Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Istedgade er ikke en hvilken som helst storbygade i Danmark. For alle kender Istedgade, og alle har en holdning til gaden, der er berømt og berygtet fra Gedser til Skagen og fra Blåvands Huk til Gudhjem.Gennem tiden har Istedgade afspejlet et mini-Danmark, placeret i hovedstaden og med alle befolkningsgrupper repræsenteret. I takt med samfundets udvikling har Istedgade ændret sig og er fulgt med tiden. Gaden spejler både glæden og gruen i det danske samfund og er som en levende organisme i bestandig forandring. Her ser vi de samfundsforhold, byudviklinger, strømninger i tiden og kulturhistoriske fænomener, som findes overalt i det danske samfund og i enhver dansk provinsby.Bogen fortæller om gadens udvikling lige fra etableringen af pesthuset på Vester Fælled i 1665 og hovedbanegården uden for voldene i 1847 over Ellehammers værksted og senere besættelsestiden med det berømte slogan ”Istedgade overgi´r sig aldrig”. Vi møder artisterne, de prostituerede, lommetyvene og lurendrejerne, slagterne, forlystelserne og de ganske almindelige vesterbroere, der voksede op i kvarteret.Men bogens nuancerede billede fortæller også om fremdriften i området, om cafeerne, digterne og alle de farverige mennesker, der alle dage har holdt til i deres yndlingskvarter.Bogen er gennemillustreret i farver.
Ny og revideret udgave af bogen med de seneste arkæologiske metroudgravninger i København, der daterer København tilbage til 1000-tallet. En historisk vandring tilbage til det København, der eksisterede før de store brande i 1728 og 1795. København skilter ikke med sin fortid før 1728, men den findes stadig mange steder i både gader, gadenavne, torve og bygninger. Hvem boede i disse gader? Hvordan så her ud? Hvordan fandt man frem til hinandens huse? Boede skomagerne i én gade og slagterne i en anden? Hvad er en rebslager, en plattenslager, en kålkone og en bartskærer? Det er nogle af de spørgsmål, som søges belyst i bogen. Bogen er opdelt efter kvarterer, så man kan bruge den til at planlægge sine egen ture gennem byens stræder og gader. Rigt illustreret med gamle stik, kort, malerier, kalkmalerier og fotografier. Bogens hjemmeside: www.tyra.dk
Københavns forunderlige historie – liv, lyst og lort fra oldtid til nutid er en bog for alle med interesse i vor hovedstads historie. Som faguddannet arkæolog og med sit mangeårige virke som historieformidler og guide i København øser Hanne Fabricius af sin righoldige viden og fortæller den sammenhængende, lange historie, lige fra sporene fra stenalderen til bz’erne og metrobyggeriet.Hanne Fabricius’ skildring er en kronologisk fremstilling krydret med steder og emner, hun selv synes kræver et særligt fokus og en mere udtømmende omtale, fordi de åbner byens liv og variation for læseren. Hanne Fabricius ønsker, at vi kommer til at bruge vores fantasi, og at vi fornemmer fortidens stemninger. For eksempel i de trange gårdspladser, der har dannet scene for utallige menneskeskæbner med kamp om liv og død, og hvor børnenes glade leg og hvinende skrig har blandet sig med mødrenes kalden og de elskendes ømme ord.Københavns forunderlige historie – liv, lyst og lort fra oldtid til nutid er en traditionel og seriøs historiebog, men bramfrit formidlet gennem iagttagelser af det levede liv, der gør skildringen nærværende og deltagende. Bogen begynder med oldtiden og er siden 1000-tallet inddelt i et kapitel for hvert århundrede.
