Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Hans Krongaard Kristensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Hans Krongaard Kristensen
    238,95 - 348,95 kr.

    På østsiden af Viborg Søndersø ligger en af Danmarks ældste kirkebygninger. Asmild Kirke er et hovedmonument i den tidlige danske arkitektur, og få kirker i landet har en så kompliceret bygningshistorie.I 350 år fungerede den som klosterkirke for et nonnekloster, og netop forbindelsen mellem kloster og kirke er et af emnerne i denne dybdegående gennemgang af bygningernes rige historie, der på trods af tidligere udgravninger og undersøgelser først er samlet i en udgivelse nu.Hans Krongaard Kristensen, født 1947, lektor emeritus ved Aarhus Universitet er uddannet som cand.mag. i historie og middelalderarkæologi. Han har skrevet en lang række artikler og bøger om byarkæologi og middelalderlige klostre – herunder hovedværket Klostre i det middelalderlige Danmark fra 2013.Asmild Kirke og Kloster er udgivet i samarbejde med Viborg Museum.

  • af Bjørn Poulsen & Hans Krongaard Kristensen
    227,95 kr.

    Middelalderen er en af de vigtigste perioder i dansk byhistorie. Her blev de første danske byer grundlagt, og mange af dem er i dag landets største. Og selvom byerne og bylivet i dag er et helt andet urbant netværk end dengang, går vi stadig fra centrum ad de samme gadenet forbi middelalderens store monumenter, dens kirker og klostre.I "Danmarks byer i middelalderen" tager forfatterne læseren med på en historisk byvandring gennem danske byer fra år 700 frem til reformationen. Her fortæller de om de nyeste forskningsresultater, så vi andre ikke går vild i byen.

  • af Hans Krongaard Kristensen
    188,95 kr.

    Franciskanerklostret i Horsens blev ophævet i 1532. Klosterbygningerne forsvandt i løbet af 1500-tallet, mens kirken blev taget i brug som sognekirke.I samarbejde med Horsens Museum gennemførte Afdelingen for Middelalderarkæologi ved Aarhus Universitet i årene 1999-2001 en række arkæologiske udgravninger ved Klosterkirken. Takket være undersøgelserne og i kombination med nogle mindre udgravninger er det nu muligt at give et ganske godt billede af det ellers helt forsvundne kloster. Tre fløje har sammen med kirken dannet en lukket gård omgivet af en korsgang på kirkens sydside. Ud fra sydfløjen var der en udløberfløj ned mod havnen ved Horsens Å. Udgravningerne blev ledet af Hans Krongaard Kristensen nu lektor emeritus ved Aarhus Universitet, der her fremlægger resultaterne.

  • af Hans Krongaard Kristensen
    228,95 - 338,95 kr.

    Selvom det gamle kloster i Svendborg ikke længere er synligt i bybilledet, fortæller resultaterne fra mange års forskellige udgravninger en rig og spændende historie om franciskanermunkenes liv i byen. Klostret blev indviet i 1236, få år efter at de første tiggermunke var kommet vandrende barfodet til Danmark, på en forholdsvis beskeden grund ud mod kysten, området hvor Svendborg Station ligger i dag. Indvielsen markerede begyndelse på en periode på 300 år frem til reformationen med ud- og ombygninger af klosteret, der vidner om de gunstige forhold, munkene fandt i den driftige middelalderkøbstad. Få mennesker i Danmark ved så meget om vores middelalderklostre som arkæolog og forfatter Hans Krongaard Kristensen, der nu har skrevet en bog om klostret i Svendborg. Bogen samler de forskellige oplysninger om klostret og inddrager resultaterne fra de mange forskellige udgravninger, der er foretaget på stedet. Et stykke vaskeægte danmarkshistorie.

  • af Hans Krongaard Kristensen
    64,94 kr.

    "Middelalderbyen Viborg" er et historisk og arkæologisk værk om Viborgs historie. Bogen er udgivet som en del af det tværvidenskabelige projekt "Middelalderbyen", som Statens Humanistiske Forskningsråd iværksatte i 1977. Projektets formål var at etablere og formidle ny viden om de danske købstæders oprindelse og udvikling gennem middelalderen. I dette værk beskrives Viborgs historie gennem de tidligste arkæologiske fund og senere skriftlige kilder. Herigennem tegner der sig et billede af en købstad, der har haft afgørende betydning for lokalområdet gennem handel, landbrug, kirker, klostre, katedralskoler og infrastruktur. Bogen giver et grundigt indblik i den historiske udvikling af en by og et lokalsamfund. Hans Krongaard Kristensen (f. 1947) er middelalderarkæolog, forfatter og professor emeritus ved afdeling for middelalder- og renæssancearkæologi på Aarhus Universitet. Han har været ansat på forskellige museer og har taget del i en lang række arkæologiske udgravninger i Danmark. Mest kendt er han for sit bidrag til "Projekt Middelalder", som var et tværvidenskabeligt projekt, der skulle tilvejebringe ny viden om danske købstæders historiske udvikling. Han har udgivet en række bøger om sit forskningsfelt, der primært har haft fokus på danske klostre.

  • af Hans Krongaard Kristensen
    228,95 - 338,95 kr.

    Bogen skildrer klosteranlæggets bygningshistorie på baggrund af talrige arkæologiske undersøgelser gennem årene.Der er tale om en grundlæggende fremstilling, der kildekritisk samler de forskellige undersøgelsesresultater til en helhed.

  • af Hans Krongaard Kristensen
    89,95 - 188,95 kr.

    Mariager Kloster var i middelalderen det største bygningskompleks i Jylland. I tidens løb blev kirken reduceret meget stærkt og de fleste klosterbygninger forsvandt. Det kan være ganske vanskeligt på stedet at fornemme udstrækningen på det enorme anlæg. Oplysninger, der kan benyttes til forståelse af anlæggets udformning, skal hentes fra mange forskellige kilder. Bogen giver ved hjælp af skriftlige kilder, arkæologiske udgravninger og gamle tegninger et billede af det komplicerede birgittinerkloster.

  • af Hans Krongaard Kristensen
    218,95 kr.

    Augustinerklostret i Tvilum blev nedlagt i 1537 – lige efter Reformationen. Kirken blev omdannet til sognekirke, mens klosterbygningerne hurtigt blev revet ned, og kirkegården bredte sig ind over tomten. Ved en række målrettede udgravningskampagner i årene 1990-1993 blev der skabt overblik over placeringen af klosterbygningerne i hovedanlægget og et par andre konstruktioner syd for dette. Det egentlige klosteranlæg viste sig at være betydeligt større, end man ud fra kirkebygningen kunne forvente. Som noget ganske specielt blev en væsentlig del af undersøgelserne gennemført på kirkegårdens gange og friarealer.Bogen er skrevet af lektor emeritus ved Aarhus Universitet Hans Krongaard Kristensen, der også i sin tid ledede udgravningerne, og som anses for at være en af vore fremmeste klostereksperter.Udgivet i samarbejde med Museum Silkeborg.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.