Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I denne boks er de første 10 udgivelser i Gladiators Sandalserie samlet i en limited edition håndlavet æske fra ELVO.Gladiators Sandalserie er klassikere på kanten. Dansk litteratur fra oldtiden til i dag. Principielt set. Det vil sige den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi. Som rapporterer om nye opdagelser, andre erfaringer. Og som i en vis forstand har gjort arbejdet før os, flyttet grænserne for det normale, så vi ikke behøver at kæntre."[...] forlaget Gladiators alternative klassikerserie, der genudgiver værker, som ikke har fået den plads i litteraturhistorien, som de fortjener. Det er på alle måder både æren - og læsningen - værd.” - Weekendavisen
"PENDULGrib de fremstrakte hænder knug dem men behold dem ikkeslip dem så de kan gribe andreså grebet i sig selv bliver sædvanese på de øjne der ser på digmed nidstir ingen drej dit blik i en gradvis afsked tag selv, men efterlad først selv, lidt tillidlyt til den stemme der trygler om at blive hørt men bryd af med din egen stemmevis at den blev hørt og proportionéraltid det hørte med det talte kys de læber der glider frem mod dine til mere end et blidt sammenstødtræng tunge ind og spis og gnavlegitimér en fælles rasen ud de legemer, de danse, de samvær og nærværer intet uden afbrydelse uden afstand, stilstand, ensomhed og fravær alt ligger i mødet som hele tiden må defineresånd ind det jordiske, det indigoblåbehold det langtrukkent lungeopstemt i et ildrødt pandæmonium af indre forarbejdning indtil du ånder ud i begyndelsens hvide neutrum"Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Han debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne.Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
"Husker du, Alice, hvordan du bed dig fast i mig bogstavelig talt, da vi så hinanden første gang. Du bed mig i tungen og ville ikke tro det bagefter. Du var fuld og forrykt. (...) Da vi giftede os – det gyldne metal på min finger, en uvant guldplombe i min hånds rene klaviatur – vidste kun vi to ud af hele bryllupsselskabet, det det var noget helt andet som var sket, at vielsen og selskabet var en udvendig endgame som vi havde råd til at lege med i for at tilfredsstille etiketten hos de borgerlige omgivelser, hvis dødsdom vi for længst havde afsagt i vore hjerter."En flerstemming roman om en aarhusiansk forfatter, der tager til en lille fransk by med sin familie for at skrive. Men på turen bliver forfatteren snart forelsket i den ene og snart i den anden - til stor irritation for hans kone.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
Fire noveller om tiden, stedet og personen, om virkeligheden og sproget, og alle de mange elementer, der kan få én til at sætte spørgsmålstegn ved det hele ... "Stilheden. Støvet. Endeløsheden over Guadalajara. Immunnen inönü iknez innikke akne, hvisker en skægget tigger på hug foran templet. Hans hovedbeklædning har kendt bedre dage. Jeg skal ikke have pudset sko. Cigaretti americani? No. Stilheden. Støvet. Endeløsheden. Hvad lurer bag alt dette? Søvnen, døden, pantet, frugterne, udløsningen, fordærvet, skønheden. Intet materialiserer sig uden min huds radar og dets fintmaskede manometer. Der kan gå dage uden impulser og da er jeg eller byen Guadalajara eller hjernebyerne spredt over denne ørken ikke vidende om de eksisterer eller ej, da råder kun stilheden, støvet, endeløsheden."Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
"En mængde skadevirkninger af en ensidig kultur der bygger på ensidig projektion af den logiske hjernehalvdels struktur registreres overalt under forskellige navne og (bort)forklaringer. Det forekommer (i al fald mig) nærliggende at antage, at der er en levende forbindelse mellem på den ene side sygdom og lidelse i psykisk/fysisk forstand og på den anden side oplevelse af og frembringelse af kunst."En malerisk essaysamling fra forfatter Henrik Bjelke om samfund, kunst og kultur. Ikke mindst om kunstens nødvendighed og den rene fornufts svaghed.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
Fem fortællinger af Henrik Bjelke om stedets betydning og om de indre og ydre landskaber. De ydre landskaber i disse fortællinger er Ungarn, Grænkenland, Madagascar og Egypten - de indre er følelsernes kaotiske vildnis. Indhold"Nattens Budapest""Døtre""Vilhelm""Callesøes Testamente""Time out""Kong Faruks lommeur"Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
