Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Nobelpristageren Henrik Pontoppidans berømte udviklingsroman om præstesønnen Per Sidenius, der gør oprør mod det traditionsbundne og livsforsagende, religiøse miljø, han vokser op i. Han kapper familiebåndene og drager til København og kaster sig over det naturvidenskabelige studium for at realisere sine store projekter og drømme. Per tror på sig selv og får via sin forlovelse med Jacobe indpas i indflydelsesrige kredse med mulighed for at realisere de store ambitioner. Men så melder fortiden sig, og Per kastes ud i en eksistentiel krise.Pontoppidans sprog er både smukt og bramfrit, den grumme humor sprudler, og ironien ætser. Den eksistentielle søgen efter mening er stadig lige aktuel. Hans psykologiske personskildringer er nuancerede og fascinerende. Samtidig får vi et fremragende tidsbillede af Danmark i slutningen af 1800-tallet.Lykke-Per er medtaget som et af de 12 mest betydningsfulde litterære værker i den danske Kultur-kanon med begrundelsen, at den er en milepæl i den europæiske realistiske romans historie."… det, der griber mig, er det, der minder mig om, hvad det vil sige at være menneske, og hvor komplekst det er. At intet er sort eller hvidt, men findes i utallige nuancer … Bogen er så fremragende, at jeg vil tro, at enhver, der bliver grebet af den, vil kunne se noget i den, fordi den er så menneskelig ... Pontoppidan har energi, ambivalens og mod nok til i den grad at leve sig ind i hver enkelt person i bogen og stille spørgsmål, som er drevet af hans egen frugtbare nysgerrighed, som han godt ved, han aldrig får besvaret. Og netop den ambivalens og tvivl bærer hele værket." – Ida Jessen"Henrik Pontoppidan er Danmarks største romandigter. Intet mindre og intet mere." – Hakon Stangerup
Nobelpristageren Henrik Pontoppidans berømte udviklingsroman om den jyske præstesøn Per Sidenius' søgen efter det lykkelige liv.Efter en svær opvækst i det religiøse hjem vælger Per i protest at studere til ingeniør i København og kappe enhver forbindelse til familien. I hovedstaden kaster han sig derefter ud i livet, som åbner sig i alle dets afskygninger. Men er dette lykken for Per?Lykke-Per er en klassisk samtidsroman om det moderne menneskes jagt på meningen med tilværelsen, og et hovedværk i dansk litteratur. I denne nye udgave indledes bogen med et forord af Ida Jessen.
Klassikergenudgivelse i deluxe-udgave. To lærredsindbundne bind.Nobelprismodtageren Henrik Pontoppidans rystende beretning om en mand og hans skæbne, om hans kamp for sin lykke og om hans nederlag. Den unge præst Emanuel Hansted er i kulturlede flygtet fra sin barndoms københavnske overklassemiljø ud til et par små afsidesliggende landsogne. Syv lykkelige år oplever han i dette sit ”forjættede land”, men så begynder uheld og ulykke at undergrave hans tilværelse …
Klassikergenudgivelse i deluxe-udgave. To lærredsindbundne bind. Nobelprismodtageren Henrik Pontoppidans gribende kollektivroman om ministerens datter Jytte og godsejeren Torbens ulykkelige kærlighed og politikeren Tyge Enslevs kamp mod et nyt præstevælde. De dødes rige er et stærkt portræt af det danske samfund på tærsklen til den moderne tidsalder.
Novellix – Stor litteratur i et lille formatI denne æske samles fire noveller fra fire toneangivende klassiske forfattere. Hver især, og på hver sin måde, har de i slutningen af 1800-tallet været med til at sætte præg på den litterære periode, vi kender som Det moderne gennembrud. Gennem tidstypiske fortællinger om klasseforskelle, drømme og depraveret kærlighed – i samtiden radikale temaer – bidrog de blandt andre til en ændring i opfattelsen af kønsroller og seksualitet. Lær fire forfattere at kende, som argumenterede for en realistisk og kritisk skildring af virkeligheden – og at litteraturen skal sætte problemer under debat.Æsken indeholder fire bøger: Henrik Pontoppidan – Knokkelmanden, J.P. Jacobsen – Et skud i tågen, Olivia Levison – Indespærret, Herman Bang – Irene Holm
Efter en svær opvækst i et religiøst hjem i en lille kystby vælger Per i protest at studere til ingeniør i København og kappe enhver forbindelse til familien. I hovedstaden kaster han sig ud i livet, som åbner sig i alle dets afskygninger, mens han stræber efter lykken og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre religiøse rammer."Lykke-Per" er en udviklings- og samtidsroman og er bredt anerkendt som en af de bedste danske romaner nogensinde. Romanen udkom i otte bind fra 1898 til 1904.
