Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er Nordbrandts første digtsamling på Gyldendal siden 3½D, der udkom i 2012. Den store amerikanske hævn er en samling, der spænder vidt: fra politiske emner, fx krig og flygtningestrøm, over barndomserindringer og kunst og rejseindtryk fra både ind- og udland til mere eksistentielle anliggender; men fælles er sansen for paradokset, underfundigheden, den sagtmodige sabotage af rationaliteten og den fodformede fornuft.
Så en morgen er undergangsdigte. Det er digte om alderdom, tab af evner og identitet, mistet kærlighed. Det er ikke en rolig, afklaret stemme, der taler til os gennem digtene i Så en morgen. Det er en stemme fuld af angst og foragt for forgængeligheden og døden. Et frit fald ned igennem en mørk elevatorskakt - sådan beskrives den sidste fase af livet i disse digte. Og hver dag er bare ét hug nærmere bunden.Når solen endelig bryder frem, er dens lys blot endnu et spot på det ødelagte. Alligevel er der måske et håb, en morgen, i Henrik Nordbrandts nye bog. I sprogets suverænitet, i den skæve strøm af humor, som bevæger sig stille gennem værket, og i fortællerstemmens mod til at være til stede i sin egen ødelæggelse; nærme sig undergangen reflekteret, sansende, følsomt.
Ni overstadige beretninger fra Danmark og den store verden, om "huse" som forfatteren har boet i og ladet sig påvirke af gennem livet.
Fred Finckelstein er en 36-årig amerikansk playboy, der tidligere har studeret orientalske sprog ved Københavns Universitet. Han opholder sig nu i Tyrkiet, hvor han ikke helt uforskyldt kommer i begivenhedernes centrum i tiden efter det tyrkiske militærs magtovertagelse af landet. Han må som tiden går gå sine egne veje for at finde ud af, hvad der foregår omkring ham.
HÅNDENS SKÆLVEN I NOVEMBER er 91 firelinjede digte om kærlighed, Istanbul, Khayyam, buddhismen, verden og livet.
Med det ægæiske øhav som scene opleves og beskrives sjæletilstande, hvor død og tomhed overskygger lyset og kærligheden i digtsamlingen GLAS. Nordbrandt tager bolig i denne undergang og læseren rejser med ham fra sted til sted og møder overalt det samme: huse, der styrter i havet, mennesker, der i stolt og ensomt drømmeri euforisk går til grunde.
Den anmelderroste digtsamling fra 1985. Digtene er smukke, sære, poetiske, eksotiske, rastløse og nærværende. Længslen og melankolien er grundtonen i VIOLINBYGGERNES BY."Som han dog kan digte! Det er ren poetisk salighed. Henrik Nordbrandt har endnu engang skrevet en mesterlig bog." - Sven Bedsted, Jyllands-Posten.
Forfatterens udvalg af egne digte. Udvalget er hentet fra i alt 22 forskellige digtsamlinger, fra Ode til Blæksprutten og andre kærlighedsdigte, udgivet i 1975, og frem til Drømmebroer fra 1998. Nordbrandts livssyn er en mosaik af kryptisk elegance og smukke søvnforstyrrelser.
Der er både alvor og glimt i øjet, både analyse og lidenskab, i Nordbrandts artikelsamling fra 2005. Den handler om situationen i Danmark, om Tyrkiet, om både islams og kristendommens mere og mere skadelige indvirkning på det politiske liv, om litteratur, forfattervilkår og meget, meget mere. Bl.a. også idiosynkratiske skildringer af de mange måder, han mener, dumheden manifesterer sig på i vore dage. Alt sammen rasende veloplagt, indimellem harmfuldt og arrigt, sine steder overgivent og djævelsk muntert, altid med blik for den tåbelige detalje, der røber helhedens skrøbelighed.