Globale kvindefortællinger i Danmark er en bog om 22 herboende kvinder, der har valgt Danmark til, men som kommer fra vidt forskellige egne af verden. På tværs af etnicitet, religion og politisk ståsted er de interviewet om deres oplevelser af det at bo og leve i Danmark samt om mødet med vores kultur.I Globale kvindefortællinger er det netop kvinder, der er i fokus – og ikke mænd, der alt for ofte er løbet med opmærksomheden. Derfor lader Hanne Fabricius nu kvinderne komme til orde.Der er en ingeniør fra Iran, en konditor fra Thailand, en DR-medarbejder fra Finland, en operasanger fra Rusland, en politiker fra Tyrkiet, en ph.d. i interkulturelle studier fra Ghana, en psykolog fra Brasilien, en pædagogmedhjælper fra Sydafrika, en filminstruktør fra Færøerne – og mange flere. Integrationsspørgsmålet vækker store følelser blandt etniske danskere og er præget af mange fordomme. Fælles for de portrætterede kvinder er, at de alle føler, at de bidrager positivt til det danske samfund, og at de føler sig hjemme her.
Rejs tilbage i tiden med dette eventyrlige, historiske detektivspil og løs mysteriet om, hvem der stjal biskop Absalons magiske skakbrik i år 1170.Er det den uhyggelig spøgelsesgris Gravsoen fra Sankt Clemens Kirkegård, som er tyven? Eller er det en eller flere af byens borgere? På turen bevæger I jer gennem middelalderbyen, hvor I skal tale med seks mistænkte og løse en række opgaver. I må selvfølgelig google alle spørgsmålene, hvis I er i tvivl om noget. Når I har løst en opgave, skal I huske at skrive svarene på den sidste side i bogen. Her er der et bogstav pr. svar. Når I er nået til det sidste stop på detektivturen, skal I sætte jer ned og finde ud af, hvem der stjal Absalons magiske skakbrik, så han kan få den tilbage. Bagefter skal I samle bogstaverne fra svarene i opgaverne og bytte om på dem. Har I svaret rigtigt, har I også bogstaverne til tyvens eller tyvenes fornavn. Har I ikke gættet rigtigt, kan I løse rebussen til slut og finde løsningen. Mødested: I skal mødes på Rådhuspladsen i området ud for Vestergade, hvor I kan finde et sted at stå. Her åbner I bogen og så er detektivturen i gang. Slutsted: Sidste stop er på Højbro Plads, hvor I skal finde et sted at sidde eller stå, mens I løser mysteriet om, hvem der har stjålet biskop Absalons magiske skakbrik.Praktiske oplysninger:Oplevelsesturen er et udendørs historisk detektivspil, hvor I bevæger jer gennem de københavnske middelaldergader.Hvornår: 365 dage om året. I bestemmer selv.Hvor mange: 1-4 personer pr. hold. pr. oplevelsestur Hvis I er flere, skal I købe flere oplevelsesture.Alder: + 6 år til +150 år.Tid: 1½-2 timer.Turens længde: ca. 1,5 km.Hvordan: Hvert hold er på max. 4 personer. Det hold, der løser mysteriet først, har vundet.Info: https://tyra.dk/ og https://www.tidsdetektiverne.dk/
Pressemeddelelse ”Bogen til Kongen” om Fauna Groenlandica, den første bog om grønlandske dyr Af Hanne Fabricius Red. Klaus Nygaard Naturinstituttet i Grønland Bogen er illustreret og på 104 sider Udgivet af FabriciusDesign.dk www.bogentilkongen.dk Isbjørne, der bruger våben, mystiske kranier, vidunderlige hvalgab og uundværlige sæler, det er nogle af de oplevelser hovedpersonen, Otto Fabricius, møder på sin vej i en ny børnebog: ”Bogen til Kongen”. Handlingen følger pionerzoolog Otto Fabricius (1744-1822) fra han som dreng i 1700-taller blev inspireret til at rejse til Grønland, til den endelige udgivelse af