Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lovkommentaren gennemgår og fortolker loven om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakter, med udgangspunkt i bekendtgørelse nr. 1113 af 18. september 2013.Denne udgave er en videreførelse af de to tidligere lovkommentarer fra 1998 og 2004. Fremstillingen er ajourført til 1. november 2013. 3. udgave af "Kursgevinstloven" er således væsentligt opdateret med lovændringer og relevant praksis.Kursgevinstloven omfatter gevinst og tab ved afståelse eller indfrielse af pengefordringer, herunder obligationer, pantebreve og gældsbreve, gevinst og tab ved frigørelse for gæld, gevinst og tab på terminskontrakter og aftaler om køberetter og salgsretter under hensyn til de regler, der gælder for det underliggende aktiv.IndholdsoversigtForkortelserBekendtgørelse nr. 1113 af 18. september 2013 af lov om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakterIntroduktionKapitel 1. Lovens anvendelsesområdeKapitel 2. Selskaber m.v.Kapitel 3. PersonerKapitel 4. Eftergivelse af gæld ved akkorder m.v.Kapitel 4 A. Ikke indbetalt selskabskapitalKapitel 5. Opgørelse af gevinst og tab på fordringer og gældKapitel 6. Finansielle kontrakterKapitel 7. Andre bestemmelserKapitel 8. Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelserLov nr. 532 af 13. december 1985Lovbekendtgørelse nr. 660 af 4. juli 1996Oversigt over ændringer i kursgevinstloven af 1985Paragrafnøgle mellem kursgevinstloven af 1997 og kursgevinstloven af 1985LitteraturfortegnelseDomsregisterStikordsregister
Denne traditionelt opbyggede lovkommentar til ejendomsavancebeskatningsloven kan understøtte arbejdet med loven i praksis for advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret.Der er af hensyn til bogens anvendelighed som opslagsværk lagt vægt på referater af afgørelser, gengivelse af referencetekster, samt henvisninger til litteraturen.Fremstillingen er ajourført indtil 31. august 2015Ejendomsavancebeskatningsloven med kommentarer er en del af serien lovkommentarer, der henvender sig bl.a. til advokater, anklagemyndighederne, arbejdslivets praktikere, domstole og andre interessenter med behov for adgang til kommenterede love inden for et givent område.
En traditionelt opbygget kommentar til aktieavancebeskatningsloven af 2005, der understøtter arbejdet med loven i praksis for advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret. Der er af hensyn til bogens anvendelighed som kompakt opslagsværk lagt vægt på referater af afgørelser, gengivelse af referencetekster samt henvisninger til litteraturen. Bogen bygger videre på Aktieavancebeskatningsloven med kommentarer, udgivet i 2003 og 2008, og fremstillingen er ajourført indtil 1. april 2015. Indholdsoversigt ForordForkortelser Lovteksten Introduktion Kapitel 1. Lovens anvendelsesområde Kapitel 2. Kredsen af skattepligtige Kapitel 3. Almindelige aktier Kapitel 4. Særlige regler for visse aktier Kapitel 5. Investeringsbeviser og aktier i finansielle selskaber Kapitel 6. Opgørelse af gevinst og tab Kapitel 7. Erhvervelse og afståelse mv. Kapitel 8. Til- og fraflytning Kapitel 9. Ikrafttræden BILAG Litteraturfortegnelse AfgørelsesregisterStikordsregister
Formålet med lovkommentaren er at give en traditionelt opbygget kommentar til kildeskatteloven, der kan lette arbejdet med loven i praksis for advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret.Kildeskatteloven er ændret mange gange og rummer et omfattende regelsæt med mange detailregler. Det har i et vist omfang – og afvigende fra de fleste lovkommentarer – været nødvendigt at begrænse omtalen ved de enkelte paragraffer til et overblik over historikken, gengivelser fra forarbejderne, henvisninger til litteratur og opregning af offentliggjort praksis. Flertallet af bogens referater af offentliggjorte SKM-afgørelser er baseret på de offentliggjorte referater, men der er i et vist omfang foretaget en tilpasning heraf af hensyn til den samlede fremstilling.Mange emner ville endvidere kunne nyde godt af en egentlig analyse, men dette er faldet uden for rammerne for denne udgave.Bogen kan ikke erstatte juridisk rådgivning i forbindelse med konkrete dispositioner, ligesom brugeren må være opmærksom på, at regler og praksis kan være ændret.Fremstillingen er ajourført til 1. juli 2024, og der er i begrænset omfang taget hensyn til efterfølgende fremkommet materiale.Overskrifterne til de enkelte bestemmelser er ikke en del af loven, men er indsat for at lette anvendelsen af kommentaren.
