Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Henrik Ibsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Henrik Ibsen
  75,95 kr.

  Det kendte og elskede spil om kvinden, der tager sit livsforløb i egen hånd. Uforkortet tekst.

 • af Henrik Ibsen
  119,95 - 190,95 kr.

  I Dramaer er seks af Henrik Ibsens samtidsdramaer samlet: Et Dukkehjem, Gengangere, En Folkefiende, Fruen fra Havet, Hedda Gabler og Bygmester Solness - stykker, der har været svære at opdrive. Bogen udkommer i Rosinantes klassikerserie. Henrik Ibsens dramatik er en del af fundamentet i det moderne menneskes selvforståelse, og hans stykker udforskes og spilles konstant på verdens teaterscener i nye opsætninger. Hans skuespil er mesterstykker i psykologisk indsigt: De er evigt aktuelle, og dramaerne, intrigerne og magtkampene kunne lige så godt foregå i dag. Ibsen stillede de spørgsmål, som vores samfund og vores kultur stadig forsøger at besvare: om individ og fællesskab, om økonomi og driftsliv, om kønsroller, moral og menneskets grundvilkår. For udvalget står professor, dr.phil. Lasse Horne Kjældgaard, som også har skrevet forordet.

 • af Henrik Ibsen
  75,95 kr.

  Uforkortet tekst.

 • af Henrik Ibsen
  265,95 kr.

  "Peer Gynt" er et dramatisk digt af Henrik Ibsen, der er baseret på et norsk folkesagn om den letsindige og uansvarlige Peer, der drømmer sig gennem livet og undgår alle personlige og individuelle valg. Digtet blev udgivet første gang i 1867 og i 1876 uropført på Christiania Theater med musik af Edvard Grieg.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlDen norske dramatiker og digter Henrik Ibsen (1828-1906) er én af de vigtigste forfattere i Det Moderne Gennembrud og regnes som grundlæggeren af det moderne drama med skuespil, der sætter den menneskelige psykologi i centrum og kredser om den fortid, det er så umuligt at flygte fra. Ibsen er verdensberømt for skuespil som "Et dukkehjem", "Peer Gynt" og "Hedda Gabler", men producerede i alt over tyve dramaer, der stadig opføres på teatre over hele verden.

 • af Henrik Ibsen
  44,95 - 74,95 kr.

  Et dukkehjem er et af Ibsens mest læste og opførte dramaer. Dramaet udspiller sig i et af Københavns velhaverhjem, hvor den skønne Nora udfylder rollen som hustru og moder til perfektion. Men ikke alt er, som det umiddelbart ser ud til. Noras indre forestillinger og forventninger harmonerer ikke med omverdenens realiteter, og hun bliver nødsaget til at tage kampen op med livsløgnen ved mødet med juristen Krogstad, der truer hendes ellers bekymringsløse tilværelse. Noras ægtemand, advokat Helmers holdning til kvindens plads og rolle i samfundet har gjort løgnen til Noras anden natur. Men løgnen er nødt til at få konsekvenser, og Ibsen lader derfor, i løbet af en eneste nat, Nora udvikle sig til selvstændig kvinde med holdninger, der er uforenelige med hendes tidligere dukkerolle."Henrik Ibsen […] har frembragt et mægtigt digterværk af rystende sandhed." – Edvard Brandes, Ude og Hjemme"Ibsen ændrede teatret for altid. Der er selvfølgelig andre måder at lave teater på end hans, men så fundamental var den ændring, han satte i værk, at den vestlige verdens teater aldrig igen er blevet, som det var før Ibsen." – Thomas Bredsdorff (2006)

 • af Henrik Ibsen
  75,95 kr.

  Ibsens spil om Hjalmar, der lukker øjnene for livets realiteter, men konfronteres med dem af vennen Gregers.Uforkortet, i originalsproget.Liste med forklaring på vanskelige ord.

 • af Henrik Ibsen
  83,95 kr.

 • af Henrik Ibsen
  125,95 - 458,95 kr.

  Hedda is an intelligent and ambitious woman, trapped in the stifling environment of a bourgeois 19th-century marriage. When writer Eilert Loevborg, an old flame returns to Hedda's life with a masterpiece that might threaten her husband's career, Hedda decides to take drastic and fatal action.

