Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Besættelsesårene 1940-1945 hviler på den forskning, der ikke mindst i de seneste år har åbnet nye perspektiver og lægger vægt på at skabe forståelse for, hvad der fik tyske og danske myndigheder, forretningsfolk, modstandsgrupper og befolkningen i bred almindelighed til at handle, som de gjorde. Ved at inddrage træk af forholdene i andre besatte lande giver bogen samtidig en karakteristik af, hvad den tyske besættelses særegne form kom til at betyde for både politik og modstand, og fremhæver, at politikere og modstandsfolk trods modsatte bestræbelser og gensidig mistillid opfattede hinanden som stående på samme side af den afgørende nationale kridtstreg og i praksis på flere måder - delvis utilsigtet - kom til at understøtte hinanden.
"Besættelsesmagten og de danske nazister. Det politiske forhold mellem tyske myndigheder og nazistiske kredse i Danmark 1940-43" er en redigeret udgave af Henning Poulsens doktordisputats fra 1970. Afhandlingen belyser de indbyrdes relationer mellem danske nazister og tyske myndigheder før og under anden verdenskrig og besættelsen i Danmark. Gennem forskellige kilder og perspektiver analyserer Poulsen de tyske myndigheders overvejelser – og baggrundene for deres overvejelser – vedrørende forhandlingspolitikken med de danske myndigheder og nazistisk magtovertagelse af den danske regering.Henning Poulsen (1934-2014) var dansk historiker, dr.phil. og professor emeritus i moderne historie ved Aarhus Universitet. Han har især beskæftiget sig med Danmarks besættelse og anden verdenskrig, og han har udgivet en stor samling videnskabelige artikler inden for dette område. Gennem sin karriere har han skrevet og redigeret syv faglitterære værker, der på forskellig vis sætter besættelsestiden under lup. Fra 1992 til 2002 var han formand for Jysk Selskab for Historie, og i perioden 1999 til 2002 var han formand for Dansk Center for Holocaust- og Folkedrabsstudier.
I "Hitlers krig 1939-1941" skildrer historiker Henning Poulsen de begivenheder, der gik forud for Nazitysklands invasion af Polen, og hvordan krigen i løbet af få år bredte sig til resten af det europæiske kontinent, og hvorfor verden så ud, som den gjorde i 1941. Den 2. verdenskrigHenning Poulsen (f.1934) er en dansk dr.phil og professor i moderne historie ved Århus Universitet. Bag sig har han en stor samling publikationer, der på forskelligvis beskæftiger sig med den moderne verdens historie.
I "Fascisme og nazisme" giver professor og dr.phil. Henning Poulsen sit bud på, hvordan det lykkedes den italienske fascisme og tyske nazisme at vinde sympati, tilslutning og magt.Bogen går tæt på den samfundsudvikling, der førte til at bevægelserne opstod og blev udbredt og ikke mindst, hvilke konsekvenser dette fik i Tyskland, Italien og det øvrige Europa.Henning Poulsen (f.1934) er en dansk dr.phil og professor i moderne historie ved Århus Universitet. Bag sig har han en stor samling publikationer, der på forskelligvis beskæftiger sig med den moderne verdens historie.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.