Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Henrik Oldenburg er portvinsmesteren pr. excellence og øser af sin enorme viden i sin fine lille bog..Portvin i glasset er en god indføring i de gyldne dråbers univers og fortæller, hvordan portvinen blev til portvin – og hvorfor portvinen taler engelsk. Bogen beskriver farver og typer, årgange og holdbarhed, vinsprit og bundfald, Tawny og ruby, piber og flasker, vintage og colheita. Væsentlige ting som glas, karafler og dekantering er naturligvis med. Bogen hjælper læseren til at finde frem til den personlige portvinssmag – og man kan læse om forfatterens egne favoritter. Med glasset i den ene hånd og Portvin i glasset i den anden er vejen banet ind i portvinens mageløse verden.
Sherry * Tapas * Skinke handler om drømme på spansk og nydelse på dansk. Bogen fortæller først om Spaniens oversete hedvin sherryen, der smager så ustyrlig godt, men har det så svært for tiden. Tapas kan, hvad sherry ikke kan: erobre en hel verden. Den spanske tradition med små hapsere, der glider ned som tidsfordriv eller appetizere, er blevet en global lidenskab med endeløse muligheder. Bogen serverer et spændende udvalg af tapas på dansk og sætter sherry til. Den sidste tredjedel handler om verdens fineste skinker, der også er spanske. Det begynder med den glimrende jamón serrano og ender med den formidable bellota 100 procent ibérico, som er den, englene spiser om søndagen. Lutter nydelse – og lutter spansk. Gennemillustreret
Den anerkendte vinskribent Henrik Oldenburg er portvinens grand old man. I verdens største bog om den ældgamle drik beskrives og bedømmes mere end 1800 portvine. Desuden gennemgår bogen portvinens mange typer, årgange og fascinerende historie. En gennemført guide til portvinens verden til allersidste dråbe.Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
20 nye historier, 30 nye spisesteder, 10 gode pizzasteder, 20 romerske opskrifter.Selvstændig fortsættelse af Smag på Rom.
Fremmelev har ry for at være Danmarks farligste by. Kriminalitetens trives her uden lige, og det er det, journalist Vera Jørgensen vil afdække, da hun kommer til byen for at skrive en serie af artikler om byen. Men byen er ganske rigtigt farlig, ikke mindst for dem, der prøver at afdække dens hemmeligheder – som for eksempel en nysgerrig, udefrakommende journalist! Henrik Oldenburgs bog "Mord og mennesker i Danmarks farligste by" består af tre spændingsfortællinger, der alle foregår i Fremmelev med den kloge krokone Bodil som den uofficielle detektiv.Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
Der er ingen snob som en vinsnob. Det kan alle, der har mødt Alfred Markvardsen, skrive under på – alle undtagen ham selv naturligvis. Faktisk har Markvardsens lidenskab for vin krydset grænsen til besættelse, og den griber ind i alle dele af hans liv. Vinekspert og forfatter Henrik Oldenburg præsenterer os i sin satiriske roman for vinverdenens dårskaber og det snobberi, der florerer blandt vinkendere, men som dog langt fra begrænser sig til denne verden.Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
" – Jeg kan jo ikke behandle hende, når jeg ikke ved, hvad hun skal behandles for. Vel? – Far sagde, at hun foreløbig bare trængte til ro. Hun har været udsat for alvorlig fysisk overlast, så hun havde brug for ro, også for at blive gennemvarm og få hold på nerverne. – Hvor kom hun fra? – Aner det ikke. – Er det tyskerne, tror du? – Det er ikke til at vide. – Hun ligner ellers ikke en, der laver ballade. Med sabotage og den slags. – Det er svært at vurdere, tror jeg. Men hvis det er noget med tyskerne, er det sikkert bedst at vide så lidt som muligt."Henrik Oldenburgs spændingsroman fortæller den sande historie om den bornholmske modstandskvinde Ida Koefoed. Bogen udkom på 70-året for Danmarks befrielse fra nazisterne, men minder samtidig om, at Bornholm først 11 måneder efter resten af landet blev befriet – denne gang fra bolsjevikkerne.Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
Den verdensberømte danske forfatter H.C. Andersen er foruden sine eventyr kendt for sine rejseskildringer, sine smukke papirklip og sin sensitive natur. De færreste kender ham dog som livsnyder. I denne bog belyses denne hidtil sjældent beskrevede side af digteren, der var en stor vinkender og madelsker. Med udgangspunkt i H.C. Andersens dagbøger og afslører blandt andet alle de vine han brugte som medicin mod diverse affektioner.Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
Den søvnige provinsby Fremmelev ligner de fleste andre små byer. Den hyggelige Fremmelev Kro er samlingssted for byens indbyggere, der lever deres stille liv i fred og fordragelighed. Men en mørk aften forandrer alt sig, da narkokriminaliteten gør sit indtog i den lille by. Hvad der i begyndelsen virker uskyldigt, udvikler sig dramatisk og får fatale konsekvenser. Midt i det hele står krokonen Bodil, der forsøger at holde sammen på det hele. Bistået af et ineffektivt politi forsøger hun at rede trådene ud, men tiden er knap. For den hensynsløse bagmand professor Klose er der ikke langt fra ondsindede planer til kriminalitet. Det bliver et spændingsfyldt kapløb med tiden!Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
I den lille provinsby Fremmelev hersker fred og fordragelighed. Krokonen Bodil og hendes mand driver den lokale kro og intet synes at ville forandre sig. Det er lige indtil en ung australsk pige ankommer for at gøre krav på en ubetalt arv. Snart begynder byens indbyggere at forsvinde. Bodils mand må rejse til Australien, hvor han hurtigt indser, at noget ikke er helt som det ser ud til. I Fremmelev modtager Bodil imidlertid et brev fra en afdød med vigtige informationer. Fremmelev er på den anden ende! Spørgsmålet er om det er for sent at vende tilbage til harmonien.Henrik Oldenburg (f.1946) er vinekspert og mag.art. i nordisk litteratur. I 1985 blev han som den første dansker fuldtidsansat vinjournalist og -kritiker og har siden udgivet flere bøger om vin - blandt andet verdens største portvinsbog. Henrik Oldenburg har desuden mange års erfaring som kulturskribent, ligesom han har skrevet bøger om danske kulturpersonligheder. Han påviste blandt andet, at Jacob Paludan - en af Danmarks største forfattere - ikke selv fandt på de emner han skrev om, men betalte en god ven for idéerne.
Spændingsromanen om Ida Kofoed udkommer på 70-års dagen for Danmarks befrielse - tirsdag den 5. maj 2015 - i vemodig erindring om, at Bornholm først blev befriet 11 måneder senere! Først besat af tyskerne, så besat af russerne - og lige siden besat af frygten for den kolde krig.
3 nye spændingsbøger i ét bind:Skeletter i skabetGuds håndRigtige venner
22. årgang. Danmarks ca. 500 bedste spisesteder er udvalgt og bedømt af Det Danske Gastronomiske Akademi og Forlaget SMAG.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.