HENRIK NORDBRANDT i storform i sine digte om vores nations dårskaber. Han skoser vanen tro sine landsmænd for ikke så lidt – men i lige så høj grad sig selv, for han er jo en af os, Vi danskere. ”Henrik Nordbrandt er ikke kun gnaven. Han er også en gavmild digter, der sjældent kan begynde på det danske sprog uden at ende i de særeste svimlende paradokser og frydefuldt mangetydige billeder.”***** (Thomas Bredsdorff, Politiken)
Vinge ved vinge - Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi 2021Nr. 2 i rækken af den årlige nordiske poesi-antologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi NAPP 21Vinge ved vingeÅrlig nordisk lyrik antologi:I Danmark, Sverige og Island har redaktioner af unge poesi-entusiaster læst alle de digtsamlinger, der er udkommet i et givent kaldender år, hér 2021, og valgt de digte ud, der berørte dem og lyste klarest for dem.Det er blevet til denne anden udgave af den årlige antologi med Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi. Alle digte er trykt på originalsprog samt i engelsk oversættelse. Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi antologierne udgives i tæt samarbejde med Poesiens Hus. Bogen udkommer i Danmark på verdens poesidag den 21. marts 2023 på det tværnordiske nonprofitforlag Ordskælv (DK) / Ordskalv (SE) / Ordskjelv (NO) / Orðskjálfti (IS) .De unge redaktioner har læst, diskuteret, lyttet og delt, og fundet de digte, de følte stærkest for.I bogen finder du digte udgivet i 2021 af:DANMARKAnna Malan Jógvandottir (DK)Marie Louise Tüxen (DK)Deniz Kiy (DK)Jens Kæmpe (DK)Bjørn Rasmussen (DK)Jessie Kleemann (DK)Julie Sten-Knudsen (DK)Birgitte Krogsbøll (DK)Liv Ea (DK)Marianne Larsen (DK)Marie Trier Schleidt (DK)Sebastian Nathan (DK)Lasse Raagaard Jønsson (DK)Henrik Nordbrandt (DK)Aaiún Nin (DK)SVERIGEAya Kinbar (SE)Lina Hagelbäck (SE)Daniel Taube (SE)Ellen Nordmark (SE)Marie Länne Persson (SE)Axel Winquist (SE)Lisa Zetterdahl (SE)Eva Lindström (SE)Malte Persson(SE)Mariam Naraghi (SE)Lina Arvidsson (S)Charlotta Jonasson (S)Lina Hagelbäck(S)Sofia Dahlén(S)ISLANDEwa Marcinek (IS)Ragnar Helgi Ólafsson (IS)Haukur Ingvarsson (IS)Sölvi Halldórsson (IS)Björk Þorgrímsdóttir (IS)Eydis Blöndal (IS)Möheiður Hlif Geirlaugsdóttir (IS)Jon Kalman Stéfansson (IS)Hlif Anna Dagfinnsdóttir (IS)Brynja Hjálmsdóttir (IS)Þordís Helgadóttir (IS)Tómas Ævar Ólafsson (IS)Francesca Cricelli (IS)Jón Hjartarson (IS)Eyrún Úa Þorbjörnsdóttir (IS)Hvorfor udgiver vi den her antologi? Poesi er en genre, der får mange til at tænke på dansktimer og eksamenspensum og forsøg på at gætte betydningen af tilfældige ord spredt med løs hånd på siderne i tynde bøger. Nordens Allerbedste Pensumløse Poesi er en fristende og appetitvækkende introduktion til nogle af nordens bedste digtere og til poesiens verden. Bogen er en oplagt gave til konfirmander, studenter og unge i alle aldre, der enten allerede har eller endnu har til gode at læse smuk, vigtig og aktuel poesi – udvalgt af nordiske unge.
“Mor står officielt til at dø nu. Hun er skrevet ud af hospitalernes prioriteringslister. Lægerne kommer kun ind for at være venlige. Nu handler det om, at hun skal dø godt.”Vilma Sandnes Johansson, Tænk ikke på MigDenne unge, kvindelige forfatter er blot én af elleve stemmer fra antologien Lindrende Ord - Lad os tale om døden. En samling af noveller, digte og romanuddrag, der på hver sin måde handler om temaet sorg. Forfattere fra dette og forrige århundrede, beskriver hver især de følelser og oplevelser, som det at miste eller at skulle væk herfra, kan sætte gang i. Det er historier om tabet af en forælder, en elsket, et barn. Om selv at være den, der skal dø og den svære tid op til afskeden. Men også historier om det vibrerende liv som opstår i mellemrummene mellem det hele. Med denne antologi i hånden er håbet, at du kan spejle egne følelser, finde lindring, en stund til refleksion eller en åbning til at tale om døden. Lindrende ord - Lad os tale om døden indeholder tekster af:Maria Gerhardt, Amalie Langballe, Tove Ditlevsen, Caroline Albertine Minor, Henrik Nordbrandt, Vilma Sandnes Johansson, Han Kang, Lasse Raagaard Jønsson, Pia Tafdrup, Tom Kristensen og Naja Marie Aidt.
SELECTED POEMS is a selection of Henrik Nordbrandt's poems, translated into English in a cooperation between Alexander Taylor, Nadia Christensen and Henrik Nordbrandt.