 • af Henrik Ibsen
  44,95 - 74,95 kr.

  Det er i Vildanden, vi finder det verdensberømte Ibsen-citat: "Tager De livsløgnen fra et gennemsnitsmenneske, så tager De lykken fra ham med det samme." – (Vildanden, 5. akt). Og dette citat angiver hovedtemaet i Vildanden. Fotografen Hjalmar Ekdal lever tilfreds med sin kone Gina, datteren Hedvig og sin gamle far. Han føler ganske vist, at fotograferingen ligger under hans intellektuelle niveau, men han går og pusler med en i egne øjne stor opfindelse, og inde på loftet hygger han og faderen sig med at vedligeholde et kunstigt jagtterræn med duer, høns, kaniner – og som det fineste en skamskudt vildand. Men en dag kommer ungdomsvennen Gregers Werle hjem og trækker nogle begivenheder fra fortiden frem, der antyder, at Hjalmar lever i en falsk virkelighed. Gregers stiller Hjalmar over for den ideale fordring om, at det gode liv kun kan opnås ved at bygge på sandhed. Men den ideale fordring får fatale følger for Hjalmar og familien.Vildanden er et paradoksalt drama, en tragedie med komiske elementer eller en komedie med tragisk udgang. Det er præget af en flertydighed, som har gjort det til det mest omdiskurede af Ibsens dramaer med et utal af forskellige meninger og tolkninger."Vildanden er det ypperste blandt Ibsens 'moderne' skuespil, det mest fuldkomne af hans samfundsdramaer." – Frederik Schyberg"Ibsen ændrede teatret for altid. Der er selvfølgelig andre måder at lave teater på end hans, men så fundamental var den ændring, han satte i værk, at den vestlige verdens teater aldrig igen er blevet, som det var før Ibsen." – Thomas Bredsdorff, Et Dukkehjem og fire andre skuespil

 • af Henrik Ibsen
  75,95 kr.

  Et af Ibsens tidløse skuespil - det spilles stadig på danske teatre, selv om det er skrevet i 1882! Om magt, korruption, løgn og manipulation.

 • af Henrik Ibsen
  44,95 kr.

  Ibsen levede et regelmæssigt og tilsyneladende udramatisk liv. Men bag den konventionelle livsstil og lukkede maske fandtes der et nådeløst ironisk og kritisk blik på forstillelsen i det borgerlige samfund. Et dukkehjem (1879) fik en skandaleombrust modtagelse, som skyldtes dets radikale kritik af kvindens rolle i samfund og familie, selvom Ibsen benægtede, at han havde skrevet et drama om kvindesagen. Det overordnede tema er en undersøgelse af frihedens umulighed i det borgerlige samfund.(Store Danske Encyklopædi)

 • af Henrik Ibsen
  33,95 kr.

  Peer Gynt er den ansvarsløse drømmer og eventyrer, der i en broget karriere svigter alt og alle for egen fordel, fra Gudbrandsdalen via Dovregubbens hal til Sahara og dårekisten i Cairo og tilbage til bygden. Trods alvoren er skildringen både humorisktisk og satirisk.

 • af Henrik Ibsen
  19,95 kr.

  Meget berømt og handlingsmættet digt af Henrik Ibsen. Terje Vigens skæbne er ubarmhjertig og ubærlig. Men på trods af det tragiske, føler man sig alligevel højnet ved læsningen.Min bedstemor kunne recitere det udenad - det var hun ikke alene om, - så populært var digtet i begyndelsen af 1900-tallet.

 • af Henrik Ibsen
  243,95 kr.

 • af Henrik Ibsen
  49,95 kr.

