Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Vejen til livet" er første bind i trilogien om den unge Peter Sømand, der kommer ud for mangt og meget gennem livet.Første bind af historien tager sit udgangspunkt i en skæbnesvanger sommer, hvor sensationerne gav liv til snakketøjet iblandt lokalbefolkningen, og det hele startede med en gruopvækkende ulykke, hvor Peter fik revet sit ene ben af.Trilogi om skæbnesvangre begivenheder, kærlighed, sorg, medgang og modgang i Peter Sømand og hans families liv.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
Et dramatisk skibsforlis bringer en forkælet, amerikansk rigmandsdatter og en ung, brav styrmand fra Danmark sammen. Kvindens liv er i hænderne på den unge mand, der frygtløs overtager kommandoen af en lille redningsbåd og forsøger at redde dens passagerer i sikkerhed.
Katinka forlod sin hjemstavn, da hun var ganske ung, og slog sig ned i en landsby nogle mil derfra. Her fik hun både mand og to børn, men efter nogle år gik lykken i stykker. Hendes mand hængte sig, uden Katinka helt forstod hvorfor. Nu vender hun grædende hjem til sin hjemstavn med sine to sønner. Men hjembyen og dens folk har forandret sig og deres syn på Katinka, og det viser sig at være mere kompliceret end som så at flytte tilbage, specielt for en kvinde, hvis man har begået selvmord.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlHilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940’erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO’s kulturpris.
Vorherres tørre Finger er navnet på en lille halvø, der kun hænger sammen med resten af verden ved en smal sandrevle. På Vorherres tørre Finger er man enten fisker eller slet ikke noget. Det ved Mads-Stenbidder, hvis slægt har ry for at leve næsten unaturligt længe. Som enhver anden olding med respekt for sig selv har Mads-Stenbidder købt sin ligkiste på forhånd og tager hver dag en lur i den, og han har afholdt gravøl for sig selv flere gange. Men det er ikke brændevinen, der holder liv i den gamle, sådan som han bilder sig selv ind. Det er vrede, harme og galde over resten af verden; den verden uden for Vorherres tørre Finger, dem, der altid på den ene eller den anden måde er ved at forpurre beboernes traditionsbundne liv.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
"Ondt vejr" handler om en gruppe fiskere fra et lollandsk fiskerleje, der oplever en stormflod, og hvilke konsekvenser denne får for det lille lokalsamfund.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
"Mindeskrift over menneskeskæbner og begivenheder under en naturkatastrofe i november, for et hundrede år siden. Den vældige, og af alle vejrkyndige uventede stormflod, der her er tale om, ramte store dele af landet og blev katastrofalt hærgende for udstrakte kystområder og for søfarten. Store tab i menneskeliv og materielle ødelæggelser voldte smerte og lidelse i en grad, der forfærdede det ganske land."I 1872 brød Østersøen ud i den værste stormflod i mands minde. Særligt hårdt gik det ud over Østfalster, der med sin lavtliggende kyst og mangel på naturligt forsvar var chanceløs over for naturens rasen. Hilmar Wulffs historiske beretning "Det hele menneske" koncentrerer sig netop om Østfalster, om selve stormens hærgen, de mange tabte menneskeliv og det kaos, den efterlod sig.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
Den kinesiske pige Lille-Glæde er kun fire år, da floden kommer og tager hendes forældre. Hendes farbror tager hende til sig, selvom han så ofte begræder, at hun kun blev en pige, og at faren aldrig nåede at få en søn, der kunne føre slægten videre. Hvor ondt det end gør for den lille pige at høre, så lykkes det hende at hæve sig over det. Efter kommunismens indtog i Kina forandrer meget sig i det konservative samfund – både til det værre og det bedre. Lille-Glæde bliver valgt til borgmester for sin landsby, noget der var utænkeligt gennem hele hendes barndom. Men kommunismen kræver også en høj pris af menneskene, som betales på mange forskellige måder. "Lykkens blå forel" er en nuanceret beskrivelse af det kommunistiske Kina. Den efterfølges af romanen "Kuan Yin‘s klokke".Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
