om og rodede med påhængsmotoren. Så hev jeg i startsnoren. Motoren startede ved første ryk."Mathis har ingen anelse om, hvad der venter ham på "Drømmestedet", da han sejler dertil for første gang sammen med Silja og hendes bror Ove. På "Drømmestedet" er alt nemlig muligt.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
Tingelingelaters titel er lige så ironisk over for romanen, som romanen er over for sin handling. For selvom livet på en dansk kaserne kan være ganske tiltalende og endda sjovt, så er der også en anden side, hvilket Franz Berliner tydeligt får vist igennem de mange finurlige episoder, der udspiller sig mellem de værnepligtige, der ikke alle sammen er lige indstillede på soldaterlivet.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone, Bibi Berliner (f. 1931), har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
"Da alt blev stille, rejste han sig med bævende stemme: "Er der nogen levende?" – "Ja, jeg lever," sagde en stemme inde under briksen. Det var Mælkebøtten." Skævben og hans fætter Mælkebøtte er de to eneste overlevende, efter at deres familie er blevet dræbt. Derfor drager de på flugt for at redde livet. Skævben er fyldt af en hævnlyst, der hurtigt bliver omdrejningspunktet for deres eventyr. "Hævneren – historien om Skævben" foregår for mange år siden, før der kom fabrikker og biler til vores land. Den handler om mennesket og dets følelser, og hvordan de nok er de samme uanset tid og sted.
"Hvor er Mor? Det var Søfolkets krigsråb, når nogen kom hjem. Hvor er Mor? Mor skulle være der, ellers var huset ikke rigtigt. Man kunne ligesom mærke det med det samme. Far råbte det også, i samme øjeblik han kom ind ad døren: "Hvor er Mor?", "Mor er her, lille ven", kunne hun finde på at svare, og så grinede Far lidt flovt, og man kom til at tænke på, hvordan han havde set ud, da han var en lille dreng og gik i skole." "En anden bog om Søfolket" er den anden bog i den korte serie om den uhøjtidelige familie med mor og far og seks børn, der sammen bor på landet.
"Hvad er det største, du har oplevet i det år, der er gået?" Knud tænker sig om. […] Så ved han det. Det største. Det suger i ham, ligesom den dag på verandaen foran hytten ved elven i det fjerne. […] "Det største," siger han, "det var... hvalen". Knud på otte år bor på den vestlige del af Grønland og oplever mange sjove og spændende ting i sin hverdag. Men det største, han oplever, i året 1959 – det er hvalen!
Hvor går grænsen mellem fiktion og virkelighedsskildring? Det spørger Franz Berliner om i denne novellesamling, hvor fiktive personer blander sig med rigtige, erindringer med fantasi. Én ting er fælles for novellerne: Scenerne og personerne er indimellem opdigtet, men bagtæppet, kulissen – stederne – er virkelige.
En hård vinter i Danmark betyder lukkede veje, snefri og ekstra varmeregning; i Vestgrønland kan det betyde liv eller død. Sådan var det i hvert fald i 1969, hvor Franz Berliner tog ud på en rejse fra Narssarssuak i syd til Upernavik i nord. Den vinter blev den hårdeste i mands minde, og det havde store konsekvenser for landets befolkning. Gennem en række interviews, billeder og egne observationer giver Franz Berliner et realistisk og levende billede af livet i Vestgrønland anno 1969.
"Uden for stationen stod jeg, og på himlen stod månen, større end nogensinde. Ingen anelse af daggry; vinternat i Angmagssalik." Sådan indleder Franz Berliner sin erindringsbog om de tre år fra 1956-59, hvor han og hans kone Bibi boede i Angmagssalik i det østlige Grønland. I 'Måne over fjeldet' fortæller Berliner om Grønlands smukke natur, om vintermåne og trommedans og om stedets helt unikke historie, der er vigtig for at kunne forstå Grønland i nutidens perspektiv. Berliner stiller spørgsmålstegn ved den rivende udvikling, som Angmagssalik og Grønland generelt har været del af, og de problemstillinger, der kan være forbundet med at skulle flytte sig fra stenaldersamfund og ind i en moderne tid. Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
"Det er blæsevejr i Danmark. Blæsten går gennem grønne blade. Det bruser deroppe, og det bevæger sig frem og tilbage. Jonas står og kigger derop. Det hedder et træ. Et æbletræ. Hjemme i Nugssuak er der ingen træer." Sådan indledes den første bog om Jonas, der kommer fra Grønland og er blevet adopteret af danske forældre. I bogen oplever han Danmark for første gang. 'Jeg håber, det går godt' er også hans ord, da han skal prøve at bo hos sine bedsteforældre for første gang. Kan det nu gå godt? Og kan de finde hinanden på trods af, at de er fra to vidt forskellige generationer?Jonas kommer fra Grønland, han er adopteret af danske forældre, er enebarn og har en tendens til at være lidt gammelklog og snusfornuftig. Dette går dog hånd i hånd med hans andre karaktertræk, hvor han både er modig og højrøstet, men også at han kan være stille, forsigtig og poetisk.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
