Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det gælder om at løbe mellem regndråberne, sagde en gammel ven til forfatteren Hanne Marie Svendsen. Hun havde lige mistet sin mand. De to havde været gift i over 60 år. Romanen Mellem regndråber berører sorg, tab, at skulle indstille sig på det uafvendelige, prøve at finde vej til et nyt liv og opdage, at også humor kan være en overlevelsesstrategi. Det er de temaer, teksten kredser om, mens den flettes sammen af erindringer, drømme, tanker om sprog og tid, små situationer fra hverdagslivet, samtaler med levende og døde – og besøg i columbariet, hvor urnen nu står i sin niche.
Eventyrroman med rødderne solidt plantet i virkeligheden: Med udgangspunkt i familieskæbner i et lille øsamfund fortæller Hanne Marie Svendsen en historie om mænd og kvinder i lyst og nød, om kærlighed og andre passioner, om drømme og realiteter og de indimellem flydende grænser mellem dem.
Denne bog samler de både meget berømmede og meget forkætrede forfatterprædikener, der blev holdt i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København forår-efterår 2012.
Spejlsøster handler om et ‘nutidigt’ feriebarn Naja, som sammenligner sig med sin ‘forsøster’ Helga Ancher, som hun får en fornemmelse af, via de malerier hun og Mormoderen ser på Skagens museeum. Ikke bare på kunstmuseet, men også ved Den tilsandede kirke, på Hjemstavnsmuseet og i mødet med nogle gamle Skagboerer, som Mormoderen kender, får Naja noget at vide om det lille fiskersamfund, som det så ud for hundrede år siden, da kunstner-kolonien var på sit højeste.
Marie er enebarn, venneløs og bor i en lille fiskerby. En aften får hun besøg af baron Arthur, som fortæller, at troldmanden Chanda og hans dræberrotter pønser på at udslette familien.
Da Karen, Maren og Mette bliver sendt på sommerferie hos tante Hermine i en lille by ved havet, beslutter de sig til at skifte navne. Og virkningen viser sig snart. I løbet af ferien afslører pigerne tante Hermines hemmelige fortid, de forhindrer sammen med deres mange nye venner et skurkagtigt komplot, og de får borgmesteren til at optræde i helt nye roller.Lisa Månestråle og hendes søstre er både en virkelighedsnær og en eventyrlig roman – med et humoristisk panorama over en lille by og dens indbyggere.
Bogen består af større interviews med og fotos af 9 kunstnere, der alle i hver deres genre har en væsentlig plads hos danskere. Teksten, som er uden spørgsmål, fremtræder som små selvbiografier. Redaktørerne har været nysgerrige på vores vegne. Hvordan ser mønstrene ud i et menneskeliv? Hvilke faktorer former det enkelte individ? Hvad er det, der gør kunstnere til kunstnere? Ligger det i generne? Er det enkeltstående episoder, der for altid ændrer vejen for et menneske? Er det en gennemgående stemning, eller mødet med bestemte mennesker?Spørgsmålene bliver ikke besvaret i videnskabelig forstand - dette er ikke et analytisk værk.Bogens historier er ufuldstændige. Det er levende mennesker, der fortæller dem. Og det bliver spændende historier, netop fordi de fortælles midt i livsforløbet.
Hanne Marie Svendsens PÅ REJSE IND I ROMANEN er en teoretisk bog om romangenren, hvor romanens teknik bliver belyst ved eksempler fra den danske litteraturI 1960'erne udgav Hanne Marie Svendsen flere faglitterære bøger herunder PÅ REJSE IND I ROMANEN (1962), der er en pædagoisk indføring i romanlæsning og fortællerforhold.
Seksten noveller om grænselandet mellem det virkelige og uvirkelige, hvor intet helt er, hvad det ser ud til at være, og hvor spøgelser er skildret med underfundig realisme.
I DANS UNDER FROSTMÅNEN følger vi en 33-årig provinspige, der efter en kærlighedsaffære forsøger at stabilisere sin tilværelse gennem arbejdet med en afhandling om Chr. den II.DANS UNDER FROSTMÅNEN er en fantasifuld og spændende roman om de borgerlige miljøer.
Fem mennesker samles i et fyrmesterhus ved kysten for at dele en mystisk arv. For pigen Kaila bliver de underlige og besynderlige begivenheder starten på en forvandling, der gør hende voksen.Der er mange underliggende temaer i Hanne Marie Svendsens bøger, kønspolitiske og samfunds - og miljøpolitiske. Men det gennemgående projekt er brobygningen mellem hverdagslivet med dets fornuftsprægede tilgang til verden og fantasien, der lever i drømme, eventyr og kunst. Hun skriver gerne om mennesker, der bryder op eller bliver bragt i et opbrud fra deres hverdagsrutine, hvilket også gælder titelpersonen i KAILA PÅ FYRET.
19 noveller om episoder fra hverdagen - Indhold: De vanvittige ; Samtale med Gud og med Fandens oldemor ; Fortid ; Svineslagtning ; Flytning ; Uden for manegen ; Noget med hjem ; Spejle ; Omstillingsbord ; Begravelse ; Katten ; En station ; Fodgænger.
