Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Grith Skovgaard Ølykke

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Ruth Nielsen & Grith Skovgaard Ølykke
    1.215,95 kr.

    EU’s Udbudsregler– i dansk kontekst omhandler udbud af offentlige kontrakter i Danmark og EU med hovedvægten på EU-reglerne, herunder EU’s udbudsdirektiv fra 2014. Bogen har primært et teoretisk sigte. Den tager udgangspunkt i en analyse af EU’s udbudsregler i bred forstand og diskuterer også implementeringen heraf i dansk ret.EU’s primærret af betydning for udbud (traktaterne, de almindelige retsprincipper og grundlæggende rettigheder) er udviklet gradvis i de ca. 60 år EF/EU har eksisteret. I de første år blev reglerne om offentlige udbud overvejende set som et eksempel på anvendelse af logikken bag EU’s indre marked. Efter Lissabon-Traktatens ikrafttræden (1.12.2009) betegner art. 3 TEU den variant af markedsøkonomi, som EU bygger på, som social markedsøkonomi med høj konkurrenceevne. I forarbejderne til udbudsdirektivet fra 2014 ses offentlige udbud som et markedsbaseret instrument til at realisere Europa 2020-strategien om intelligent, dvs. videns og innovationsbaseret, bæredygtig og inklusiv vækst.Ud over primærretten er der på EU-niveau vedtaget særlige direktiver om udbud, i 2014 et generelt udbudsdirektiv (2014/24/EU), et koncessionsdirektiv (2014/23/EU) og et forsyningsvirksomhedsdirektiv (2014/25/EU). Udbudsdirektivet fra 2014 er hovedemnet i denne, der også indeholder et kapitel om koncessionskontrakter.Der er ikke taget hensyn til materiale fremkommet efter 1. maj 2015.

  • - i dansk kontekst
    af Grith Skovgaard Ølykke, Mette Ohm & Cecilie Fanøe Petersen
    1.215,95 kr.

    ForordDenne bog handler om udbud af offentlige kontrakter i Danmark og EU medhovedvægten på EU-reglerne, herunder EU’s udbudsdirektiv fra 2014. Bogenhar primært et teoretisk sigte. Vi tager udgangspunkt i en analyse af EU’s udbudsregleri bred forstand og diskuterer i denne tredje udgave af bogen ogsåimplementering heraf i dansk ret i form af udbudsloven, som trådte i kraft01.01.2016, med de ændringer der er sket af loven i 2019 og 2022.EU’s primærret af betydning for udbud (traktaterne, de almindelige retsprincipperog grundlæggende rettigheder) er udviklet gradvist i de ca. 70 år,EF/EU har eksisteret. Ud over primærretten er der på EU-niveau vedtagetsærlige direktiver om udbud, både et generelt udbudsdirektiv (2014/24/EU),et koncessionsdirektiv (2014/23/EU), et forsyningsvirksomhedsdirektiv(2014/25/EU) og et forsvars- og sikkerhedsdirektiv (2009/81/EU). Udbudsdirektivetfra 2014 er hovedemnet i nærværende bog. Anden udgave af bogenindeholdt også et kapital om koncessionsdirektivet. I denne tredje udgave afbogen har vi udvidet dette kapitel til også kort at skitsere indholdet af forsyningsvirksomhedsdirektivet,forsvars- og sikkerhedsdirektivet og PSOforordningen(der indeholder et særligt udbudsregime for visse kontrakter omoffentlig transport). Fokus for gennemgangen af disse øvrige direktiver er atfremhæve, hvor de indeholder særlige regler, som ikke genfindes i det generelleudbudsdirektiv.

  • af Grith Skovgaard Ølykke, Mette Ohm & Cecilie Fanøe Petersen
    1.082,95 kr.

  • - i dansk kontekst
    af Ruth Nielsen & Grith Skovgaard Ølykke
    1.215,95 kr.

    Denne bog handler om udbud af offentlige kontrakter i Danmark og EU med hovedvægten på EU-reglerne, herunder EU’s udbudsdirektiv fra 2014. Bogen har primært et teoretisk sigte. Den tager udgangspunkt i en analyse af EU’s udbudsregler i bred forstand og diskuterer også implementeringen heraf i dansk ret.EU’s primærret af betydning for udbud (traktaterne, de almindelige retsprincipper og grundlæggende rettigheder) er udviklet gradvis i de ca. 60 år EF/EU har eksisteret. I de første år blev reglerne om offentlige udbud overvejende set som et eksempel på anvendelse af logikken bag EU’s indre marked. Efter Lissabon-Traktatens ikrafttræden (den 1.12.2009) betegner art. 3 TEU den variant af markedsøkonomi, EU bygger på, som social markedsøkonomi med høj konkurrenceevne. I forarbejderne til udbudsdirektivet fra 2014 ses offentlige udbud som et markedsbaseret instrument til at realisere Europa 2020-strategien om intelligent, dvs. videns- og innovationsbaseret, bæredygtig og inklusiv vækst.Ud over primærretten er der på EU-niveau vedtaget særlige direktiver om udbud, i 2014 et generelt udbudsdirektiv (2014/24/EU), et koncessionsdirektiv (2014/23/EU) og et forsyningsvirksomhedsdirektiv (2014/25/EU). Udbudsdirektivet fra 2014 er hovedemnet i nærværende bog, der også indeholder et kapitel om koncessionskontrakter, mens forsyningsvirksomhedsdirektivet ikke gennemgås nærmere. Denne anden udgave af bogen er opdateret med den seneste praksis fra EU-Domstolen. Der er ikke taget hensyn til materiale fremkommet efter 1. maj 2017.Forfatterne er professor (mso), ph.d. Grith Skovgaard Ølykke og professor, dr. jur. Ruth Nielsen, begge CBS.

  • af Jens Fejø & Grith Skovgaard Ølykke
    827,95 kr.

    Med den 5. udgave af denne fremstilling er der sket en omfattende opdatering, hvor såvel den seneste udvikling i den konkurrenceretlige regulering som udviklingen i praksis, der er fremkommet siden den 4. udgave fra efteråret 2009, inddrages. Bogen indeholder en systematisk gennemgang af reglerne, der forbyder konkurrencebegrænsende aftaler samt misbrug af dominerende stilling. Endvidere behandles reglerne om fusionskontrol og de særlige regler om offentlige og privilegerede virksomheder samt statsstøttereglerne. Afslutningsvis gennemgås procedurereglerne inden for EUkonkurrenceretten. Økonomisk teori har i takt med moderniseringen af EU-konkurrenceretten fået en større betydning for reglernes udformning og som grundlag for praksis. Dette er søgt afspejlet i behandlingen af de forskellige regelsæt.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.