den første kortlægning af grønlandske dyr: "Fauna Groenlandica" (Kbh 1780), - et naturvidenskabelige værk, der i mere end 150 år blev væsentligste kilde til beskrivelse af dyrelivet i Arktis, en bog også Charles Darwin havde i sit bibliotek. Af grønlandske venner lærte Otto at sejle i kajak, og sammen lykkedes det vennerne at indsamle viden om over 470 arktiske dyr, hvoraf 130 indtil da var ukendte i Europa. Fortællingen bygger på småhistorier fundet i Fauna Groenlandica og etnologisk research af en spændende tid, hvor feltarbejde, antropologi og naturhistorisk kortlægning var nye begreber. Bogen er rigt illustreret med fortolkninger af gamle landkort, kobberstik, avisudklip fra samtiden, historiske akvareller og Ottos egne skitser. Den er oversat til grønlandsk af Hans A. Lynge og udgives med støtte fra Den Grønlandske Fond. Anmeldelser af børnebogen Klaus Nygaard, Direktør ved Naturinstituttet i Grønland: ”I en tidsalder med en voksende forståelse for den smukke og sarte Arktiske natur er historien om supernaturlisten Biskop Otto Fabricius, en stærk historie om menneskets ståsted og påmindelse om vores ansvar overfor vore økosystemer. Denne komplekse problemstilling leveres i børnehøjde gennem enkle historier og smukke billeder i ”Bogen til Kongen”. Professor Morten Meldgaard, tidligere direktør for Københavns Naturhistorisk Museum: ”Ud fra et pædagogisk synspunkt er grebet med at lade Otto og hans følgesvend – musen Musio – formidle den grønlandske naturhistorie klogt og selvom historien foregår for 250 år siden er den både moderne og aktuel, fordi dyrene og problemstillingerne er de samme, hvilket i øvrigt også gælder fascinationen. De smukke og sjove illustrationer, der ledsager teksten, giver læseren en inspirerende og fængslende indblik i den grønlandske natur og naturvidenskab og i tilværelsen, som den formede sig på Grønland dengang”.
De tre københavnerbørn, Margrethe, Thea og Sigurd, rejser via en tidsportal til Stonehenge i England i keltisk tid, hvor de sammen med en gammel druide skal finde prins Æthelbear, der befinder sig i den svævende by Lutitia, som mørkets troldmænd har dømt til at svæve i al evighed i en slags ingentid. Lutitia var engang hovedbyen i kongeriget Gwendormia, men mørkets troldmænd sendte byen ud i ingentiden og tog magten over kongeriget. Prins Æthelbear er den eneste der kan besejre mørkets troldmænd og befri kongeriget.
En dag forsvinder Margrethe Hatts far, Gustav Hatt. Senere viser det sig, at han er blevet kidnappet af en mand fra fortiden og smidt ned i en gammel brønd i ruinerne under Christiansborgs Slot. Brønden er en tidskanal, og Gustav Hatt ender i et mørkt fangehul på biskop Absalons borg omkring år 1170.Nogle måneder efter støder Margrethe ind i en uhyggelig kvinde med en slangetunge, da hun en eftermiddag besøger sin mor i hendes hatteforretning.Senere fortæller Margrethe det til tante Pimpinella, som i virkeligheden er en fe, der kan bevæge sig gennem tiden. Tante Pimpinella fortæller Margrethe om Øgledronningens forbandelse, der er beskrevet i Alfernes Gyldne Bog.Øgledronningen er ondskaben selv. Ved et uheld er hun sluppet ud af Tidens Glas, hvor hun blev fanget for meget længe siden, da hun sammen med de sorte øgler forsøgte at få magten over Tiden. Dengang udstødte hun en forbandelse, som vil blive udløst, hvis hun en dag slipper fri. Og kun fire børn kan sammen ophæve forbandelsen – Altså fire helt specielle børn ...