"Da løb en dreng på kun tolv vintre frem. Det sang fra hans buestreng, og med et smæld borede hans pil sig ind i bjørnens ryg." 'Den Frygtløse' handler om en dreng, der først bliver kaldt Bjørneprikkeren, fordi han kun tolv år gammel redder en fuldvoksen mand fra at blive dræbt af en bjørn. Sidenhen får han navnet Den Frygtløse, da han ikke kender til frygt. Men er det en god ting? Kong Tanden siger, at "den, som intet frygter, bliver ikke gammel", og med de ord drager Den Frygtløse ud i verden, for at se frygten i øjenene. Det bliver en lang og farefuld færd, og på sin vej møder han ikke blot endeløse vildmarker, bjerge, søer og floder – han møder også kærligheden. Men hvad med frygten?Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
En mand sidder på torvet og beretter for en lyttende skare om sine oplevelser. "Gyser I?" Spørger han. "Vent lidt, for det bliver værre endnu. Tror I kun, det var i gamle dage, den slags kunne ske? Ak, det sker også i vores tid, og det vil komme til at ske igen!" Bogen er baseret på 1. og 2. Kongebog, og der fortælles om, hvordan Kong Akab og Dronning Jesabel styrer Palæstina med hård hånd. Imidlertid spår profeten Elias om, at landet vil opleve en frygtelig tørke, og derfor samler han en oprørshær for at finde tilbage til Jahves tro.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Gæslingen og hans to storebrødre drager sammen ud i verden for at søge lykken. De to storebrødre er dygtige til alt muligt, men Gæslingen kan ikke rigtig finde ud af noget. På deres rejse møder brødrene to kæmpekvinder, der straffer de to ældste brødre for hovmod og griskhed, men Gæslingen går det ganske anderledes. Gæslingen er ikke bare et eventyr, hvor dyd bliver belønnet, og synd bliver straffet. Det er også en fortælling om forskellige mennesketyper, som dukker op i alle hjørner og kroge af verden, og de synder, der ligeledes går igen verden over.Franz Berliner (1930-2014) har skrevet både voksen- og børnebøger. Mange af dem er inspireret af de sagn, han hørte, mens han arbejdede som radiotelegraf i Grønland. Sammen med sin kone Bibi Berliner har han endvidere skrevet en række socialrealistiske ungdomsromaner.
"For længe siden var det sommer i Danmark. Det var dengang Jonas var på ferie hos Ana og Farfar. I en have med træer. De fløj med drage på en mark, og det var sommer i Danmark. Nu er det september i Grønland, og Ana og Farfar kommer på ferie hos ham." I den anden bog om Jonas, der kommer fra Grønland og er blevet adopteret af danske forældre, får han besøg i sit hjemland. De kommer blandt andet på udflugt med motorbåden Skarven, hvor de sejler ud til en forladt by og spøgelset Aron. De fanger en torsk, en havkat og en flynder i fjorden og oplever mange andre sjove ting.Jonas kommer fra Grønland, han er adopteret af danske forældre, er enebarn og har en tendens til at være lidt gammelklog og snusfornuftig. Dette går dog hånd i hånd med hans andre karaktertræk, hvor han både er modig og højrøstet, men også at han kan være stille, forsigtig og poetisk.Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Østgrønland bliver på grønlandsk kaldt Tunua, bagsiden – landets bagside. Det var først i 1884, at Kommandør Dr. phil. Gustav Holm på Konebådsekspeditionen opdagede det hidtil ukendte Angmagssalik-folk. Siden er det gået stærkt, og især på den teknologiske front har det været svært at følge med for et folk, der har måtte flytte sig utrolig hurtigt på få generationer. I sommeren 1967 kommer forfatteren tilbage til det Angmagssalik, som han forlod efter at have boet der i perioden 1953-56. Besøget sætter tankerne i gang hos forfatteren – er denne rivende udvikling sund? Og er der gjort nok for at sikre, at det kulturelle og historiske Grønland består, og at det ikke blot overtromles af teknologi?Franz Berliner (1930-2014) var dansk forfatter. Han blev student fra Horsens Statsskole og uddannede sig senere til radiotelegrafist. Franz Berliner fik sin debut med novellesamlingen 'Evelyn' (1954). Sommetider har det været i samarbejde med hustruen Bibi, at Franz Berliner har skrevet sine bøger, og deres tid på Grønland er ofte omdrejningspunktet. Mange af bøgerne henter stof fra grønlandsk mytologi og handler ofte om brydningen mellem fortid og nutid. Medmenneskelighed og de nære omgivelser omkring karaktererne er gennemgående temaer i forfatterskabet, og bag forfatterpennen fornemmer man tydeligt, at der ligger en forankret tro på, at et velfungerende fællesskab med andre og gode fælles oplevelser kan være en styrke, som kan få mennesker til at føle sig betydningsfulde og ønskede.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.