Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Johannes af Korset (1542-91) var i sin samtid en højt skattet åndelig vejleder, og det er han stadig! Han hjælper os både med at finde meningen med vort liv, foreningen med Gud, og giver praktisk vejledning til at realisere den.
I 1986 gjorde UNESCO den spanske by Ávila til en del af verdenskulturarven. Den samme ære kunne man give den kvinde, der mere end nogen anden har gjort byens navn kendt: Teresa af Ávila (1515-1582). Det er netop, hvad den katolske Kirke gjorde, da hun i 1970 blev udnævnt til kirkelærer. Dermed fremhævede Kirken, at Teresa ikke kun var et stort menneske fra Spaniens guldalder, der reformerede sin klosterorden, karmelitterne, men en aktuel skikkelse med et universelt budskab. Siden udnævnelsen til kirkelærer er Teresas aktualitet ikke blevet mindre. Den åndelige, interesse er nemlig i de senere år stadig steget og dermed også behovet for pålidelige vejledere på den spirituelle vej. Her kan Teresa være en hjælp, for hun fører os sikkert til kernen i den kristne mystik: venskabet med Jesus.
Skrevet sammen med Malene Fenger-Grøndahl.I løbet af de seneste 50 år er en kristen retrætebevægelse vokset frem i Skandinavien. Grethe Livbjerg har været med næsten fra begyndelsen og var en af pionererne i dansk sammenhæng. I denne personlige beretning fortæller hun historien fra dengang "retræte" var et fremmedord, til i dag, hvor retræter er blevet noget almindeligt, men også noget meget forskelligt.Fokus ligger på fremvæksten af den nye retrætebevægelse, de vigtige personer og steder i Danmark, Norge og Sverige. I bogens anden del skriver Grethe Livbjerg om retrætens fundament og pejler sig ind på det, der kendetegner den kristne retræte.”For at kunne leve for Gud er det nødvendigt at leve med Gud. Med denne bog giver Grethe Livbjerg god vejledning om de stilhedens steder, der er en forudsætning for, at vi som mennesker kan leve sammen i solidaritet i stedet for rivalisering.” Peter Halldorf i bogens forord.
Allerede som barn mærkede Grethe Livbjerg en længsel efter noget større, noget mere, som hun ikke vidste, hvad var. Der skulle gå adskillige år, før hun fandt ind til længslens kilde, og endnu flere år før hun vovede at gå den vej, hun var kaldet til.Og alt skal blive godt er en medrivende og åbenhjertig beretning om, hvordan en pige fra et snævert missionsk miljø på landet fulgte sin længsel og fandt sin vej ind i fællesskabet med Gud. Det er historien om et menneske, der gennem et langt liv har erfaret, at Gud har vendt mørke perioder med skilsmisse, depression og angst til noget godt. Og det er historien om en livsvej, der førte til opdagelsen af indre bøn og til et frugtbart virke som lærer og vejleder i kristen spiritualitet. På den måde er bogen også undervisning i bøn.Grethe Livbjergs mangeårige virke som retræteleder og redaktør af tidsskriftet og hjemmesiden Levende Vand har givet hende en stor kontaktflade til kristne fra alle kirkesamfund. Hun er blevet et samlingspunkt i en ny økumenisk bevægelse, som søger tilbage til kirkens fælles rødder og på den måde er en opfyldelse af Jesu bøn om ”at de alle må være ét”.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.