Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den 9. april 1940 blev en afgørende dag i Danmarks historie og i danskernes selvforståelse. Mange ved nogenlunde, hvordan besættelsen foregik rent konkret, men optakten til den og de politiske og militære beslutninger, der i Danmark førte til, at man ikke tog kampen op mod nazisterne, fortjener at blive belyst. I sin bog fra 1990 spørger Helge Wiingaard blandt andet, om den danske nation virkelig var undergangen nær den 9. april 1940, eller om dagen blot var kulminationen på en sikkerhedspolitisk krise, der havde været under opsejling siden første verdenskrig, hvor Danmark så vidt muligt forsøgte at holde sig udenfor.Helge Wiingaard (f. 1950) er en dansk forfatter og lektor i historie og engelsk. Han har skrevet flere artikler og bøger om moderne historie og samfundsforhold og har særligt beskæftiget sig med emner som krig, fred, frihed og politisk historie.
"Demokrati handler om mennesket. Det begynder med mennesket, og dets formål retter sig mod mennesket.Demokrati betyder ’folkestyre’ – folkets styre af sig selv. Folket – det er os. Hver og én. Alle sammen. Mand og kvinde. Ung og gammel. Rig og fattig. Helt almindelige mennesker – og helt specielle mennesker.Demokrati er en styreform, en ledelsesform, der har været under udvikling gennem flere tusinde år."Når man har levet i et demokratisk samfund længe nok, kan man nemt komme til at tage det for givet og glemme, at langt de fleste mennesker i verden ikke lever i et demokrati. Helge Wiingaard redegør for demokratiets skrøbelige og unikke væsen, hvor vigtigt det er at værne om det, og hvilke udfordringer det står over for. Bogen udkom første gang i 1994, men dens pointer og overvejelser bevarer deres relevans, så længe demokratiet står.Helge Wiingaard (f. 1950) er en dansk forfatter og lektor i historie og engelsk. Han har skrevet flere artikler og bøger om moderne historie og samfundsforhold og har særligt beskæftiget sig med emner som krig, fred, frihed og politisk historie.
Tiende bind i Det Danske Institut i Athens skriftserie. Dette nummer indeholder bidrag om den danske diplomat Holger Andersens antiksamling på Haderslev Katedralskole, søofficeren Frederik von Scholtens tegninger og akvareller fra Athen 1824-29, en nytilskrivning af en af Ny Carlsberg Glyptoteks arkaiske sfinx-skulpturer til den kendte Kalvebærer/Moscophoros-mester, dansk-græske udgravninger i den antikke by Sikyon på det nordlige Peloponnes og om fund fra udgravninger på Cypern.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.