Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gynækologi er en pædagogisk opbygget lærebog, som dækker spektret af gynækologiske sygdomme med grundig redegørelse for diagnostik, behandling og vejledning. Forfatterne er alle undervisnings- og forskningsaktive og er således opdaterede med hensyn til den nyeste faglige viden og udviklingen af specialet.I denne 4. udgave af Gynækologi er teksten og billedmaterialet udvidet og opdateret, så både specialets udvikling og den kliniske hverdag afspejles bedst muligt. Der er tilføjet tre nye kapitler - Ungdomsgynækologi, Onkogenetik og Adipositas - som omhandler vigtige og aktuelle problemstillinger inden for faget. Kapitlet Blødning i den tidlige graviditet var tidligere en del af den obstetriske lærebog, men er, i overensstemmelse med klinisk praksis, nu en del af denne bog. Redaktionens mål har været at bevare en samlet lærebog i gynækologi på et højt fagligt og evidensbaseret niveau. Målgruppen er først og fremmest de medicinstuderende, men bogen er også et godt udgangspunkt for yngre læger under uddannelse i specialerne gynækologi og obstetrik samt almen medicin, ligesom den er velegnet som opslagsværk for praktiserende læger.Som noget helt nyt suppleres lærebogen nu af over 20 videoer, der præsenterer emner, der spænder fra almindelig gynækologisk undersøgelse, over kolposkopi til laparoskopi og egentlige operative indgreb. Se videoerne på bogens hjemmeside www.gynaekologi.munksgaarddanmark.dk eller via tags i bogen, som kan scannes med en mobiltelefon.
Sår giver en samlet og opdateret beskrivelse af baggrund, diagnose og behandling af alle typer af sår. Bogen er pædagogisk opbygget i en almen og en speciel del. Den almene del beskriver de generelle problemer, der opstår for sårpatienter, og den specielle del består af standardiserede kapitler, der omhandler de enkelte sårtyper.I denne tredje udgave af bogen er alle kapitler omarbejdet og opdateret, ligesom der er kommet nye kapitler til. Billedmaterialet er blevet væsentligt udvidet, og der er beskrevet eksempler på sygehistorier med forslag til behandling.Sår henvender sig primært til det klinisk arbejdende personale, men kan anvendes af alle, der arbejder med og har interesse for patienter med problemsår.
Diagnostiske fag er en tværfaglig grundbog, som giver en systematisk introduktion til de parakliniske og diagnostiske fag. Fagene har på trods af de vidt forskellige emner mange berøringsflader og både fælles metoder og problemstillinger, og kapitlerne er så vidt muligt opbygget på en ensartet måde. Vinklen er praktisk og anvendelsesorienteret, og teksten suppleres af en række klinisk relevante og illustrative cases.De senere års hastige teknologiske udvikling har gjort de parakliniske og diagnostiske discipliner til en vigtig og nødvendig forudsætning for det kliniske arbejde. Diagnostiske fag giver, med den samlede indføring i alle fagene, en faglig baggrund for målrettet diagnostisk strategi. Bogen, som er en videreførelse af Basisbog i diagnostiske fag, er primært tænkt som en lærebog for medicinstuderende. Bogen har fokus på den viden, som alle basislæger bør være i besiddelse af, men andre ansatte i sundhedsvæsenet kan også med fordel læse bogen for at opnå indsigt i de forskellige specialer.
HYGIEJNE FOR KLINIKERE giver en bred indføring i hospitalsinfektioners årsag og natur, hvordan de smitter, og hvordan de forebygges med effektive hygiejniske forholdsregler. Bogen er skrevet som en hjælp til det kliniske sundhedspersonale, der har deres daglige gang blandt patienterne, og til studerende, der skal lære faget fra bunden, inden de møder patienterne ude i klinikken. Bogen kan også med fordel læses af ledelser og beslutningstagere, som sætter rammerne for det infektionshygiejniske arbejde.COVID-19-pandemien har tydeliggjort behovet for at forebygge infektioner på vores hospitaler. Hygiejne reduceres let til teknik og statistikker, men man må aldrig glemme, at der er mennesker – patienter såvel som personale – bag enhver infektion. Derfor er bogen i vidt omfang bygget op om sygehistorier taget fra det virkelige liv, som illustrerer de udfordringer, vi står med, og betydningen af at imødegå dem med god hygiejne.Hans Jørn Kolmos er professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet i Odense. Han har stor erfaring med infektionshygiejne som mangeårig overlæge ved de klinisk mikrobiologiske afdelinger på Hvidovre Hospital og Odense Universitetshospital og som formand og bestyrelsesmedlem i danske og internationale faglige selskaber.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.