Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Henrik Fode

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Et tidsbillede
    af Henrik Fode
    378,95 kr.

    Det nye Århus er årets bog fra Byhistorisk Fond. Det er en bog, der fortæller om mange af de ændringer, der har fundet sted i byen i de sidste ca. 10 år samt om projekter, der er på vej i byen. Det nye Århus er en bog, der både skal være med til at fastholde Århus, sådan som vi har kendt byen, og i billeder og tekst fortælle, hvordan vores by konstant forandres. Det nye Århus viser, at aldrig tidligere har byen ændret karakter så hurtigt og så radikalt. Hvad sker der med byen? Åen åbnes, trafikken omlægges, folk vil bo i byen - helst inden for Ringgaderne. Det medfører øget boligpres: Der etableres nye etager ovenpå ældre boligblokke. Kviste kommer til. Gamle byhuse moderniseres, får nye vinduer og farver. Forretningslivet ændrer karakter. Udvalgsbutikker flytter ud, og nye specialbutikker kommer til. Nye farver, materialer og helt nye arkitektoniske udtryksformer melder sig i bymidten. Og ikke mindst: næsten alle ledige grunde bebygges i disse år med måske ældreboliger, ungdomskollegier eller ejerlejligheder. Gamle industrivirksomheder ophører eller flytter ud. Kontorer, administration, undervisning eller måske EDB-virksomheder rykker ind i de ombyggede faciliteter. Helt nye kvarterer er vokset frem som eksempelvis Scandinavian Center eller Bruuns Galleri sammen med en helt ny teknologiby på Katrinebjerg. Der er også Centralværkstedernes store arealer, der har givet plads ikke blot til administration, men også til sport og forlystelser. Det nye Århus fortæller kort og godt om den by, der er på vej. I talrige billeder har den fanget detaljer, som man almindeligvis ikke lægger mærke til eller måske kun i små glimt. Det nye Århus har ikke blot aflagt besøg i baggårde, sidegader og hovedstrøg, men også været ude i omegnen for at fange indtryk fra de nye erhvervsområder rundt om byen fra Lisbjerg i nord til Hasselager og Højbjerg i syd og Tilst mod vest. Hvis man vil kende sin by, må man derfor læse og se de mange billeder i bogen.

  • - En dronning i Århus
    af Henrik Fode
    52,95 kr.

    Vi kender alle Regina-krydset. Det er, hvor Sønder Allé krydser Søndergade og samme fortsætter under navnet Ryesgade. Det er vel byens mest kendte kryds. Blandt århusianere kaldes det fortsat Reginakrydset, selv om den institution, der har givet navnet – hotel Regina samt en biograf af samme navn – for længst er lukket.

  • - malerier fra Den Gamle Bys samling
    af Henrik Fode & Claus P. Navntoft
    232,95 kr.

  • af Henrik Fode, Claus P. Navntoft & Viggo Johansen
    282,95 kr.

    Køb Aarhus Byhistoriske Fonds to seneste bøger Som kunstnerne så Aarhus og Østbanegården i Århus i en samlet pakke til reduceret pris. Nærmere information om de to bøger, kan læses på deres individuelle bestillingsider på www.dafolo-online.dk

  • - Natur og mennesker
    af Henrik Fode, Tommy Jervidal, Chr. A. Jensen, mfl.
    270,95 kr.

    Århusbugten beretter om det nærmeste kystopland fra Norsminde over Århus videre mod nord til Løgten og Kalø. Beskrivelsen fortsættes rundt om bugten mod Knebel og helt ud til Sletterhage fyr. Der fortælles om landskabets opståen Om veje og trafik rundt om Bugten – og så naturligvis om sejlads. Der fortælles - for blot at pege på nogle emner - om landskabets opståen, om menneskets udnyttelse af naturen, om vejnettet, og naturligvis om sejlads med smådampere til kystoplandets ladepladser. Der berettes om skovbådene, der sejlede med turister til Varna og Ørnereden samt om badeliv og sejlsport. Der kigges på bugten og dens liv – og i visse perioder mangel på samme. Og bogen kommer rundt om navnestoffet i søkortet. Alt sammen perspektiveret mellem land, by og bugt.

  • af Henrik Fode & Claus P. Navntoft
    249,95 kr.

    Årets bog fra Byhistorisk Fond fortæller på en utraditionel måde om Århus i begyndelsen af 1900 tallet. Mere præcist er det en helt ny måde at fortælle byens historie: Gennem postkort. Postkort var noget nyt i 1895. I begyndelsen tillod postvæsenet ikke, at der blev skrevet andet end adressen på den ene side af kortet, mens den anden side efterhånden blev optaget af et billede.De gamle postkort rummer spændende lokalhistorie. Selvfølgelig præsenterede man det bedste af byen: torvene, kirkerne, gaderne og ikke mindst tidens tekniske vidundere - sporvogne, biler og fly. Postkort var en helt ny artikel, som fotograferne kastede sig over. Dengang var fotografier sort/hvide, men snart fandt man ud af at håndkolorere og maskinfremstille de farvelagte kort.

  • - natur og mennesker
    af Henrik Fode
    295,95 kr.

  • - Alle tiders århusianer
    af Henrik Fode & Jens Kaiser
    138,95 kr.

    Bernhardt Jensen er alle tiders århusianer! Det fornemme prædikat blev givet den visionære borgmester 35 år efter, at han forlod borgmesterkontoret. Det er især på grund af sin kamp mod en ny, stor vej gennem det centrale Århus, at Bernhardt Jensen var urørlig. Som borgmester frelste han det enestående latinerkvarter fra ødelæggelse med sin indædte modstand mod det storstilede projekt Ny Hovedgade, der skulle have moderniseret trafikken i Århus og ført byen ind i femtiden.Fra alle sider påskønnes Bernhardt Jensen for sin indsats for at have reddet den gamle bykerne, og en af hans efterfølgere, den nuværende borgmester Nicolai Wammen mener Bernhardt Jensen har meget at sige nutiden. Med dette som udgangspunkt fortæller en række forfattere i selvstændige artikler om bogens hovedperson og hans karriere fra journalist til borgmester og byhistoriker.Bogen afsluttes med en fortælling om Tiden Byen og Manden af Jan Balling, som er kunstneren bag den skulptur af Bernhardt Jensen, som er det andet element i kåringen af Bernhardt Jensen som alle tiders århusianer.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.