Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Klinik er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til udøvelsen af klinisk sygepleje, og målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at arbejde systematisk, vidensbaseret og situationsbestemt med centrale problemstillinger inden for sygeplejen. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. Klinik er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen af den trykte bog. I-bogen indeholder videoer, quiz og andre ekstramaterialer. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.
Vejen går gennem luften er en roman om en ung kvinde, der rejser til et seminarium i Vestjylland for at blive lærer. Her havner hun uforberedt i et miljø, der er præget på den ene side af en folkelig, glad grundtvigianisme, på den anden side af Indre Mission. Vi er i 1950’erne med frihedsdrømme, rock’n’roll, oprøret i Ungarn og en spirende seksuel frigørelse. Men som så mange seminarier dengang er dette ikke kun defineret af, at eleverne skal blive gode lærere. Der findes i lige så høj grad elementer af en moralistisk og kønsforskrækket vækkelsesånd. Og da veninden Mona bliver gravid, får det fatale konsekvenser.Romanens hovedperson kender vi fra Inge Pedersens to seneste romaner Og halsen af en svane og Til Amerika. Nu er hun 19 år, nysgerrig og oplevelsessyg. Der skal skenoget. Hun er sværmerisk, tvivler på egne evner, men er også kompromisløs og konsekvent. Og det er netop i denne omskiftelighed, i hovedpersonens mange facetter,at Vejen går gennem luften konstant overrasker. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske.
Inge Pedersen har skrevet en superb roman om at være ung i midten af 1950erne. Det vil sige om at være ung kvinde inden eller netop imens de første frihedsdrømme – længe inden det egentlige ungdomsoprør, som vi stadfæster til 1968 – blev formuleret. Med rock ’n roll, oprøret i Ungarn og et offensivt kærlighedsliv inkl. erotik.
Noveller om mennesker i forskellige aldre og forhold, men med det tilfælles, at de er fanget mellem deres egen drøm og den virkelighed, som omgiver dem, og som ofte føles snærende.
Fra Vesterhavet til stenbroen, fra besættelsestiden til vore dage, fra skoleeleven til den gamle dame ? så vidt spænder denne novellesamling. Første del fokuserer på det, der binder almindelige mennesker til et liv uden udveje. Anden del præges af barndomsbilleder hos forskellige figurer, og tredje del kredser om en jeg-fortæller på et alderdomshjem.
Roman om et skæbnesvangert sammenstød mellem to kulturer, da en kvindelig dansk akademiker i fyrrerne møder en langt yngre iransk studerende, der er flygtet fra præstestyret. For kvinden, der er bogens jeg-fortæller, bliver det en besættelse, men også en konfrontation med sider af hende selv, som hun enten aldrig har kendt eller konsekvent fornægtet. Gennem hendes tankestrøm føres læseren gennem mange lag af erindringer, drømme, barndom og venskaber til det totale sammenbrud, der bliver resultatet af en voldsom kærlighed på for ulige vilkår. "Inge Pedersens variation over dette emne er enestående, fascinerende. Hun hæver med sit sprog og sine indfald stoffet højt over daglig tale og kendte fordomme." - Jyllands-Posten.
Modsætningsfyldt og galgenhumoristisk portræt af et mor/datter-forhold. Amanda, mor til to voksne drenge, indehaver af et nyetableret mediefirma og kæreste med Ulf, kommer i et dilemma, da hendes gamle mors sygdom pludselig stiller krav til hende. Fra at være en succesrig forretningskvinde med styr på tilværelsen bliver Amanda forvandlet til en lus mellem to negle: på den ene side er der jobambitionerne og forholdet til Ulf, på den anden side moderens behov for omsorg.
Barndomshistorier fra Besættelsen: Ikke erindringer, men en række intense, uhyggelige og rørende små fortællinger og øjebliksbilleder, der på én gang poetisk og ligefremt beskriver barnets oplevelse af forældrenes kærlighed og drømme, skolehverdagen og krigens realitet.Inge Pedersen er forfatter og debuterede i 1982 med digtsamlingen Leve med kulden.
Inge Pedersens anmelderroste Og halsen af en svane fra 2006 fortalte i billedmættede små historier om en pigebarndom i Nordjylland under Besættelsen. Til Amerika tager tråden op.Besættelsen er forbi, det er slutfyrrernes små kår og halvtredsernes stramme moral og arbejdsstyrede børneliv, både derhjemme og i skolen. Læseren kommer helt tæt på pigelivet efterhånden som hovedpersonen bevæger sig bort, også sprogligt, fra barndommens ureflekterede sansemættede oplevelse af nuet til den store piges, den unge piges flyvske tanker, umulige drømme og daglige valg mellem at følge den slagne vej og at sprede vingerne og flyve.Samtidig er romanen er generøs strøm af fællesdanske tidsbilleder, cykelture i mosen efter tørv, madam blå på komfuret og skolegårdsasfalt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.