Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mødet med en tilsyneladende fremmed kultur og trospraksis i Etiopien sætter en refleksion i gang i teolog og forfatter Henrik Højlund. Er det muligt at tro med større overbevisning og mindre blufærdighed – er det muligt hér, i Danmark?Jeg tror, du er her er en personlig bog, der går tæt på tvivlen, troen og livet. Forfatteren skriver afvæbnende og med stor indsigt om den mulige konflikt mellem det vante og det fremmede, når han samtidig opmuntrer læseren – og sig selv – til at slippe blufærdigheden og vove troen. Henrik Højlund (f. 1960) er præst i Aarhus Bykirke og forhenværende sognepræst i Østjylland og København. Han har skrevet og bidraget til flere bøger om kristendom og eksistens, bl.a. Mærk Gud (2013), der fik mange læsere.
"Jeg vil hævde, at alle mærker Gud. Selvom langt fra alle vil forbinde det, de mærker, med Gud," skriver Henrik Højlund i MÆRK GUD og fortæller om de erfaringer, som mennesker til alle tider har gjort sig med Gud. For han er ikke en fjern størrelse eller et abstrakt begreb, men dybt nærværende i menneskers liv. Det handler dybest set om at mærke efter!MÆRK GUD bygger på den visdom, som gennem århundrederne har lejret sig hos mennesker, der mærkede Gud – lige fra de afsondrede ørkenfædre i 300-tallet, over Luthers og Kierkegaards tanker om Guds nåde og kærlighed til i dag, hvor vi i tilværelsens sprækker kan få lov at mærke Gud. Med dyb indsigt og erfaring viser forfatteren, hvordan vi også i dag kan få lov at mærke Gud. Om det er i sjælens mørke nat eller i livets lykkeligste øjeblikke, ja, så kan Gud mærkes. MÆRK GUD er varm og vis, dyb og kraftfuld, klar tale til enhver, der ønsker at mærke Gud.
I »Livets risiko – Himmel og Helvede« giver 14 bidragydere hver deres vinkel på fortabelsen set i lyset af fortidens og nutidens strømninger. Bogen er krydret med 13 citater fra personer i kirkelandskabet, som reflekterer over frelse og fortabelse, bl.a. Søren Abildgaard, Charlotte Baunbæk Dyremose og Sørine Gotfredsen.
Mødet med en tilsyneladende fremmed kultur og trospraksis i Etiopien sætter en refleksion i gang i teolog og forfatter Henrik Højlund. Er det muligt at tro med større overbevisning og mindre blufærdighed – er det muligt hér, i Danmark?Jeg tror, du er her er en personlig bog, der går tæt på tvivlen, troen og livet. Forfatteren skriver afvæbnende og med stor indsigt om den mulige konflikt mellem det vante og det fremmede, når han samtidig opmuntrer læseren – og sig selv – til at slippe blufærdigheden og vove troen.Pressen skrev:FEM STJERNER”I bogen slår sognepræst Henrik Højlund fast, i hvor høj grad man kan eller bør slippe blufærdigheden og vove troen ... I ni veloplagte kapitler behandler forfatteren problemstillingen – personligt, ærligt, nuanceret og vedkommende ... Der er både højt til loftet og solid jordforbindelse i de mange refleksioner ... Bogen er dejligt fri for entydige og fromme svar.” – Kristeligt Dagblad”… sigtekornet stilles ind på tidens svagheder i skarpe iagttagelser, mens hans fremstilling af andre er båret af nænsom, erfaringsbaseret menneskelighed. Det er i denne solidaritet med anderledes indstillede, at Henrik Højlunds bog bliver både læseværdig og tankevækkende. – Weekendavisen
Mødet med en tilsyneladende fremmed kultur og trospraksis i Etiopien sætter en refleksion i gang i teolog og forfatter Henrik Højlund. Er det muligt at tro med større overbevisning og mindre blufærdighed – er det muligt hér, i Danmark?Jeg tror, du er her er en personlig bog, der går tæt på tvivlen, troen og livet. Forfatteren skriver afvæbnende og med stor indsigt om den mulige konflikt mellem det vante og det fremmede, når han samtidig opmuntrer læseren – og sig selv – til at slippe blufærdigheden og vove troen.
”En varm og rummelig bog” – WeekendavisenMed dyb indsigt og erfaring viser Henrik Højlund, hvordan vi også i dag kan få lov at mærke Gud. Om det er i sjælens mørke nat eller i livets lykkeligste øjeblikke, ja, så kan Gud mærkes. "Mærk Gud" er varm og vis, dyb og kraftfuld, klar tale til enhver, der ønsker at mærke Gud.HENRIK HØJLUND (f. 1960) er sognepræst og debattør.
I de seneste årtier har klosteret fået en renæssance i den kristne kirke. Og interessant nok ikke kun i den katolske kirke og ortodokse kirke, men også i protestantiske kirkesamfund.Hvordan skal man som protestant forholde sig til munkevæsen, cølibat, tidebønner, et tilbagetrukket liv – her 500 år efter at Martin Luther forlod klosteret og hævdede, at det kristne liv skal leves i midt i verden?Sognepræst Henrik Højlund har tilbragt tolv dage i stilheden i de svenske skove – i Östanbäcks kloster, der hører under Svenska Kyrkan. Her har han været i selskab med Søren Kierkegaard, der ikke har meget til overs for klosteret, men i Kjerlighedens Gjerninger beskriver det som ”en barnagtighed”.Resultatet er blevet nogle indsigtsfulde refleksioner over, hvad der sker, når mennesker vælger at trække sig tilbage og leve i stilheden, i kortere eller længere tid – sammen med brødrene og den Gud, der er kærlighedens kilde og genstand.
MÆRK GUD viser, hvordan mennesker til alle tider har gjort sig erfaringer med Gud. Både med hans nærvær og hans fravær. Det bringer enhver, der føler sig forladt af Gud, i godt selskab og fastholder samtidig Gud som en, mennesker kan have en relation til. Gud er ikke en fjern størrelse eller et abstrakt begreb, men dybt nærværende i menneskers liv. Det handler dybest set om at mærke efter!MÆRK GUD øser af den visdom, som gennem århundrederne har lejret sig hos mennesker, der mærkede Gud – fra spirituelle erfaringer hos 300-tallets ørkenfædre over åndelige indsigter hos 1500-tallets reformatorer til dybe erkendelser hos vor tids vise.Med stor indsigt viser Henrik Højlund, hvordan vi kan få lov at mærke Gud. For om det er i sjælens mørke nat eller i livets lykkeligste øjeblikke, ja, så kan Gud mærkes.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.