Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Karl K. er for det meste glad for at gå i skole, selv om han ikke altid er enig med sin lærer om, hvornår man har brug for at lære hvad. Karl er også glad for sin ven Kim. Men Kim er somme tider lidt for heldig, og så kan man godt blive misundelig og komme til at sige og gøre nogle dumme ting. Og små, dumme ting kan hurtigt vokse og blive til et væmmeligt stort rod, som man ikke selv kan finde ud af igen. Så er det godt at have en mor, som kan hjælpe, så en dum dag alligevel ender godt.
Lise bliver 15 år. Hun har store forventninger til livet og kærligheden - uden for børnehjemmet - men det går ikke så nemt, som hun tror.
Det er sommer, og Karl K. skal med sin bedste ven Kim og hans familie til EuroDisney. Men først skal han lige i sommerhus med sine egne familier. Med morfar som hverken har bil eller kørekort, men til gengæld har mange meninger; og onkel Herluf som helst vil sove i overkøjen, selv om han er over 30; og mors veninde Linda som både er vild og modig, men ikke tør have Herluf på skødet. Og fars nye kone Ulla som helst vil være fælles om tingene og elsker hygge. Men hun vil hellere bade under solen end i vandet. Voksne er mærkelige.
København 1957-1959. Siden 7-årsalderen har Lise på 12 boet på børnehjem, ledet med hård hånd af en indremissionsk gammeljomfru. Som de andre børn savner Lise kærlighed og omsorg og pønser på hævn over forstanderinden.
Karl K. er otte år. Han kalder sig enlig søn, for så er han i hvert fald noget. Og det er faktisk ikke helt tosset at være enlig søn. Så skal man for eksempel ikke dele sin computer med nogen, man får flere gaver end når ens far og mor bor sammen, og man har mere tid og ro til at tænke over alting. Og voksne er jo ofte mærkelige at tale med, så man er nødt til at tænke meget. Det gør Karl K. når han ikke lige er sammen med sin bedste ven Kim.
Ilse M. Haugaards FANDEN OG HANS PUMPESTOK er et mysterium om vold. Romanen fortæller nådesløst om ægteskabet mellem en veluddannet, velhavende mand i erhvervslivets top og en kvinde, som er hans diametrale modsætning politisk, økonomisk og socialt. Et ægteskab, hvor manden forsøger at cementere sin position gennem fysisk vold.Man kan vælge at læse bogen som fiktion, som biografisk beskrivelse af et fysisk tyranni eller som et lærestykke om bøddel og offer. Den gør i hvert fald sit yderste for at afdække et langt mere udbredt fænomen, end pæne mennesker bryder sig om at kende til.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.