  Halvard Solness on keski-ikainen rakennusalan ammattilainen, jolla menee paallisin puolin hyvin. Solnessilla on vaimo, ja han on vakiinnuttanut jalansijansa yhtena kaupunkinsa menestyneimmista arkkitehdeista. Tasapaino kuitenkin jarkkyy, kun kuvioihin astuu nuori vietteleva nainen, Hilda Wangel. Wangelista tulee Solnessin taloudenhoitaja, ja heista tulee Solnessin kanssa nopeasti laheisia. Wangel tukee Solnessin uraa, ja kannustaa tata myos silloin, kun korkeanpaikankammoinen Solness harkitsee kiipeamista rakentamaansa torniin. Solness rohkaistuukin yrittamaan, mutta pian tapahtumat saavat yllattavan kaanteen. -

 • af Henrik Ibsen
  49,95 kr.

  Henrik Ibsenin naytelman keskiossa on rikas ja tekopyha liikemies Karsten Sternick. Sternickin liiketoimet sujuvat erinomaisesti, kunnes hanen siskonsa veli Johan Tonnesen palaa kaupunkiin. Tonnesenin paluu uhkaa paljastaa epamiellyttavia asioita Sternickin menneisyydesta. Pelastaakseen oman nahkansa Sternick kehittaa ovelan juonen, jonka ansiosta Tonnesenin paivat ovat lahes varmasti luetut. Suunnitelma menee kuitenkin pahasti pieleen - merikelvottoman aluksen kyytiin paatyy Tonneseninin sijasta Sternickin oma poika. Miten pojan kay, enta saako paha palkkansa?Henrik Ibsenin "e;Yhteiskunnan pylvaat"e; on naytelmakirjallisuutta mullistanut moderni naytelma. Naytelman teemoja ovat naisten asema yhteiskunnassa ja nuorten kapinointi vanhempaa sukupolvea kohtaan. -

 • af Henrik Ibsen
  35,95 kr.

  Johannes Rosmer on entinen kirkkoherra ja Rosmersholman kartanon omistaja. Hanen vaimonsa Beate on tehnyt itsemurhan, koska ei ole voinut tulla raskaaksi - Rosmerin kunniakas suku tulisi sammumaan.Beaten seuraneiti Rebekka West on jaanyt asumaan Johannes Rosmerin kanssa. Epasovinnaisten asumisjarjestelyiden lisaksi Johanneksella on myos radikaaleja poliittisia ajatuksia: han toivoo tasa-arvoista yhteiskuntaa.Johannes joutuu kuitenkin huomaamaan, ettei ymparoiva yhteiskunta valttamatta hyvaksy hanen elamanvalintojaan."e;Rosmersholma"e; on Henrik Ibsenin upea naytelma vuodelta 1886.-

 • af Henrik Ibsen
  49,95 kr.

  INGER-ROUVANiin, - puhukaa!EINAR HUKNo, - sehan on rehellinen asia. Parilla sanalla, - me tulimme pyytamaan teilta lupaa ja aseita -INGER-ROUVA.Lupaa ja aseita? Mita varten?EINAR HUK.On tullut Ruotsista huhu, etta Taalain rahvas on noussut kapinaan ja marssii kuningas Kustaata vastaan. -INGER-ROUVA.Niinko? Taalain rahvas?"e;Inger, Ostratin rouva"e; on Henrik Ibsenin naytelma vuodelta 1857. Naytelman tapahtumat sijoittuvat 1520-luvulle. Vaikutusvaltainen Inger tukee kapinaa Ruotsin kuningas Kustaa Vaasaa vastaan. Naytelma on saanut innoituksensa historiallisista tapahtumista. Inger Ostratin esikuva on Ingerd Ottesdatter.-

 • af Henrik Ibsen
  35,95 kr.

  Ornulf lahtee seitseman poikansa kanssa etsimaan siepattua tytartaan Dagnya ja ottotytartaan Hjordista. Ornulfia odottaa kuitenkin tragedia, johon han ei ole osannut varautua. Henrik Ibsenin naytelma "e;Helgelannin sankarit"e; sijoittuu myyttiseen 900-luvun Norjaan, Helgelannin seudulle. Eletaan muutoksen aikakautta: kristinusko on jo saapunut maahan, mutta katoavalla viikinkiuskonnolla on viela jalansijaa. -

 • af Henrik Ibsen
  49,95 kr.