En midaldrende, succesrig kvindelig advokat kommer ud i en personlig krise, da hun svigtes af de tre mænd, som betyder aller mest for hende: manden, sønnen og elskeren.
Hanne Marie Svendsens debutroman, MATHILDES DRØMMEBOG, fra 1977 skildrer kvinden Mathilde, fra hun er ganske ung, nyforelsket og med verden liggende åben foran sig, til hun sidder ensom og desillusioneret i et lånt sommerhus en snes år senere. Mathilde er ung og idealistisk til at begynde med og forestiller sig et liv, der går ud over den leverpostejsfarvede verden af inerti, hun egentlig er omgivet af. Hun håner rutinen og det småborgerlige liv, mens hun selv bevæger sig langsomt ind i netop dét. MATHILDES DRØMMEBOG er skildringen af en almindelig kvindes trivielle liv med ægteskab og børn og hendes fantastiske drømme, der som afgrunde, lysende farver og symbolske advarsler vælder frem i hendes bevidsthed om natten med samme styrke, som de om dagen fortrænges.
En kvindelig forfatter er gået i stå med sin roman og med sit liv. Hun kan ikke finde ud af at kappe forbindelsen til den mand, som til hendes ærgrelse er begyndt at fylde for meget i hendes tilværelse, og tager derfor med glæde imod et tilbud om en rejse på Stillehavet med skibet Emma. På skibet møder hun bl.a. den irriterende geskæftige ældre dame Sofie Tobel, en række besætningsmedlemmer og et skibsspøgelse. Da skibet kommer i nærheden af et latinamerikansk urocenter, kræves der helt anderledes mod og konkret handlekraft af kvinden, end hun er vant til, og Sofie Tobel kommer til at gribe ind i hendes liv på en ganske afgørende måde. "Storslået fantasi om himmel og hav, sindets dybder og højder." - Jyllands-Posten. "En rig bog." - Information.
Livsvalg og personlig udvikling optager Hanne Marie Svendsen, f. eks. i Under solen (1991), som er en udviklingsroman, men også en beretning om at frigøre drømme og en diskussion om, hvordan man kan være til stede i tilværelsen.
Nyredigeret og nytilrettelagt udgave af billedbogen, der giver en bred introduktion til Skagens forskellige seværdigheder inden for såvel natur som kunst.Spejlsøster handler om et ‘nutidigt’ feriebarn Naja, som sammenligner sig med sin ‘forsøster’ Helga Ancher, som hun får en fornemmelse af, via de malerier hun og Mormoderen ser på Skagens museeum. Ikke bare på kunstmuseet, men også ved Den tilsandede kirke, på Hjemstavnsmuseet og i mødet med nogle gamle Skagboerer, som Mormoderen kender, får Naja noget at vide om det lille fiskersamfund, som det så ud for hundrede år siden, da kunstner-kolonien var på sit højeste.Glimrende introduktion for 7-13 årige til Skagens kunst og natur før en ferie eller et lejrskoleophold.
En grum og foruroligende roman om vores tid, om skuffede ambitioner, tvivlsomme økonomiske transaktioner og anløbne forretningsmetoder, kynisme og blændværk. - I centrum står en midaldrende, lidt svag mand, der lidt efter lidt får mod til at konfrontere sig med de nederlag og meget dramatiske og tragiske hændelser i sit liv, som han har fortrængt, men er nødt til at få hold på for måske at kunne overleve. "Iskoldt erhvervsstof udsat for fornem litterær behandling 1/4 vedkommende og ætsende for alle." - Jyllands-Posten.
Dette er en bog, der er helt tæt på barnets oplevelser og sansninger, tæt på den lille bys klaustrofobi, men samtidig lader forstå, at der er højere til loftet i hele verden, end man skulle tro, og at der er andre rum at længes imod.
Jegfortælleren i denne roman er en kvindelig forfatter. Hun er gået i stå med sin nye roman, hun har ikke fået skrevet noget i flere måneder. Hun lider ikke af skriveblokering; men hendes mand har været alvorligt syg og skal bruge lang tid til at komme sig igen. Samtidig har der været oversvømmelse i kælderen i deres hus, der skal træffes aftaler med forsikringsfolk, der skal komme og tage stilling til erstatning.Men romanfigurer finder sig ikke i bare at blive ignoreret. De trænger sig på, og det gør de tre kvinder, som fortælleren var i gang med i sit manuskript, også.
