Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Korrekt stavning - den lille hjælper er en håndsrækning til eleverne. Den gennemgår kortfattet alle de vigtige retskrivningsproblemer fx med r-endelser, hvornår skrives i ét ord og hvornår i flere, skal der stå ligge eller lægge m.fl. Bogen giver oversigter og anvisninger som eleven umiddelbart kan bruge.
Grammatiske termer indeholder 275 termer forsynet med en definition, relevante eksempler, synonymer og henvisninger til beslægtede termer. De 21 faktabokse og oversigter giver overblik og konkrete råd. Bogen viderefører den terminologi som den danske grammatiktradition bygger på, senest i Grammatik over det Danske Sprog.Samtidig udstyrer bogen sin læser med en nøgle fra andre grammatiske terminologier og traditioner til den danske. Over 400 henvisninger hjælper hurtigt læseren hen til det opslagsord hvor termen er defineret og beskrevet. Hvis ens viden om grammatik stammer fra undervisningen i et fremmedsprog, kan man have lært betegnelser som passer dårligt til beskrivelsen af dansk. Derfor kan man slå fx imperfektum op og få at vide at den term der er relevant for dansk, er præteritum (og datid). Desuden kan man læse nærmere om alle tempustermer under opslaget tempus.Grammatiske termer henvender sig i første række til studerende ved sprogfagene på universitetet og læreruddannelsen, men også grammatikinteresserede på andre niveauer vil kunne have gavn af bogen.Om forfatterne:Lars Heltoft er professor ved Københavns Universitet Eva Skafte Jensen er seniorforsker ved Dansk Sprognævn Ida Elisabeth Mørch er seniorkonsulent ved Dansk Sprognævn Jørgen Schack er seniorforsker ved Dansk Sprognævn
Korrekt stavning – underviserens håndbog i dansk retskrivning er en hjælp til lærere der underviser i danskfaget. Bogen falder i to dele. Den første del beskriver forudsætningerne for at kunne give sig i kast med det at lære den danske retskrivning. Den anden del beskriver mere specifikke retskrivningsregler, fx de vigtigste kommaregler, drilske ordpar og hyppige bøjningsproblemer. Gennem hele bogen vil de hyppige fejltyper blive vist og gennemgået, og hvor det er relevant, vil der være undervisningsperspektiver, tips og huskeregler der kan bruges som inspiration i undervisningen.Med Korrekt stavning – underviserens håndbog i dansk retskrivning har læreren hjælpen ved hånden når eleverne stiller spørgsmål som hvorfor vokalen i ”is” og ”frisk” i begge ord skrives med i selvom den udtales forskelligt, hvorfor man ikke må skrive ”forbryderne var anholdte” eller ”tre håndlavet chokoladestænger” eller hvornår det hedder henholdsvis ”hans” eller ”sin”. Bogen kan desuden bruges som opslagsbog af alle der har interesse i dansk retskrivning og korrekt stavning.Til bogen hører også en hjemmeside www.dafolo.dk/korrektstavning, hvor man finder inspiration til undervisningen i form af konkrete ideer til øvelser man kan lave med eleverne, fra indskoling til udskoling. Desuden findes et sæt quizzer som knytter sig til bogens afsnit om drilske ordpar og bøjning og retskrivning. Quizzerne er interaktive og kan bruges af såvel lærere som elever.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.