Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fortællingen om Alberte og det stankelben, hun føler, at hun har siddende på skulderen, er en rammende og troværdig beretning om vejen ud af anoreksi.Alberte er teenager og indlagt med anoreksi. Vi følger hende på afdelingen og inviteres ind i hendes tanker og dialoger med Stankelbenet; hendes værste fjende, hvis formål er at holde Alberte fast i spiseforstyrrelsen med konstante opråb, der skal sikre, at hun ikke tager et gram på før næste ugentlige vejning. Alberte finder dog undervejs støtte i særligt sin kontaktperson Mona. Deres forhold er ikke gnidningsfrit, og efterhånden opdager Alberte, at også Mona – såvel som alle andre – sommetider kæmper med følelsen af ikke at være god nok.Henriette Kinch, født i 1985, er bosat i Silkeborg. Hun udkom i 2009 med dokumentarromanen Tynd og perfekt og har efterfølgende udgivet flere noveller og artikler. Henriette Kinch har selv haft anoreksi.Romanen om Alberte og Stankelbenet er også relevant læsning for dem, der ønsker indblik i, hvordan det kan føles at have anoreksi i en præstationskultur. Bogen kan ligeledes læses af behandlere eller anvendes som undervisningsmateriale.
Når Liv ser på sig selv, ser hun en pige, der er fed. Hele verden må lægge mærke til hendes ulækre deller. Men hendes familie og venner er bekymrede over, hvor tynd hun er, at hun spiser så lidt og motioner hele tiden. Liv har anoreksi. Men hun ved det ikke. Hun føler, at ingen forstår hende, og hun isolerer sig. Hun må hele tiden tælle kalorier, planlægge hvad hun spiser, veje sig. Det tager al hendes energi, der er ikke overskud til et socialt liv. På et tidspunkt bryder det sammen, og Liv kommer til psykolog. Men det får hende ikke til at erkende sin sygdom. Til sidst vejer hun 38 kilo og den 170 cm høje pige indlægges på psykiatrisk afdeling. Hele tiden bliver der holdt øje med hende, det er et helvede. En ny psykolog kommer Liv til hjælp. Sammen finder de frem til den følelsesmæssige knude, der er årsag til det hele. Liv mærker sammenhængen og føler, der måske er lys forude. Hun kæmper med sig selv og sine indre stemmer for at tage imod hjælpen og tillade sig selv at tage lidt på i vægt. Indlæggelsen og terapien er to skridt frem og et tilbage, men langsomt går det fremad. Da hun kommer hjem, er det med håb for fremtiden. Og en ny kæreste i horisonten.Henriette Kinch, født i 1985 i Højbjerg i Århus. Hun startede på hf, men gennemførte ikke, blandt andet på grund af flere indlæggelser med anoreksi. I dag bor Henriette i Silkeborg.
Fortællingen om Alberte og det stankelben, hun føler, at hun har siddende på skulderen, er en rammende og troværdig beretning om vejen ud af anoreksi.Alberte er teenager og indlagt med anoreksi. Vi følger hende på afdelingen og inviteres ind i hendes tanker og dialoger med Stankelbenet; hendes værste fjende, hvis formål er at holde Alberte fast i spiseforstyrrelsen med konstante opråb, der skal sikre, at hun ikke tager et gram på før næste ugentlige vejning. Alberte finder dog undervejs støtte i særligt sin kontaktperson Mona. Deres forhold er ikke gnidningsfrit, og efterhånden opdager Alberte, at også Mona – såvel som alle andre – sommetider kæmper med følelsen af ikke at være god nok.Henriette Kinch, født i 1985, er bosat i Silkeborg. Hun debuterede som forfatter i 2009 med dokumentarromanen Tynd og perfekt og har efterfølgende udgivet flere noveller, artikler og senest romanen Stankelbenet. Henriette Kinch har selv haft anoreksi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.