Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Grønlandsbilleder fotograferet af Harald Johansen, som i 1916 rejste til Grønland sammen med Jens Jepsen. De to sønderjyder var rømmet fra tysk krigstjeneste og arbejdede tre år i kryolitminen i Ivigtut. Herfra kunne de først vende hjem i 1919 - et halvt år efter at 1. Verdenskrig var afsluttet.Bogen skildrer i tekst og billeder det arbejds- og fritidsliv, som Harald og Jens oplevede i den barske grønlandske verden fjernt fra hjemlandet og verdenskrigen: Den lange farefulde rejse til Ivigtut, Arsuk Fjord med dens skibe, mennesker, kryolitten og bruddet, den storslåede grønlandske natur, oplevelser på ekskursioner samt jagt- og sejlture langs kysten til bl.a. nordboruinerne - i et fællesskab med kammeraterne.Billederne afspejler det lille industrisamfund i Ivigtut med dets mennesker og omgivelser for 100 år siden, set gennem en samling unikke fotografier. Fra Haralds originale optagelser fik Jens kopieret en serie lysbilleder. Haralds hjem brændte og dermed hans negativer og billedalbum - dog ikke alle viste det sig senere. Resten af samlingen blev genopdaget i 2018. Billederne udgives her samlet for første gang.
Kalkudvinding på Køgeegnen - er en kulturhistorisk undersøgelse om en af egnens største landindustrier, som var virksom fra midten af 1850´erne til 1975. Et eksempel på industriel udnyttelse af de lokale råstoffer på den ellers landbrugsdominerede Hedeboslette, fra tiden under den førindustrielle landbokultur til det moderne industrisamfund.
Dansk flinteindustri er en kulturhistorisk undersøgelse om en af Danmarks specielle naturresurser - flint. Flinten findes især langs kysterne, hvor den i Nyere tid er blevet industrielt udnyttet flere steder. Bogen sætter dermed fokus på industri og råstof i nogle af landets kystvendte og udpræget landrugsområder.
En østsjællandsk husmand i en brydningstid - Hans Olsens optegnelser og livsforløb i Hylleslettehuset, Enderslev Sogn 1849-1890.Bogen tager afsæt i husmand og sognefoged Hans Olsens efterladte optegnelser over sit livsforløb i årene 1849-1890 i Enderslev Sogn syd for Vallø, med et kort tilbageblik på sine første 30 leveår. Herigennem tegnes et nuanceret tidsbillede af livet i lokalsamfundet, sognets administrations og datidens politiske forhold på landsplan, iagttaget og fortalt af en husmand i Engerslev.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.