Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Gitte Duus

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - i social- og sundhedsprofessionerne
    af Jan Brødslev Olsen & Gitte Duus
    238,95 - 305,95 kr.

    Det danske social- og sundhedsvæsen har længe været tynget af standardiseringer, procedurer, regler, målinger og kontrol. Helt modsat hensigten har dette i mange tilfælde betydet ringere udbytte for borgeren. For de professionelle, som skal løfte opgaverne, har dette bibragt manglende arbejdsglæde, frustrationer, stress og psykisk nedslidning. Udviklingen har været kritiseret længe, og meget tyder på at tiden er ved at rinde ud for denne måde at indrette velfærdssamfundet på.Denne bog istemmer kritikken, men går også skridtet videre og afsøger et nyt grundlag for mødet imellem den professionelle og borgeren. Som et alternativ til bureaukratisering og topstyring spejder bogen efter de kvaliteter, der udgør – eller bør udgøre – kernen i arbejdet med mennesker. Det er dels kvaliteter, der handler om, hvad den professionelle skal have fokus på: dygtighed, omsorg, empati, kontakt og barmhjertighed og det er dels kvaliteter, som er vigtige for borgeren: anerkendelse, mening, modstandskraft, værdighed, frihed og taknemmelighed. Disse kvaliteter bliver hver for sig dybtgående beskrevet, teoretisk analyseret og belyst med praksiseksempler i Menneskenære grundbegreber. Bogen er på den måde en praksisnær psykologisk, filosofisk og sociologisk indføring i centrale problemstillinger omkring det professionelle møde for både studerende og praktikere inden for omsorg, sundhedsarbejde, socialt arbejde og socialpædagogik.

  • af Erik Laursen, Gitte Duus, Karin Kildedal, mfl.
    350,95 kr.

    Aktionsforskning – en grundbog giver en introduktion til aktions­­forsk­ningens historie, metodologiske diskussioner og ­praksis. Aktionsforskning adskiller sig fra andre akademiske retninger ved, at ­forskeren deler den videnskabelige erkendelsesproces med de aktører, som indgår i det under­søgte praksisfelt. Gennem dette aktive og demokratiske samspil tilstræber aktionsforskningen at skabe viden om og forandring af verden. Bogen giver en række konkrete eksempler på, hvordan aktionsforskning kan ­ud­foldes i praksis inden for demokratiudvikling, socialt ­arbejde, udvikling af ­organisationer, undersøgelse og understøttelse af bæredygtighedsproblemer m.m. Med Aktionsforskning – en grundbog har forskere, studerende og praktikere et solidt afsæt for at udføre aktionsforskning. Bogen er skrevet af forskere fra Roskilde og Aalborg universitet, som alle er prak­tiserende aktionsforskere og medlemmer af Dansk Aktionsforsknings Netværk.

  • af Gitte Duus
    248,95 kr.

    Sags- og episodeanalyse er en metode, der kan anvendes i forbindelse med en konkret sag eller situation i socialt arbejde. Metoden er rettet mod praksisteam og bygger på fem nøje fastlagte trin, som teamet systematisk arbejder sig igennem. Hermed får teamet mulighed for at skabe en fælles faglig forståelse, fastlægge handleretning og tage beslutninger om konkrete handlingstiltag. Grundlaget for handling bliver derved tydeliggjort, og afgørelser træffes på et fagligt kvalificeret grundlag.Sags- og episodeanalyse adskiller sig fra supervision ved, at hele teamet inddrages i udarbejdelsen af den faglige analyse, samt ved at der ikke fokuseres på den enkelte medarbejders relation til sagen. Metoden har en relativ stram processtyring, men systematikken kan til gengæld læres relativt hurtigt, så det enkelte praksisteam selv kan anvende metoden, f.eks. ved sagsmøder. Bogen henvender sig til medarbejdere og mellemledere inden for det sociale arbejde samt studerende på især bachelor- og masterniveau.

  • - En grundbog
    af Erik Laursen, Gitte Duus, Karin Kildedal, mfl.
    263,95 kr.

    Aktionsforskning - en grundbog giver en introduktion til aktionsforskningens historie, metodologiske diskussioner og praksis.Aktionsforskning adskiller sig fra andre akademiske retninger ved, at forskeren deler den videnskabelige erkendelsesproces med de aktører, som indgår i det undersøgte praksisfelt. Gennem dette aktive og demokratiske samspil tilstræber aktionsforskningen at skabe viden om og forandring af verden.Forfatterne giver en række konkrete eksempler på, hvordan aktionsforskning kan udfoldes i praksis inden for demokratiudvikling, socialt arbejde, udvikling af organisationer, undersøgelse og understøttelse af bæredygtighedsproblemer m.m.Med Aktionsforskning - en grundbog har forskere, studerende og praktikere et solidt afsæt for at udføre aktionsforskning.Bogen er skrevet af forskere fra Roskilde og Aalborg Universitet. De er alle praktiserende aktionsforskere og medlemmer af Dansk Aktionsforsknings Netværk.

  • af Gitte Duus
    332,95 kr.

    Hvad er socialfaglig kvalitet? Og hvordan kan man udvikle kvaliteten i den faglige praksis?Når man arbejder med kvalitet og kvalitetsudvikling, er det vigtigt at afklare og beskrive egenskaberne ved metoder, teori og "produkt". Dermed sikrer man gennemsigtighed.Som fagperson eller team må man desuden forholde sig til, om man opnåede de forventede resultater, om de planlagte metoder blev anvendt i praksis, og om teorigrundlaget var tilstrækkeligt.SOCIALFAGLIG KVALITET giver en række forskellige perspektiver på kvalitetsudvikling samt konkrete eksempler på og metoder til arbejdet med dette indenfor socialt arbejde.Bogen henvender sig til studerende, medarbejdere og mellemledere indenfor socialt arbejde. Den er oplagt som grundbog eller supplerende litteratur på socialfaglige uddannelser. Andre faggrupper som f.eks. pædagoger og sygeplejersker kan desuden relativt enkelt omsætte perspektiverne til egen faglighed.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.