De dødes Rige var med til at give Henrik Pontoppidan Nobelprisen i 1917. Det er en stor kollektivroman, hvor de fleste hovedpersoner økonomisk set befinder sig på livets solside. Forfatteren forstår på en fin måde at lade dem mødes på forskellig vis, selv om de fleste egentlig ikke har ret meget med hinanden at gøre. Samlet set giver romanen et fantastisk kulturhistorisk billede af det danske samfund omkring 1910. Selve bogens handling er fiktion, men flere af tidens store personligheder har tjent som model for i alt fald en del af personerne. Nærværende udgave af bogen holder sig strengt til udgaven fra 1922, men den er redigeret med nænsom hånd for at hjælpe nutidens læsere. Retskrivningen er moderniseret, ordstilling og tegnsætning er undertiden ændret en smule, og så er en lang række gammeldags ord erstattet af nye. Derfor kan denne bog læses af alle.
Henrik Pontoppidan giver i seks noveller et trøstesløst billede af husmandsklassens elendige sociale forhold i 1880'ernes Danmark. Druk, fattigdom og håbløshed er den daglige følgesvend. Vi hører om det fattige barn, der begraves uden større dikkedarer, og vi møder den gamle kone, som brutalt bliver kastet på fattiggården. For andre går det egentlig den rigtige vej, men så kommer den brutale død, en uønsket graviditet eller bristede håb og ødelægger det hele. Novellerne i denne samling er blevet betegnet som Pontoppidans bedste husmandshistorier.
Henrik Pontoppidan giver i fem forunderlige noveller et skarpt billede af en lang række sociale forhold i Danmark omkring 1880. Vi møder de fattige husmænd, de rige gårdejere, og præsterne som er noget for sig. Mest forunderlig er måske historien om to forskellige strandinger. De sker med mange års mellemrum, men ligheden er i grunden ganske forfærdelig. Ved den sidste stranding befinder vi os endda i det, som Pontoppidan et andet sted kalder for fremskridtets og humanitetens århundrede.
Nobelpristager Henrik Pontoppidans mesterværk Lykke-Per – i ny engelsk oversættelseHenrik Pontoppidans udviklingsroman Lykke-Per er et af de mest ikoniske og grundlæggende værker inden for moderne dansk litteratur. Romanen har henrykt og inspireret læsere i over hundrede år og er blevet udnævnt som hovedværk i den europæiske verdenslitteratur af så store internationale navne som Thomas Mann og Georg Lukács. Alligevel er den kun sjældent nået ud over Danmarks grænser.Værket omdannes netop nu til både en spillefilm og en tv-serie instrueret af Bille August, hvilket utvivlsomt – med afsæt i den popularitet danske tv-serier især har nydt på verdensplan det seneste årti – vil udbrede historien til et langt større internationalt publikum. Med denne nye oversættelse til engelsk af den irske forfatter, oversætter og filmmager Paul Larkin gøres det litterære værk der ligger til grund for film og serie, ligeledes tilgængeligt for en verdensomspændende læserskare. Oversættelsen er både levende og indlevende og formår at bevare originalens helt unikke fortællerglæde og atmosfære på et let og flydende engelsk.Bogen er et oplagt køb for turister der vil have et stykke af Danmarks litteratur med hjem, og perfekt som gave til en der blot vil læse en god bog fra den danske litteraturskat. Den passer sømløst ind blandt klassikere som H.C. Andersen og Hemingway i den engelsksprogede sektion hos enhver dansk boghandel.
Det forjættede land er en rystende beretning om en mand og hans skæbne, om hans kamp for sin lykke og om hans nederlag i denne kamp. Den unge præst Emanuel Hansted er i kulturlede flygtet fra sin barndoms københavnske overklassemiljø ud til et par små afsidesliggende landsogne. Han er opfyldt af sværmeri for den fri natur og det jævne folk, hvis åndelige vækker og lærer han ønsker at være. Syv lykkelige år oplever han i dette sit ”forjættede land”, men så begynder uheld og ulykke at undergrave hans tilværelse …Romanen danner sammen De dødes rige og Lykke-Per en tematisk trilogi. Pontoppidan – som han selv udtrykte det – søgte at give et sammenhængende billede af datidens Danmark fra slutningen af 1870’erne og frem til Første Verdenskrig ”gennem skildringer af menneskesind og menneskeskæbner, hvori tidens sociale, religiøse og politiske brydninger afspejler sig”.Her med nyt forord af Kristian Bang Foss.