Formålet med lovkommentaren er at give en traditionelt opbygget kommentartil selskabsskatteloven, der kan lette arbejdet med loven i praksis for advokater,revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftigersig med skatteret.Selskabsskatteloven er ændret et meget stort antal gange og rummer etmeget omfattende regelsæt med mange detailregler. Det har i et vist omfang –og afvigende fra de fleste lovkommentarer – været nødvendigt at begrænseomtalen ved de enkelte paragraffer til et overblik over historikken, gengivelserfra forarbejderne, henvisninger til litteraturen og opregning af offentliggjortpraksis.Mange emner ville endvidere kunne nyde godt af en egentlig analyse, mendette er faldet uden for rammerne for denne udgave.Bogen kan ikke erstatte juridisk rådgivning i forbindelse med konkretedispositioner, ligesom brugeren må være opmærksom på, at regler og praksiskan være ændret.
Ligningsloven er en af Danmarks centrale skattelove. Kommentaren vedrører en lang række skatteretlige emner af væsentlig betydning for både erhvervsdrivende og privatpersoner.Denne nye udgave er en udbygget videreførelse af 1. udgaven fra 2000 og omfatter de ca. 230 ændringslove, der er vedtaget i de mellemliggende 17 år. Lovkommentaren indeholder en omfattende gennemgang af ligningsloven i tre bind med referater af ca. 2700 afgørelser og gengivelser af en lang række kildetekster.Bogen giver et struktureret overblik over praksis, forarbejder og litteratur og henvender sig til advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder, in-house advokater, virksomheders interne skatteafdelinger og HR-afdelinger samt andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret.Ligningsloven udkommer i tre bind grundet stoffets omfang. Prisen er for alle tre bind. Værket sælges kun samlet.
Formålet med lovkommentaren er at give en traditionelt opbygget kommentar til selskabsskatteloven, der kan lette arbejdet med loven i praksis for advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret. Selskabsskatteloven er ændret et meget stort antal gange og rummer et meget omfattende regelsæt med mange detailregler. Det har i et vist omfang – og afvigende fra de fleste lovkommentarer – været nødvendigt at begrænse omtalen ved de enkelte paragraffer til et overblik over historikken, gengivelser fra forarbejderne, henvisninger til litteraturen og opregning af offentliggjort praksis.Værket består af to bind og det samlede sidetal er 2064 sider.
En traditionelt opbygget kommentar til aktieavancebeskatningsloven af 2005, der understøtter arbejdet med loven i praksis for advokater, revisorer, domstole, skattemyndigheder og andre, der professionelt beskæftiger sig med skatteret. Der er af hensyn til bogens anvendelighed som kompakt opslagsværk lagt vægt på referater af afgørelser, gengivelse af referencetekster samt henvisninger til litteraturen.Bogen bygger videre på Aktieavancebeskatningsloven med kommentarer, udgivet i 2003 og 2008, og fremstillingen er ajourført indtil 1. april 2015.
Lovkommentaren gennemgår og fortolker loven om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakter, med udgangspunkt i bekendtgørelse nr. 1121 af 14. november 2011.Denne udgave er en videreførelse af de to tidligere lovkommentarer fra 1998 og 2004. Fremstillingen er ajourført til 1. maj 2013.3. udgave af "Kursgevinstloven" er således væsentligt opdateret med lovændringer og relevant praksis.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.