Verden opleves altid anderledes gennem barneøjne. Det, der for nogen ser ud som en fattig far, der slider i det som færgemand for at forsørge sin kronisk syge kone og to børn, er for datteren, Lotte, et liv, hvor hun unægtelig er klar over tilværelsens skyggesider, men mest af alt er lykkelig over den familie, hun har. Hendes fortælling beskriver først hende far, så mor, storebror Erling og til sidst et kapitel om hende selv. Til sammen danner portrætterne et billede af en familie fra midten af det tyvende århundrede, hvor der er mere kærlighed end penge, og de problemer og glæder, der følger med.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
De mange stærke mænd, der i 1800-tallet sled sig halvt eller helt ihjel som pramdragere på Gudenåen, er i dag næsten glemt. Men deres hårde liv og nødvendigheden af deres arbejde siger meget om Danmarks udvikling på både den økonomiske, sociale og kulturelle front. Hilmar Wulffs dokumentariske roman følger fiktive karakterer, der lige så godt kunne have været virkelige. Bogen er fyldt med uddrag fra 1800-tallets aviser, som sammen med historien tegner et levende og velfunderet billede af det hårde liv, pramdragerne levede, og de forandringer hele samfundet langs Gudenåen gennemgik i høj grad på grund af det gods, de slæbte med sig på prammene.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
"Selv i lang tid efter at jeg var blevet borgmester i denne landsby, jog kampens uro gennem mit blod. Vagtsomheden var større end eftertanken og fik mig ofte til at handle uoverlagt, i nogle tilfælde uretfærdigt. Mit sind var som en flod, der kun langsomt falder til ro efter et tøbrud. Et tøbrud, som nok varsler foråret, men også i blinde river meget med sig som burde beskyttes for at tjene livet."En borgmester fortæller om livet i en kinesisk landsby efter kommunismens indtog. Hun fortæller om sin egen rolle under krigen, og om hvordan alt er blevet bedre nu, hvor hun har taget kommunismen til sig. Men mener hun det virkelig? Er det selvbedrag eller spil for galleriet? Hendes tanker og erindringer bringer os et skridt nærmere forståelsen af kommunismens greb i befolkningen, som Hilmar Wulff selv oplevede under sine rejser i Kina.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
"Arbejdets sang" er tredje og sidste bind i Hilmar Wulffs opsigtsvækkende romanserie om den unge Emil, der kæmper sig igennem tilværelsen. Til trods for megen modstand og manglende støtte fra familien, bliver Emil ved med at tro på sine drømme om fremgang og sejr for sig selv - og efter en slidsom periode som arbejdsløs er Emil nu atter en gang ude på havet.Romanserie i tre bind om drengen Emils barndom, hans oplevelser som messedreng og de mange både muntre og alvorlige episoder, han kommer ud for både til vands og til lands.Serien består af bindene: "Som vejret i april", "Sådan noget sker faktisk" og "Arbejdets sang".Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
"Forjættelsens dag" er tredje og afsluttende bind i Hilmar Wulffs medrivende og velfortalte trilogi om en gruppe polakker på Lolland.Romanen følger polakkerne på deres vej, efter de har slået sig ned blandt de lokale bønder på Lolland. Men der går ikke lang tid, før de lokale begynder at opfatte polakkerne som et fremmedlegeme i deres fredelige lokalsamfund, og der opstår med det samme gnidninger på tværs af grupperingerne.Trilogi om skæbnesvangre begivenheder, kærlighed, sorg, medgang og modgang for en gruppe polakker, der rejser til Lolland for at starte en ny tilværelse blandt områdets lokale.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
Den 9. April 1940 besatte tyske tropper Danmark. Det var en bitter dag, og de fem år, der fulgte, en mørk og uhyggelig tid.I disse år opstod der et sammenhold og en modstandsvilje i befolkningen som aldrig før, og mange – ikke mindst blandt de unge – tog aktiv del i kampen for at genvinde Danmarks frihed.Hilmar Wulff skildrer i denne spændende og virkelighedsprægede bog en af disse unge, drengen Per, og hans oplevelser indtil befrielsesdagen.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