  Alfred Allmers on kirjailija, joka ei yrityksistaan huolimatta saa valmiiksi kasikirjoitustaan. Allmers ajautuu sisaiseen kriisiin. Pian Allmers tulee tulokseen, ettei hanen elamansa kutsumus olekaan kirjoittaminen - han haluaa jatkossa omistautua rammalle pojalleen Eyolfille. Eyolf haaveilee tavallisesta pienen pojan elamasta. Eyolfin haaveilla ei kuitenkaan ole valia. Isa on nimittain paattanyt, etta Eyolfin pitaa kehittaa itseaan alyllisesti. Pian taloon saapuu vierailuille erikoinen nainen, jolla on kyky saada rotat seuraamaan itseaan."e;Pikku Eyolf"e; on Henrik Ibsenin huikea vuonna 1894 julkaistu naytelma, josta ei puutu kaanteita. Sen keskiossa ovat ihmisen moraaliset valinnat. -

 • af Henrik Ibsen & Sheba Blake
  113,95 kr.

 • af Henrik Ibsen & Edmund Gosse
  156,95 - 324,95 kr.

 • af Henrik Ibsen
  250,95 kr.

  The League of Youth - The pillars of society - A doll's house is an unchanged, high-quality reprint of the original edition of 1890.Hansebooks is editor of the literature on different topic areas such as research and science, travel and expeditions, cooking and nutrition, medicine, and other genres. As a publisher we focus on the preservation of historical literature. Many works of historical writers and scientists are available today as antiques only. Hansebooks newly publishes these books and contributes to the preservation of literature which has become rare and historical knowledge for the future.

 • af Henrik Ibsen
  149,95 kr.

  The Pillars of Society is an unchanged, high-quality reprint of the original edition of 1890.Hansebooks is editor of the literature on different topic areas such as research and science, travel and expeditions, cooking and nutrition, medicine, and other genres. As a publisher we focus on the preservation of historical literature. Many works of historical writers and scientists are available today as antiques only. Hansebooks newly publishes these books and contributes to the preservation of literature which has become rare and historical knowledge for the future.

 • af Henrik Ibsen & Havelock Ellis
  222,95 kr.

  The pillars of society, and other plays. By Henrik Ibsen. - Ed., with an introduction is an unchanged, high-quality reprint of the original edition of 1888.Hansebooks is editor of the literature on different topic areas such as research and science, travel and expeditions, cooking and nutrition, medicine, and other genres. As a publisher we focus on the preservation of historical literature. Many works of historical writers and scientists are available today as antiques only. Hansebooks newly publishes these books and contributes to the preservation of literature which has become rare and historical knowledge for the future.

 • af Henrik Ibsen & William Archer
  149,95 kr.

 • af Henrik Ibsen & Eleanor Marx Aveling
  149,95 kr.

  The Lady from the Sea is an unchanged, high-quality reprint of the original edition .Hansebooks is editor of the literature on different topic areas such as research and science, travel and expeditions, cooking and nutrition, medicine, and other genres. As a publisher we focus on the preservation of historical literature. Many works of historical writers and scientists are available today as antiques only. Hansebooks newly publishes these books and contributes to the preservation of literature which has become rare and historical knowledge for the future.

 • af Henrik Ibsen & William Archer
  128,95 kr.

  Little Eyolf is an unchanged, high-quality reprint of the original edition .Hansebooks is editor of the literature on different topic areas such as research and science, travel and expeditions, cooking and nutrition, medicine, and other genres. As a publisher we focus on the preservation of historical literature. Many works of historical writers and scientists are available today as antiques only. Hansebooks newly publishes these books and contributes to the preservation of literature which has become rare and historical knowledge for the future.

 • af Henrik Ibsen & William Archer
  149,95 kr.

  The Feast at Solhoug is an unchanged, high-quality reprint of the original edition .Hansebooks is editor of the literature on different topic areas such as research and science, travel and expeditions, cooking and nutrition, medicine, and other genres. As a publisher we focus on the preservation of historical literature. Many works of historical writers and scientists are available today as antiques only. Hansebooks newly publishes these books and contributes to the preservation of literature which has become rare and historical knowledge for the future.

 • af Henrik Ibsen
  71,95 - 115,95 kr.

  New adaptation of Ibsen's classic by Richard Eyre, who ran England's National Theatre from 1988-97.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.