Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Helle Kjærgård

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - urolige børn i daginstitutionen og hjemmet
    af Helle Kjærgård
    288,95 kr.

    Alle børn vil gerne leve op til de voksnes krav og forventninger. Men af og til er kravene for store eller forvirrende, og det bliver et kaos for nogle børn. Bogen guider til, hvordan du kan hjælpe små kaospiloter til en roligere og mere overskuelig hverdag.Den handler om alle de børn, der ikke har en diagnose, men som stadig udviser kaotisk adfærd. Det gør de for at fortælle deres omgivelser, at der er noget i deres hverdag, der ikke fungerer for dem.Forfatteren viser, hvordan forældre og børnehave kan samarbejde og dermed hjælpe det enkelte barn med at trives og udvikle sig.Det kræver en indsats af både børn og voksne, men med fokus på de fem store S’er: Samspil, Struktur, Sund kost, Stimulering og Søvn kan uro og kaos blive til ro og dermed et gladere og sundere barn.Bogen har fokus på børn fra 3 til 6 år og deres hverdag i daginstitutionen og er delt i tre med fokus på barnets udvikling, dagligdagen i institutionen og livet derhjemme.Den henvender sig til pædagoger, børnepsykologer, børnesygeplejersker, sundhedsplejersker og ikke mindst de forældre, der ønsker at hjælpe de små kaospiloter med at blive bedre til at navigere i hverdagen. Helle Kjærgård er børneneuropsykolog og har i mange år arbejdet med børn og unge, der har udfordret de voksne i deres nærhed – først i specialinstitutioner og som PPR-psykolog, i dag i egen praksis. Du kan læse mere om Helle på hendes hjemmeside www.neuropsykologen.dk.

  • - Børneneuropsykologi, kognition og neuropædagogik
    af Aase Tromborg, Bente Støvring & Helle Kjærgård
    637,95 kr.

    En grundbog der bygger bro mellem moderne hjerneforskning, kognitions- og neuropsykologi og praktisk pædagogik.Fokus er på børns (0-18 år) kognitive funktioner både i det almindelige og det anderledes udviklingsforløb. Institutioner og skoler skal kunne rumme og undervise alle børn. Derfor er det vigtigt, at fagpersoner får en opdateret viden om børnenes kognitive funktioner og en grundlæggende indsigt i, hvor forskellige forudsætningerne for læring er.Bogen henvender sig til psykologer, lærere, pædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og studerende på disse uddannelser, samt forældre med interesse for emnet.Forfatterne Helle Kjærgård, Bente Støvring og Aase Tromborg er alle børneneuropsykologer. De har gennem mange år arbejdet med børn og unge, hvis udvikling og læring har udfordret forældre og fagfolk. I denne bog har de beskrevet deres praktiske neuropsykologiske erfaringer og sat dem i en teoretisk sammenhæng.

  • - – urolige børn i daginstitutionen og hjemmet
    af Helle Kjærgård
    218,95 kr.

    Alle børn vil gerne leve op til de voksnes krav og forventninger. Men af og til er kravene for store eller forvirrende, og det bliver et kaos for nogle børn. Bogen guider til, hvordan du kan hjælpe små kaospiloter til en roligere og mere overskuelig hverdag. Den handler om alle de børn, der ikke har en diagnose, men som stadig udviser kaotisk adfærd. Det gør de for at fortælle deres omgivelser, at der er noget i deres hverdag, der ikke fungerer for dem.Forfatteren viser, hvordan forældre og børnehave kan samarbejde og dermed hjælpe det enkelte barn med at trives og udvikle sig.Det kræver en indsats af både børn og voksne, men med fokus på de fem store S’er: Samspil, Struktur, Sund kost, Stimulering og Søvn kan uro og kaos blive til ro og dermed et gladere og sundere barn.Bogen har fokus på børn fra 3 til 6 år og deres hverdag i daginstitutionen og er delt i tre med fokus på barnets udvikling, dagligdagen i institutionen og livet derhjemme.Den henvender sig til pædagoger, børnepsykologer, børnesygeplejersker, sundhedsplejersker og ikke mindst de forældre, der ønsker at hjælpe de små kaospiloter med at blive bedre til at navigere i hverdagen.

  • - – guide til en bedre hverdag
    af Helle Kjærgård
    198,95 kr.

    Hvad kan forældre og andre i nærheden af et uroligt barn gøre for at få en bedre hverdag?Bogen giver forskellige mulige forklaringer på barnets uro og på, hvorfor det er så svært at opdrage. Og ikke mindst kommer forfatteren med forslag til, hvad man kan gøre for at skabe mere ro og få et bedre samspil med barnet. Forfatteren præsenterer de fem S’er i børneopdragelse: samspil, struktur, sund kost, stimulering og søvn.Børn forsøger i næsten alle tilfælde at være søde og samarbejde med deres forældre, men alligevel ender det ofte galt. De kan ikke holde sig i ro eller lade være med at løbe skrigende gennem huset. Her er det nødvendigt for forældrene – der også forsøger det bedste, de har lært – med mere viden om, hvorfor barnet er uroligt, og hvad man kan gøre. Det gælder både for de børn, der får en diagnose, og for de mange børn, som ’bare’ er mere urolige end deres kammerater.Bogen præsenterer den nyeste viden inden for børneneuropsykologien og neuropædagogikken, som i de senere år har givet os megen ny viden og langt flere handlemuligheder. Og den kommer med eksempler på, hvordan man kan få hverdagen i familien til at fungere bedre. På denne måde bygges der bro mellem moderne hjerneforskning og børneneuropsykologi på den ene side og familiernes praktiske hverdag på den anden.Bogen handler især om børn i alderen 5-12 år, men forældre til både yngre og ældre børn kan også hente inspiration til, hvordan de kan udvide deres handlemuligheder. Bogen kan også læses af pædagoger og andre, der arbejder med urolige børn.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.