"Om natten drømte jeg, at de rottede sig sammen mod mig. Men det viste sig, at det ikke var mig, der havde noget at frygte."En stribe danske forfattere, herunder Hanne Marie Svendsen, har skrevet en kriminovelle. Hver novelle skal indeholde en rejse, men hvad der i øvrigt sker, er helt op til forfatterne selv. Novellen "Uønsket passager" er en del af serien 'Mord på farten', der blev trykt første gang i DSB's magasin Ud & Se i 2011.En stribe danske forfattere har skrevet en kriminovelle. Hver novelle skal indeholde en rejse, men hvad der i øvrigt sker, er helt op til forfatterne selv. Novelleserien 'Mord på farten' blev trykt første gang i DSB's magasin Ud & Se i 2011. E-bogen er udgivet i samarbejde mellem forfatteren, Lindhardt og Ringhof og Ud & Se.Noveller: Hanne Marie Svendsen: Uønsket passager, Mette Winge: Sejltur med Caledonia, Susanne Staun: Sexgud, Anna Grue: Tavshed er guld, Leif Davidsen: Brodden, Kristian Ditlev Jensen: Stemmen i dit hoved, Katrine Marie Guldager: Rejsens mål, Anders Bodelsen: Stjernerne vil lyse, Gretelise Holm: Kaerlighed.comNovellerne er udgivet samlet og separat.Hanne Marie Svendsen (f. 1933) er en prisbelønnet dansk forfatter. Anne Marie Svendsen debuterede i 1977 med "Mathildes drømmebog", men fik for alvor sit gennembrud med romanen "Guldkuglen" fra 1985, som hun modtog kritikerprisen for samme år.Sidenhen har forfatterskabet kun vokset sig større og ligeledes har anerkendelsen. Hanne Marie Svendsen har modtaget adskillige legater og priser herunder Herman Bangs Mindelegat i 1987 og Statens Kunstfonds Livsvarige ydelse siden 1993.Hanne Marie Svendsen har også været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. I 2018 fik hun overrakt det Danske Akademis Selskabets Medalje.
En gruppe mænd begiver sig ud på en farefuld færd til Antarktis: det forlyder, at der et sted langt borte, bag al isen, findes paradisiske Shangri-La-agtige landskaber, der kun venter på at blive taget i besiddelse. Men inden længe er mændene spærret inde på isen, uden at kunne komme videre og uden at finde det paradis, de var taget af sted for at finde.
R ligger i sin himmelseng og ved, at han skal dø. Han tænker tilbage på sit liv, på sin barndom i en landsby på Fyn, på skoletiden i Odense og studieårene i København, på sin indsats som sprogforsker, på de skuffelser og nederlag, hans kantede sind har givet ham, på modstandere og hjælpere, tungsind og skaberrus, på sit vanskelige forhold til kvinder, på sine mange rejser, der har ført ham vidt omkring i verden på jagt efter nye sammenhænge og hemmeligheder i sprogenes verden.Men ved hans seng sidder fortællersken, dødsenglen, vågekonen, som trænger sig ind på ham for at høre en anden historie om sprogrejserne, en historie om vovemod og idealer, om kærlighed uden forpligtelser.Rudimenter af R er fri fantasi, men inspireret af sprogforskeren Rasmus Rasks dagbøger, breve og afhandlinger.
I det fjortende århundredes Grønland lever Unn, der som lille mistede sine forældre og blev sat i pleje hos nogle slægtninge. Disses datter, Ingebjørg, er blevet Unns bedste veninde, og vi møder dem som halvvoksne, da de går i skole i et benediktinerkloster ved Siglufloden. Det regelrette og noget ensformige liv på klostret passer fint til Unns temperament, men Ingebjørg kan ikke vente med at komme væk og tilbage til et verdsligt, praktisk liv. Det er en brydningstid, de to piger lever i. Der er modsætninger mellem de oprindelige beboere og de nytilkomne. Der er slægtsfejder, religiøse opgør, dårlige ægteskaber, uægte børn ? og der er flotte, flotte naturbeskrivelser i denne store, frodige og farverige roman.En fængslende roman og et flot gennemført kunstnerisk projekt ... et mageløst og helt eget fortryllende univers.«* * * * * * Niels Houkjær, Berlingske TidendeEn bedrift ... Funkler som eventyrenes blafrende nordlys.Erik Skyum-Nielsen, InformationDybt betagende ny roman ... Hun har igen begået et mesterværk.Annelise Vestergaard, Jyllands-PostenFarverig, underholdende og eventyrlig.May Schack, PolitikenEn historisk roman af de helt store ... Bravo, bravo, Hanne Marie Svendsen. Glæd jer, kære læsere!«Leon Jaurnow, Kristeligt Dagblad
Et udvalg af Hanne Marie Svendsens noveller fra hendes tre samlinger, Samtale med Gud og med Fandens oldemor, Kirstines ting og andre historier om genfærd og Skysamleren.De viser en novelleforfatter med en imponerende spændvidde: fra den realistiske fremstilling af hverdagsliv over den skarpe, satiriske hudfletning af menneskelige relationer til den drømmeagtige oplevelse af verden og tænksomme refleksioner over tidens gang. Alt sammen viser det en forfatter med god forstand på mennesker og den verden, de lever i med al deres dårskab og alle deres illusioner.
Strenge fra Hanne Marie Svendsens forfatterskab samler sig i denne fine, lille novellesamling. Fælles for alle novellerne er fortælleglæden, en undren over naturen, indlevelsen i de mest forskelligartede menneskesind og ikke mindst kærligheden til livet og alle dets tilskikkelser.Den 71-årige fortællerske er en stilist for Herren. Hun kan arrangere skyerne på himlen, så solnedgangen virkelig tager sig ud.John Christian Jørgensen i Ekstra Bladet
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.