Henrik Pontoppidan (Author) Henrik Pontoppidan (1857¿1943) was a Danish novelist who won the Nobel Prize for Literature in 1917 for his 'authentic descriptions of present-day life in Denmark'. The son of a rural minister, he moved to Copenhagen as a young man and eventually earned his living as a journalist and writer. He is best known for the sweeping social novels he wrote between 1890 and the 1920s, which 'reflect the social, religious and political struggles of the time.'Naomi Lebowitz (Translator) Naomi Lebowitz is Professor Emerita of English and Comparative Literature at Washington University in St Louis and the author of books on Ibsen, Kierkegaard and Svevo.
Denne version af Lykke-Per er opdateret til moderne dansk retskrivning af Victoria Jensen, mens Henrik Pontoppidans originale sprog i øvrigt er bibeholdt.Per vokser op i en lille dansk provinsby i en stærkt religiøs familie med en altdominerende præstefar, hvor der ikke levnes plads til børns selvstændige udvikling. Som 16-årig flytter Per derfor til København for at udleve drømmen om at blive berømt ingeniør. I København prøver han storbylivet på godt og ondt med mærkværdige bekendte fra kunstnerverdenen, religiøse overvejelser, sult og kvinder som vidne til hans søgen efter hans helt egen lykkelige identitet. Han vil frigøres af hjemmets religiøse lænker, og bevise familien, at han godt kan selv! Undervejs betegner Per sig ofte som en lykkelig person, der ledes på vej af en skæbne, som altid bringer ham lykke – derfor Lykke-Per. Undervejs præsenteres læseren blandt andet for samtidens diskussioner om rigdom, kultur, fremskridt og industriel udvikling på bekostning af mennesker, naturens betydning og meget andet.Henrik Pontoppidan viser i Lykke-Per, hvordan samtiden ser vidt forskelligt på, hvordan udvikling skal foregå, hvor der skal satses og hvordan man som menneske skal finde sin egen identitet i et virvar af muligheder, for at blive helt lykkelig.God fornøjelse.
De dødes rige er i sin kerne en kærlighedshistorie. Det er fortællingen om Jytte Abildgaard og Torben Dihmer, der først får hinanden, og så alligevel ikke, og dernæst igen får hinanden, og endnu en gang gør de det slet ikke, og da endelig? Nej, den store roman skal læses, og lysten til det drives over lange stræk af hjertebankende interesse for de to. - Jens Smærup Sørensen, Kristeligt Dagblad
Samtids- og udviklingsromanen over dem alle; romanen om Per, som stræber efter lykken og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre religiøse rammer.Peter Andreas Sidenius er Pers fulde navn, barn af præst Johannes Sidenius, bosat i en afsidesliggende østjysk kystby. Efter en svær opvækst i det religiøse hjem vælger Per i protest at studere til ingeniør i København og kappe enhver forbindelse til familien. I hovedstaden kaster Per sig derefter ud i livet, som åbner sig i alle dets afskygninger.
Henrik Pontoppidan er en af de få danskere, der har fået Nobelprisen, og hans lille roman "Isbjørnen", der er fuld af humor, er noget af det mest finurlige, der nogensinde er skrevet på dansk. Hovedpersonen er Thorkild Müller, i sin barndom og ungdom den fødte taber, som mod sin egen vilje bestod den teologiske uddannelse uden at have læst overhovedet. Så blev han præst på Grønland og en sand vinder. Han rejste senere til Danmark, blev landsbypræst og ... Det er en fantastisk historie, der fremrulles i "Isbjørnen", og så viser det sig, at den rent faktisk har en historisk kerne. Pontoppidan har nemlig selv fortalt, at modellen til Thorkild Müller var en af faderens gamle studenterkammerater, som under et besøg havde fortalt om sine grønlandske oplevelser. Senere forskning har godtgjort, at det var Morten Fabricius Dan Hammer, som var præst i Kongerslev 1857-74. Det skal understreges, at Henrik Pontoppidan ikke selv har mødt sin hovedperson, og at hans formål var at skrive en god fortælling og ikke en historisk korrekt beretning.