Et jordskælv midt i København vækker de tre 12-årige børn Margrethe Hatt, Thea Borch og Sigurd Rama. Efter at Margrethe, Sigurd og Thea har sundet sig lidt, opdager Margrethe, at den gamle, keltiske druide har forladt det store maleri, som hænger på væggen inde i stuen. Og nu er han pist forsvundet. Margrethe, Sigurd og Thea følger i druidens fodspor, og de ender inde på Margrethes morfars kontor, hvor de opdager, at hans gamle globus i virkeligheden er en tidsportal med en nisse og en kattelak inden i. Over den magiske globus ser de, at der hænger en svævende by, som hedder Lutitia. Byen Lutitia blev i jernalderen sendt ud i verdensrummet af Mørkets Troldmænd, der styres af den onde troldmand Skrindorn, og her svæver byen stadig rundt mellem to universer i Ingentiden. Hvis byen skal befries, skal børnene finde den forsvundne druide og hjælpe ham med at få fat på Frihedens Nøgle. Bagefter skal børnene finde prins Æthelbear, for han er den eneste, som kan forhindre kongeriget Gwendormias undergang fra Mørkets Troldmænd. Tidsrejsen fører i første omgang Thea, Margrethe og Sigurd tilbage til jernalderens og druidernes mystiske bautasten i Carnac (Bretagne, Frankrig.) Her finder de den gamle druide Belloch. Men snart er de på vej videre med druiden Belloch til soltemplet Stonehenge i England. som ligger lige uden for kongeriget Gwendormia. Her får de endelig tilintetgjort Skrindorn og Mørkets Troldmænd, så prins Æthelbear kan sætte sig på kongetronen i Gwendormia. Soltemplets hemmelighed er bind 2 i serien Tidsdetektiverne.www.tidsdetektiverne.dk Første bind hedder "Øgledronningens forbandelse."
En historisk vandring tilbage til det København, der eksisterede før de store brande i 1728 og 1795. Bogen behandler Slotsholmen, Bremerholm og Ny-København (kvarteret nord for Kongens Nytorv) – områder, som alle har forbindelse til byens maritime liv. Det skildres, hvad der skete uden for byens Østervold tilbage fra 1400-årene, hvor Nyboder i 1630’erne opstod i ly af byggeriet af den nye Østervold. I andre afsnit beskrives orlogsværftet på Bremerholm fra omkring 1500, Absalons Borg og Københavns Slot samt Christians 4.’s imponerende Tøjhushavn på Slotsholmen.Bogen kan bruges som en guide til en vandretur i de udvalgte kvarterer, men man naturligvis også foretage turen fra sin lune lænestol.Rigt illustreret med gamle stik, kort, malerier og fotografier.
Nyrevideret udgave af bogen fra 2006 med de seneste arkæologiske metroudgravninger i København, der daterer København tilbage til 1000-tallet.En historisk vandring tilbage til det København, der eksisterede før de store brande i 1728 og 1795.København skilter ikke med sin fortid før 1728, men den findes stadig mange steder i både gader, gadenavne, torve og bygninger. Hvem boede i disse gader? Hvordan så her ud? Hvordan fandt man frem til hinandens huse? Boede skomagerne i én gade og slagterne i en anden? Hvad er en rebslager, en plattenslager, en kålkone og en bartskærer? Det er nogle af de spørgsmål, som søges belyst i bogen.Bogen er opdelt efter kvarterer, så man kan bruge den til at planlægge sine egen ture gennem byens stræder og gader.Rigt illustreret med gamle stik, kort, malerier, kalkmalerier og fotografier.Bogens hjemmeside: www.tyra.dk
