Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hæftet gennemgår enkelt og klart de vigtigste regler for kommaet, som de er fastsat af Dansk Sprognævn. En slags førstehjælp, som du hurtigt kan læse - og genlæse, når du kommer i tvivl. Ha´det ved hånden, i lommen, i tasken, i skuffen - så vil du være i stand til at løse langt de fleste kommaproblemer. Til bogen hører et program, så man på computer kan øve sig i både kryds&bolle og at sætte kommaer.
Sproget i de elektroniske medier har fokus på, hvad der er et godt og virkningsfuldt sprog. Bogen indledes af kapitler om sproget, henholdsvis den basale grammatik og det journalistiske sprog. Herefter følger kapitler om sproget på de forskellige digitale platforme: radio, tv, internet og i det tværmediale felt, herunder i de sociale medier. Bogens sidste del sætter fokus på metatekster, dvs. de mange teksttyper, der ikke i sig selv er journalistiske, men derimod handler om journalistikken. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem landets tre journalistuddannelser; Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Center for Journalistik på Syddansk Universitet og journalistuddannelsen på Roskilde Universitet samt Danmarks Radio. Bogen er skrevet til de studerende på landets journalist- og kommunikationsuddannelser, der lige nu forbereder sig på et professionelt liv i en udfordrende, kompleks, men især mulighedsrig medievirkelighed.
Når du sætter komma korrekt, hjælper du læseren. Du afgrænser sætningerne og gør teksten mere forståelig og mere læsevenlig. Og du undgår, at din tekst bliver misforstået, fordi kommaerne mangler eller står forkert.Derfor er det ikke ligegyldigt, hvor de står.Bogens første del er en gennemgang af de grammatiske begreber, der er nødvendige for at forstå kommareglerne. I anden del finder du en gennemgang af kommareglerne - med eksempler. Og i tredje del kan du teste dig selv i en række kommaøvelser med facitliste. Bogen indgår i serien "De små grå" - de to andre er "Fjern fejlene" og "Skriv klart!".
Du må godt! Altså formidle journalistik i jeg-form, hvor du optræder med et synligt og aktivt jeg i historien. Faktisk er det i nogle situationer en god idé, der kan løfte journalistikken og engagere læserne, lytterne og seerne. Men hvornår er det? Hvilke historier vil blive bedre med et aktivt jeg, og hvordan griber du det an?De spørgsmål får du svar på i antologien Hvad laver JEG her? Igennem analyser og eksempler undersøger en række journalister, undervisere og forskere, hvornår, hvorfor og hvordan et synligt ’jeg’ kan forbedre en journalistisk historie på tværs af genrer, medietyper og platforme.Bogen præsenterer forskellige typer af jeg-roller og de dilemmaer, der kan opstå i blandt andet:reportagenportrættetfeaturenundersøgende journalistikghostwritingessayetlydfortællingendigitale fortællingeretnografisk journalistikdet personlige fotografi.Hvad laver JEG her? er en hands-on-lærebog, der skal inspirere journalister, redaktører og andre formidlere til en velovervejet og kvalificeret brug af ‘jeg’.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.