Mere end 100 opskrifter fra det tyrkiske køkken suppleret med forfatterens personlige kommentarer, der giver et indblik i den tyrkiske madkultur fra råvarer til det færdige produkt.
I Vandspejlet kommer vi til de egne i verden, som er blevet fædreland for Nordbrandt, Middelhavslandene og Orienten. Men der er også andre egne, andre steder, både i digterens ego og verden udenfor. Vandspejlet giver basis for indblik i Nordbrandts lidt skæve undren og eminente sprogbehandling.
E-bogsudgaven af Rosen fra Lesbos fra 1979. Rosen fra Lesbos indeholder et udvalg af tidligere Nordbrandt-digte. Emnerne for hans lyriske produktion er ofte hentet fra lande i det sydlige Europa, og på talrige rejser er han søgt til den vestlige kulturs udgangspunkt i Grækenland og Tyrkiet.
Henrik Nordbrandts essaysamling BREVE FRA EN OTTOMAN er en dansk rejsebog og en digters eksistentielle bekendelser. Artiklerne fra Tyrkiet og det græske øhav er kærlighedserklæringer til disse steder, velskrevne og morsomme skildringer fra den rejsendes perspektiv.
Det er karakteristisk for bogen, at den ikke alene fordyber sig i de historiske lidelser, som Armenien symboliserer, men også på en levende måde reflekterer over digterens egen stilling til dette fænomen. Den taler til forestillingsevnen ved sine smukke fremmedartede landskabsbilleder, og til eftertænksomheden ved de dybtgående refleksioner over indre tilstande.
Nære iagttagelser af tilværelsens små ting af stor indre betydning, nedskrevet i korte, knappe digte. I Forsvar for vinden under døren er rejsetemaet gennemgående, og der er mange henvisninger til steder og fænomener uden for Danmark.
E-bogsudgaven af digtsamlingen fra 1974. Opbrud og ankomster er et af 70'ernes lyriske hovedværker. Den kan virke meget melankolsk, men den rummer samtidig også en rejsens eurofi og en glæde ved opbruddet.
Fralandsvind er genuin Nordbrandt-digtning. Rejser med opbrud, ankomster, kærlighed, møder og adskillelse. Trang til at være sammen og længsel efter at komme væk. Knuder og paradokser, underfundighed og ironi. Men det er en friere og mere munter Nordbrandt, der er på færde; her er mere humor og overskud end nogensinde.
E-bogsudgaven af digtsamlingen fra 1975. I forhold til kærligheden illustrerer blæksprutten det lette, graciøse og smidige, men samtidig er blæksprutten også det forføriske og fortryllende, der med sine mange arme fanger det digteriske subjekt. Nordbrandt betragter alle digtene i denne samling som kærlighedsdigte – selv dem, der måske ikke umiddelbart synes at være det. Hans kærlighedsdigtning er sart, skiftevis fyldt med fravær og nærvær.
Nære iagttagelser af tilværelsens små ting af stor indre betydning, nedskrevet i korte, knappe digte. Overalt finder man i versene udtryk for varm passion – for den mediterrane livsform, det ægæiske landskab i dets uendelige belysningsskift, for venskabet og for den erotiske kærlighed. Hans udvalgte digte understreger hans position som den suveræne – og anderledes – digter.
Digte som trænger dybt ind i livets vilkår og skildrer kærligheden, døden, fraværet og poesien i et stærkt og klart sprog. Til grund for de fleste af digtene ligger en erfaring, en sansning, og et komplekst lyd- og sætningsskema. Sansningerne ligger i selve digtet, de er digtet.
E-bogsudgaven af Nordbrandts 100 Digte. Et udvalg. I samråd med litteraturforskeren Dan Ringgaard og digteren Peter Poulsen har Nordbrandt udvalgt 100 digte til genudgivelse."Ideen med at genudgive 100 af mine digte er min egen … Få digtere har haft held til at skrive mere end en håndfuld, lad os sige 10-30, rigtig gode digte i deres liv. Jeg hævder heller ikke, at alle de 100 digte, jeg har udvalgt, er rigtig gode. Men jeg håber, at nogle af dem er det. Dem må den enkelte læser selv finde.” – Henrik Nordbrandt
E-bogsudgave af Henrik Nordbrandts "nærmest makabre - men ikke dekadente" (og morsomme!) digtsamling fra 1979. Der er en hel suite af fantastisk forbitrede erindringsdigte om ”Korsør”, ”Lillerød”, ”Skolevej” og ”Frederiksberg”.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.