Malerier af Laurits Andersen Ring fra SMK’s samling Den danske realist og symbolist, L.A. Ring, er sammen med Vilhelm Hammershøi en af Danmarks vigtigste kunstnere fra tiden omkring 1900. Hans billeder er betagende og har en almen menneskelig kvalitet, som stadig rører os i dag. Denne bog gennemgår et udvalg af 25 malerier fra verdens væsentligste L.A. Ring-samling, som befinder sig på SMK. Udvalget dækker alle de centrale temaer hos Ring og viser spændvidden og omfanget af hans produktion. I bogen gennemgås Rings livsværk, hans teknikker og metoder af specialister fra museet og suppleres af en samlet oversigt over alle kunstnerens malerier i SMK’s samling. Henrik Pontoppidans novelle ’Knokkelmanden’ er ligeledes inkluderet som en litterær parallel til L. A. Rings malerier.Bogen indeholder både dansk og engelsk tekst.Paintings by Laurits Andersen Ring from SMK – The National Gallery of DenmarkThe Danish Realist and Symbolist painter Laurits Andersen Ring (1854-1933) stands among alongside Vilhelm Hammershøi as one of the most important Danish artists from the decades around 1900. His paintings are breathtaking and have a universally human quality that still touches us today.This book features a selection of 25 paintings from the most important Ring collection in the world: the collection of SMK, The National Gallery of Denmark. Covering many aspects of Ring’s total body of work, the paintings selected here represent all his key themes and the sheer variety and complexity of his oeuvre. Ring’s art and aspects of his working methods and painting techniques are explored in texts by specialists from SMK and completed with a full list of Ring’s paintings in the collection of SMK. Henrik Pontoppidan’s short story ‘Grim Reaper’ is included as a literary parallel to the paintings of L. A. Ring.The book contains both English and Danish text.
Det forjættede Land var med til at give Henrik Pontoppidan Nobelprisen i 1917. Bogen giver et fint billede af livet på landet i 1880'erne. Hovedpersonen er en ung præst, men vi kommer også indenfor hos den fattige landarbejder, den velstående bonde og den emsige købmand. Vi ser bl.a. hverdagens liv, vi er med til bryllup og begravelse, og vi får et fint billede af den kamp, der dengang udfoldede sig mellem forskellige religiøse bevægelser. Her kommer den unge idealistiske hovedperson også til at spille en betydelig rolle. Nærværende udgave af bogen holder sig strengt til udgaven fra 1918, men den er redigeret med nænsom hånd for at hjælpe nutidens læsere. Retskrivningen er moderniseret, ordstilling og tegnsætning er undertiden ændret en smule, og så er en lang række gammeldags ord erstattet af nye. Derfor kan denne bog læses af alle.
Lykke-Per er den store samtidshistoriske roman, som giver et levende billede af Danmark for lidt over 100 år siden. Vi kommer ind under huden på både de fattige, de almindelige og de rige københavnere. Vi møder på samme måde livet i provinsen og adskillige steder i Europa. Vi befinder os i en periode, hvor de tekniske fremskridt foregår i fuldt firspring, og bogens hovedperson, den unge fremstormende Per, føler sig kaldet til at være med i dansen om guldkalven. Moralen må derfor komme i anden række. Nærværende udgave holder sig strengt til udgaven fra 1905, men retskrivningen er moderniseret, ordstillingen og tegnsætningen er undertiden ændret en smule, og en lang række gammeldags ord er erstattet af nye. Derfor kan denne bog læses af alle.
"Pontoppidan fremsætter i "Det ideale Hjem" en Række Paradoxer, og han retter Angreb mod selve det hellige Ægteskab, som det vogtes af Præsterne.Adam Malling er en ung Dr. phil. og Naturforsker. Han har set sig gal paa Ægteskabet og opstiller en Række Theorier om, hvorledes Forholdet mellem Mand og Kvinde skal ordnes. Det eneste Fællesskab, der skal finde Sted mellem dem, er det, deres Elskovsforhold nødvendiggjør. Hver for sig skal de blive i den Kreds, hvor de hører hjemme, og Børnene skal opdrages i Moderens Hjem.Saa ser vi Adam Malling selv ude i Livet, ser, hvorledes hans ædleste Glæder stammer fra Samlivet med sin gifte Søsters Børn, som han tager sig af, da hun er flyttet fra sin Mand. Og da han endelig træffer sin Skjæbne, en ung, jydsk Præstedatter, over hvis Fødsel der hviler et hemmelighedsfuldt Slør, gifter han sig ganske vist med hende – og det uden at hans Moder og Søster aner det Ringeste derom – men han afbryder pludselig Forholdet, skjøndt hun er bleven frugtsommelig, og forlader hende ved Nattetid for at vende hjem til "det Familieskjød", hvor han føler, han hører hjemme. . .Fortællingen er glimrende skrevet. Ingen behandler vort Sprog med en saadan Muldjords-F
Da bladet "Friheden" skal have ny redaktør, er magister Niels Thorsen det åbenlyse valg, hvis man skal videreføre bladets afdøde stifters ønsker. Niels Thorsen vil fortsætte bladets fokus på sand oplysning, kulturbestræbelse og sandhedssøgen, men i sidste øjeblik bliver han vraget, og bladet falder i stedet i hænderne på samvittighedsløse stræbere, der går på kompromis med bladets integritet for at tjene penge.Denne uretfærdighed går ikke bare ud over Niels Thorsens arbejdsliv, men også forholdet til hustruen lider under det. Ægteparret elsker hinanden, men uden selv at være klar over det sårer Niels sin kone så meget, at forholdet – og hendes liv – kommer i fare. Niels’ liv synes at være på vej ud over afgrunden, i takt med at hans illusioner dør én for én.Gateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlDen danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang række stærkt samfundskritiske romaner, der giver et usædvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses også i dag for at være en af de største danske forfattere nogensinde.