"En lovende, tempofyldt historisk fantasy-serie." - Dansk BiblioteksCenter "Sproget er levende og varieret, og historien er spændende og befolket med personligheder. (...) Bogen ville egne sig fortrinligt til en filmatisering." - Folkeskolen Pst! Har du hørt, at der findes alfer og feer i København? Og ved du, at København er fuld af tidshuller, som du skal passe på ikke at falde ned i? En dag forsvinder Margrethe Hatts far, arkæologen Gustav Hatt. Snart viser det sig, at han er blevet kidnappet gennem en tidskanal og nu sidder nede i det mørkeste fangehul på biskop Absalons borg omkring år 1170. Sammen med sin morfar, Archibald Hatt, og hendes to venner, Thea og Sigurd, følger Margrethe efter i morfarens tidsmaskine. I middelalderens København møder de kongesønnen Knud og finder ud af, at den onde Øgledronning er brudt ud af Tidens Glas og nu forsøger nu at få magten over tiden. Og hendes medsammensvorne, fyrst Morton, er ved at tilrane sig den danske trone fra kong Valdemar. Med hjælp fra alfer, feer, en enkelt drage og andre væsner tager børnene kampen op mod de onde magter. Hanne Fabricius er arkæolog og har udgivet flere bøger om middelalderens København. "Øgledronningens forbandelse" er hendes første børnebog i serien TIDSDETEKTIVERNE - www.tidsdetektiverne.dkAndet bind hedder "Soltemplets hemmelighed," og udkom i 2018
Bogen er en historisk fantasyfortælling fra nutidens og biskop Absalons København med et parallelunivers hvor nærmest ALT kan ske En dag forsvinder Margrethe Hatts far, Gustav Hatt, og det viser sig senere, at han er blevet kidnappet af en mand fra fortiden og smidt ned i en gammel brønd i ruinerne under Christiansborg. Brønden er en tidskanal, og Gustav Hatt ender i et mørkt fangehul på biskop Absalons borg omkring år 1170. Nogle måneder senere da Margrethe en eftermiddag kommer ned for at besøge sin mor i hendes hatteforretning, støder hun ind i en uhyggelig kvinde med en slangetunge. Da hun senere fortæller det til tante Pimpinella, som bor hos dem og i virkeligheden er en fe, der kan bevæge sig gennem tiden, fortæller hun Margrethe om Øgledronningens forbandelse, der er beskrevet i Alfernes Gyldne Bog Øgledronningen, der er ondskaben selv, er ved et uheld sluppet ud af Tidens Glas, hvor hun blev fanget for meget længe siden, da hun sammen med de sorte øgler forsøgte at få magten over Tiden. Dengang udstødte hun en forbandelse, som vil blive udløst, hvis hun en dag slipper fri, og kun fire børn kan sammen ophæve forbandelsen – Altså fire helt specielle børn ... Margrethe indvier Thea og Sigurd i det, og de får lov til at sove hos Margrethe en aften. Samme nat lister de ned på hendes morfars kontor, hvor de opdager en mærkelig maskine, som de kravler ind i. Pludselig springer en person ind og sætter den i gang. Det er Margrethes morfar Archibald Hatt, som er arkæolog og opfinder. Det viser sig at være hans tidsmaskine, og de flyver alle fire tilbage til Absalons København, hvor de skal befri Margrethes far fra borgens skumle fangehul. Her møder børnene kong Valdemar den Stores søn prins Knud. Sammen opdager de, at kongens fætter og rådgiver, fyrst Morton, er ved at forberede et ondsindet kup mod kongen, fordi han selv vil være konge. Fyrst Morton får hjælp af Øgledronningen. Det vil sige, det tror han, for i virkeligheden udnytter hun ham i sit eget spil, da hun aldrig har tænkt sig, at han skal være konge. Hendes mål er endnu engang at få magten over Tiden, så hun kan styre alting, som hun vil. Det hele ender i et stort slag mellem alle kongens mænd og Fyrst Morton og Øgledronningen. Da det ser mest sort ud, vender heldet og de ”gode” vinder slaget. Selv om nogle af personerne viser sig ikke at være, hvad de troede, kommer Øgledronningen atter på plads i Tidens Glas, og Tiden er reddet for denne gang.Bogens tegninger er tegnet af Johannes Bojesen 2010Bogen kan læser fra 7-8 år og op.231 siderLæs mere: www.tidsdetektiverne.dk
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.