Efter at have været til søs i 15 måneder vender Henrik hjem og finder sin kone, Karen, højgravid. Han er rasende. Egentlig vil han bare have, at hun skal skride med horeungen, men hun har intet andet sted at tage hen, og hvad med de børn, de allerede har sammen? Det stopper ham imidlertid ikke i at svine hende til og true hende med tæsk og gøre livet surt for hende og resten af familien.Karens uægte søn, Emil, vokser op i skyggen af sin mors utroskab, som han er det levende minde om. Det er en hård start på livet for den unge dreng, og han kan rent ud sagt ikke vente med at komme væk fra det indspiste landsbymiljø, hvor den mest populære sport er at gætte på, hvem hans rigtige far er. Han ser sit snit til at komme væk som messedreng på et skib, og nu venter den store verden bare på ham..."... en smuk debut ... Hilmar Wulff er nu en dansk forfatter i første linie ..." Julius Bomholt i "Socialdemokraten"Romanserie i tre bind om drengen Emils barndom, hans oplevelser som messedreng og de mange både muntre og alvorlige episoder, han kommer ud for både til vands og til lands.Serien består af bindene: "Som vejret i april", "Sådan noget sker faktisk" og "Arbejdets sang".Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Hilmar Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Hilmar Wulff modtog et væld af priser for sin litteratur, blandt andet Kollegernes ærespris, Nexøprisen og LO‘s kulturpris.
"Livets brød" er anden del i trilogien "Vejen til livet", der skildrer livet i medgang og modgang for en række polske sukkerroearbejdere, der lever på Lolland i starten af 1900-tallet.Trilogi om skæbnesvangre begivenheder, kærlighed, sorg, medgang og modgang i Peter Sømand og hans families liv.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
Anden del af serien om messedrengen Emil, der drog ud på sin rejse i første bind, "Som vejret i april". I efterfølgeren, "Sådan noget sker faktisk", følges Emil på sine rejser både på vandet og efterfølgende som arbejdsløs ung mang i storbyens trængsel, hvor han kæmper for at bevare håbet om en bedre tilværelse.Romanserie i tre bind om drengen Emils barndom, hans oplevelser som messedreng og de mange både muntre og alvorlige episoder, han kommer ud for både til vands og til lands.Serien består af bindene: "Som vejret i april", "Sådan noget sker faktisk" og "Arbejdets sang".Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
"Sol-vagabonden" er fortællingen om en vagabond muntre tilbageblik. Han har vandret fra Lolland til andesbjergene, sejlet fra London til Mexico, været i arbejdslejre i England og Skotland og tilbage til Lolland igen. Vi møder ham på han sidste dag, hvor han er klar til at tage videre på sin sidste rejse."Sol-vagabonden" er en livsbekræftende bog, som Wulff har skrevet som en hyldest til sine gamle vagabondkammerater.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
"Det var den hårdeste vinter nogen kunne huske."Med de ord indleder Hilmar Wulff sin underholdende og spændende fortælling "Djævlegrunden" om brødrene Jørn på ti år og Per på tolv år.De bor sammen med søster, Anne, på fjorten og deres mor, imens deres far bor på skibet i de kolde vintermåneder. Men bare fordi det er koldt og mørkt, og de får havregrød og byggrød hver evig eneste dag, behøver man ikke at kede sig. Det finder Jørn og Per hurtigt ud af, og før de ved af det, er der forår i luften.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
De to drenge Jørn og Per bor på Lolland, hvor de får tiden til at gå med alskens eventyr. Der går sjældent særligt lang tid, før de to drenge finder på noget nyt at lave – og det ender som regel ud i spændende og dramatiske oplevelser, både til lands og til havs."Jægerdrengene" er bind 1 i Hilmar Wulffs todelte serie om Jægerdrengene, Jørn og Per.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris."Jægerdrengene" er både titlen på Hilmar Wulffs todelte børnebogsserie og samtidig navnet, som de to drenge Per og Jørn går under. Serien følger de to lollandske drenge på adskillige spændende og dramatiske eventyr i bøgerne "Jægerdrengene" og "Jægerøens hemmelighed".