I "Nattevagt" møder vi den unge fanatiske maler Jørgen Hallager – kaldet "røde Hallager" såvel for sit røde hår og flammeskæg som for sine radikale holdninger. Hallagers far var skolelærer i Vestjylland, hvor han fik hug fra samfundets side, fordi han ikke ville lukke øjnene, når han så uretfærdighed omkring sig. Det førte til et uretmæssigt fængselsophold, der senere drev ham til en tidlig død af druk. Farens frygtelige skæbne har sået et voldsomt had til de højere klasser, og det er røde Hallagers forbandelse, at han en dag forelsker sig i Ursula Branth, der som datter af en københavnsk etatsråd og kunstmæcen er symbolet på alt, hvad han foragter.Gateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlDen danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang række stærkt samfundskritiske romaner, der giver et usædvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses også i dag for at være en af de største danske forfattere nogensinde.
En gammel mand ser tilbage på sin tid som hjælpelærer i en jysk landsby. Han husker tilbage på Kren Kromand, der først til sidst ville være sin tyske afstamning bekendt og på kromandens datter, der, skønt hun som det eneste tyende måtte varte krogæsterne op, aldrig vovede at sige et ord til en fremmed gæst, og dog stjal hun fortællerens hjerte.Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang række stærkt samfundskritiske romaner, der giver et usædvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses også i dag for at være en af de største danske forfattere nogensinde.
I "Minder" tager Henrik Pontoppidan os med til sin barndoms hjemegn, Randers, hvor en ulykkelig kærlighedshistorie udspiller sig blandt borgerskabet. Den unge og lettere enfoldige Leonora Ankersen er forlovet med den gustne bogorm adjunkt Hammer, men skønt hun ønsker at være ham tro, bliver hun bejlet til fra anden side. Den smukke og kække ritmester Mohrhof har ry for at være udsvævende og letsindig, og nu kaster han sin kærlighed – eller i hvert fald sin opmærksomhed – på den simple Leonora.Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang række stærkt samfundskritiske romaner, der giver et usædvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses også i dag for at være en af de største danske forfattere nogensinde.
"Det ideale hjem" handler om den unge dr.phil. Adam Malling, der har boet hos sin mor hele sit liv, efter forældrene blev skilt, da han var helt lille. Når han ser sin far i byen, kan han knap kende ham, og den far, der har spillet så ubetydelig en rolle i hans liv, kommer ved sit fravær til at definere Adam Malling som menneske."Det ideale hjem" var en provokerende udgivelse på sin tid, fordi den lagde op til diskussion af familieliv, matriarkat og kønsroller.Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang række stærkt samfundskritiske romaner, der giver et usædvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses også i dag for at være en af de største danske forfattere nogensinde.
Husmandsdatteren Grethes liv som tjenestepige i præstegården er ærligt og ordentligt, men i sit stille sind håber den grimme pige at kunne få den kønne Niels som kæreste. Mod al forventning besvarer Gud hendes bønner, men en nat efter et uskyldigt stævnemøde går det hele galt. Da Grethe skal til at snige sig ind ad sit vindue, opdager hun, at det er lukket indefra – præsten og hans kone sidder oppe og venter på hende! Grethe er rædselsslagen for at miste sin plads, og hun tør heller ikke går hjem til sine forældre. Det tyder ikke godt for den stakkels unge pige.Den danske forfatter Henrik Pontoppidan (1857-1943) skrev en lang række stærkt samfundskritiske romaner, der giver et usædvanligt omfattende billede af datidens Danmark. I 1917 modtog han Nobelprisen i litteratur og anses også i dag for at være en af de største danske forfattere nogensinde.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.