Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vi lever i øjeblikket med en pandemi, der startede i december 2019. Meget tidligt blev vi i redaktionen enige om, at lave en science fiction-antologi om emnet, men ville dog vente et år, så pandemien enten var overstået, eller i hvert fald under fuld kontrol. Desværre har det vist sig, at Covid 19 er sværere at få under kontrol end vi havde håbet, så også i denne vinter er der rigtigt mange tilfælde overalt i verden.Pandemifiktion indenfor science fiction kan have mange forskellige ansigter. I denne antologi har langt de fleste noveller et dansk tilsnit. Ikke fordi det er et bevidst valg fra vores side, men det er nok for mange, både forfattere og læsere, nemmere at forholde sig til noget, der sker lokalt, selv i en pandemisituation. Typisk er det jo også ‘den lille historie’ i ‘den store katastrofe’, der giver nærvær.Du vil som læser finde både ‘gale’ og ‘tåbelige’ videnskabsmænd samt klassiske zombiehistorier. Vaccinemodstanderne og diverse eksempler på isolation, både påtvungen og frivillig, er heller ikke glemt. Det samme gælder mere eksotiske historier med udenjordiske skadelige ’kæledyr’, aliens der vil hjælpe ved at skabe en epidemi, og en pandemi blandt dyr, der har andre følger for mennesker. En ekstra krølle kan også være, at former for computervirus kan blive til ægte sygdom.ForordFreddy E. Silva: Den sidste decemberVibeke Vestergaard: LoveBUG2Nadia Kebaier: SamfundssindMette Werner: 41Jasmin Hansen: KonspirationsteorierJon Terje Østberg: Manden med den røde butterflyJohannes Lundstrøm: Flokimmuniteten der udeblevNanna Grønbech Petersen: SpindKarin Pagter Duparc: Drømmerier i koleraens tidSari Arent: ExteriaNiels Kjærgaard: Total DeliriumSinus Reuss: For en sikkerheds skyldAndrias Andreasen: Abrahams byrdeClara Robin: Zombier i køkkenhavenMariane Mide: StjernehermelinDitlev Viðstein Petersen: La Redoute du SoleilSara Windfeldt Thorsen: Frisk luftIda Maria Bonnevie: Gaudium Ex TristitiaMaria Pilh Bengtsen: LangdistanceHelene Toksværd: Svinet skal døAnders Olesen: Glemmer du, så husker viJesper Goll: Skuret i baghavenJane Mondrup: AmbrotosOm forfatterne
Science Fiction Cirklen præsenterer for 14. gang en originalantologi med danske science fiction-noveller. Antologien rummer en række kortere og længere historier, som både nybegyndere indenfor genren og garvede science fiction-veteraner vil kunne finde underholdning og stof til eftertanke i.Der stilles som sædvanligt væsentlige spørgsmål: Hvad gør vi når klimaet bliver for dårligt i Danmark? Hvad skal vi spise, hvis køer og grise uddør? Hvis vi ændrer noget i et parallelt univers, sker der så også noget i vores eget? Hvad kan en god computerhacker finde ud af? Hvad får man i belønning efter et hårdt arbejdsliv? Er der en god løsning på bodeling?For en ordens skyld vedlægger vi også en manual til din tidsmaskine!Lige under overfladen er ikke blot en spændende og afvekslende læseoplevelse. Serien er en celebrering af den levende danske science fiction-undergrund og den aktuelle guldalder for genren.
”Idet jeg går tilbage mod stuen, mærker jeg noget støde på min fod. Jeg ser ned. Jeg var nær snublet over en mørkebrun, læderindbunden bog. Jeg løfter den lille bog op. Har den hele tiden ligget der og flydt? Indbindingen er en smule fugtig og overraskende tung. Jeg bladrer siderne igennem som er fine og skrøbelige, men alle blanke, uden ord. Jeg holder vejret og lytter efter flere fodtrin udenfor, men regnens slag er al den lyd som når mig. Idet jeg slår blikket ned igen, ser jeg ordene skrevet med store, røde bogstaver over hele den side jeg har slået op på: Stol ikke på dem.”Skyggespejlet af Ida Maria Bonnevie er én af 15 noveller i tredje bind i serien Fortællinger fra Mørket hvor danske forfattere giver deres bud på en horror-fortælling.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.