"Sorgen over sig selv som det ensomme, forbudte, forladte barn. Sorgen over fraværet af mor og far. Sorgen over at have været et forskrækket barn. Erschreckt. Sorgen over ikke at have kunne få kærlighed fra sin erschreckte morfar der trods sin bryskhed for Hector altid havde været en sorgens sakrofag af selvforagt. Sorgen over at være blevet til midt i sådant et selvforagtens hus, denne stående vogn der aldrig havde kendt hjul, parkeret her på spring på kysten med kun én ting i hovedet: at styrte hensides horisonten."Roman om juristen Hector, der hverken har succes med det ene eller det andet i livet og derfor stikker af fra det hele og begynder at skrive en roman om en mand, der hedder Hector. "Solo nolo" er historien om historien, en fortælling om en mand og hans fortælling om sig selv, skjult i narrativets forvitrede labyrintske narrativ.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
"Men noget blev hængende som en sort sky over tre generationer og truede en overgang med at sætte en stopper for generationernes antal i det hele taget, ved at ufrugtbargøre to ægteskaber. Hun synker tilbage i stolen. Den er fyldt med tang, der lugter af rådden fisk og med hånden på sin mave der er som en tønde med tøndebånd om, falder hun i dyb søvn."12 noveller og en epilog af forfatter Henrik Bjelke Indhold"Back to Lake Charles""Vom Nutzen und Nachteil der Historie""Samtale på toppen af en høj bygning" "Fra hverdagslivets psykopatologi eller Orson Wells-syndrom""Stævnemøde med en prinsesse""Wasted space""Graham Allright""Kvindernes verden""I Algier""Gorgonerne""Yoyo""Det absolutte nærværs delirium"--"Epilog"Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
En tragi-komisk dannelsesroman om drengen Otto, der lider kraftigt under forældrenes mangel på kærlighed og omsorg til ham. Kærligheden går i stedet til hans storesøster Edith, der bedre lever op til forældrenes forventninger. Samtidig følger vi moderen Edels baggrundhistorie, og hun har ligesom sin søn været i mangel på netop den varme og omsorg, hun ikke formår at give Otto. Blind af fornuften træffer hun nogle skæbnesvangre valg, der ender med at koste hende forholdet til sønnen, da han som voksen gør oprør.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
"Han står med spædbarnet i sine arme holdt frem med samlede albuer foran sit bryst, underarmene skålformede som til anråbelse, så barnet hviler med ryggen mod hans arme og fødderne mod hans bryst og hovedet borte fra ham i hans hænder, dets ansigt mod himlen. Således står han og ser på det sorgløse, uvidende barn. Og hans viden er hans sorg, på en gang er han opfyldt af summen af den gråd, som dette barn vil skulle græde i løbet af sin tilværelse atter og atter på en gang afsluttet film. Og ville man spørge, hvorledes han kunne vide, hvad der skulle se med dette barn (for ingen kan jo kende begivenhederne i en fremtid, som ikke er indtruffen), ville svaret være, at dets fremtid forlængst var indtruffen, at den allerede var ovre." Syv fortællinger om en række personer og de landskaber, indre som ydre, der former dem.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
13 noveller af forfatter og digter Henrik Bjelke. Novellerne tager på forskellig vis læseren med rundt i et univers af blodige paradokser og anæmiske selvmodsigelser, ingenting og alting er på spil i disse fortællinger, der snart veksler mellem humoristisk absurditet og vanvittig logik, snart fortæller historien om fornuftens ufornuftige dominans og følelsernes tyranni.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prinsen i 1984.
"DET STILLE PUNKTDet er et optisk fænomengennem kikkerter rettet mod hinandenvi har været så heldige at fange en bestemt sjælden vision i dybet af den andens sjælved at vore sindrige apparaturerstod opstillet akkurat i sådanne stillinger under sådanne konstellationerat dette syn var muligt2 inderste sjæleset af hinanden i kosmisk frydi det stille punkt (at the still point, there the dance is)"25 Digte af Henrik Bjelke omsvøbt af Preben Hornungs illustrationer.Henrik Bjelke (1937-1993) var en dansk forfatter. Henrik Bjelke debutrede i 1968 med bogen "Første person ental". Han var lidt af en enfant terrible, der nægtede at ligger under for de gængse fortællinger om verdens logiske opbygning og tilværelsens meningsbestemte løbebane. Ifølge Henrik Bjelke var dette et falsum, og hans bøger kredser igen og igen om dette emne. Hans strenge opdragelse i barndommen har også fundet plads i forfatterskabet, og hans karakterer er ofte blinde for den skade de forvolder i anstændighedens eller meningens navn. Henrik Bjelke blev tildelt Herman Bangs Mindelegat i 1979 og Beatrice Prisen i 1984.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.