"Bjørneæderne og frikadellegnaskerne" er titlen på den morsomme historie om kampen mellem en landliggerungdom og nogle drenge fra et fiskerleje. Som to "indianerstammer" tager de kampen om - en kamp på mod, opfindsomhed og højt humør. Underholdende læsning, hvor stridighederne ikke går helt, som nogen havde kunnet forudse.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.
De to drenge Jørn og Per bor på Lolland, hvor de får tiden til at gå med alskens eventyr. Der går sjældent særligt lang tid, før de to drenge finder på noget nyt at lave – og det ender som regel ud i spændende og dramatiske oplevelser, både til lands og til havs."Jægerøens hemmelighed" er bind 2 i Hilmar Wulffs todelte serie om Jægerdrengene, Jørn og Per.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris."Jægerdrengene" er både titlen på Hilmar Wulffs todelte børnebogsserie og samtidig navnet, som de to drenge Per og Jørn går under. Serien følger de to lollandske drenge på adskillige spændende og dramatiske eventyr i bøgerne "Jægerdrengene" og "Jægerøens hemmelighed".
Den unge fisker Søren rejser efter sin fars død til København for at søge lykken. Storbyens tilværelse viser sig hurtigt at være både anderledes og hårdere, end han havde troet. Det er omkring 1930, hvor arbejdsløsheden er stor, men Sørens stædige karakter og gode kræfter hjælper ham over vanskelighederne med at finde arbejde, og senere lykkes det ham at få tag over hovedet i Sydhavnens klondykeby. Det robuste kammeratskab blandt beboerne bringer ham i direkte kontakt med de elementer, der danner grundstammen for arbejderurolighederne i slutningen af tyverne.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.Den todelte serie "Men først brød" følger en fiskerdrengs opvækst og hans første møde med den virkelige verden. Anden del, "Ung mand søger", fortæller om fiskerdrengen Sørens oplevelser, når han rejser til København efter at have mistet sin far.
"Men først brød" er blevet kaldt en livsanskuelsesroman og følger en fiskerdrengs opvækst og udvikling i hans første møde med den virkelige verden i starten af det 20. århundredes Danmark."Men først brød" er første bind i Hilmar Wulffs todelte serie af samme navn.Hilmar Wulff (1908-1984) var en dansk forfatter, der tilbragte store dele af sit liv på rejser rundt omkring i verden. Disse rejser bragte ham blandt andet til Kina og Amerika, før han atter vendte hjem. Under den tyske besættelse i 1940‘erne deltog Hilmar Wulff aktivt i frihedskampen og måtte i 1943 flygte til Sverige. Det var først i denne periode, at Wulffs forfatterskab reelt tog form, og blandt andet de mange rejser gav ham materiale til flere romaner, heriblandt "Sådan noget sker faktisk" (1943) og "Arbejdets sang" (1945). Men det blev Wulffs romantrilogi – "Vejen til livet" (1947), "Livets brød" (1948) og "Forjættelsens dag" (1949) – der blev hans rigtige gennembrud og som til stadighed regnes som hans største litterære bedrift. I 1968-1971 var Wulff medlem af Forfatterforeningen og blev i 1974 æresmedlem. Han modtog i 1950 Kollegernes ærespris, i 1952 modtog han Nexøprisen og i 1982 modtog hans LOs kulturpris.Den todelte serie "Men først brød" følger en fiskerdrengs opvækst og hans første møde med den virkelige verden. Anden del, "Ung mand søger", fortæller om fiskerdrengen Sørens oplevelser, når han rejser til København efter at have mistet sin far.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.