Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Ingrid Oldenburg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Ingrid Oldenburg
    147,95 - 247,95 kr.

    Christian kommer fra en belastet familie, præget af druk og vold. Han flygter som teenager og bliver sulten og afkræftet fundet af Konrad, som tager ham med til sit hjem ved Esbjerg. Han sørger også for, at Christians mor kommer ud af sit rædselsfulde ægteskab. Konrad og hans familie får rettet op på Christian, som får hyre på et fragtskib. Sejladsen til Malaysia giver Christian mange oplevelser – og turen bliver indledning til hans videre skæbne, på godt og ondt, i Malaysia og Danmark.

  • - BARNDOMS-ERINDRINGER FRA ET VESTSJÆLLANDSK SOGN
    af Arne Ipsen & Ingrid Oldenburg
    103,95 kr.

    Denne bog indeholder barndomsminder fra det nordvestsjællandske landsogn Undløse. Dermed giver den også et tidstypisk billede af livet på landet i årene efter Anden Verdenskrig. Forfatteren fortæller om skolegang, fritid, børnelege dengang, familietraditioner, spilopper og hverdagsliv på den gård, hvor hun voksede op.Undløse sydvest for Holbæk er et lidt hengemt landsogn. Men sognet har danmarkshistoriske minder. I et kapitel i bogen fortæller forfatter og tidligere journalist Arne Ipsen Undløses historie i store træk. Fra dengang biskop Absalon ejede det meste af Undløse og byggede kirken, om kalkmalerierne, der kom med i den danske kulturkanon, om Hvideslægten, stedsagn og Undløses udvikling. Ved Undløse ligger det smukke Kongsdal gods. Det har haft historiske ejere som marsk Stig Andersen og konseilspræsident Jacob Estrup, som var afholdt i sognet.I 2015 fik Ingrid Oldenburg udgivet sin første bog Min oldefars købmandsgård. Familiehistorie fra Fredericia. Takket være meget fortællende forældre fik hun mange beretninger om både hverdagslivet i købmandsgården og Undløseområdet. Den nye bog kan derfor læses som en fortsættelse af den første om en familie med stærke slægtstraditioner.Uddrag af bogenEt år, hvor vi var blevet større, var jeg med ude nytårsaften. Da gik det ud over en nærliggende gård. Gårdejeren kom i vores hjem og spillede skak med min far. Men drengene besluttede, at de ville lave sjov med ham. På det tidspunkt havde gårdejeren en del grus på gårdspladsen. Drengene bar en masse grus hen foran hoveddøren, og de mente ikke, gårdejeren var hjemme. Men han havde bare slukket lyset og stod bag et gardin og kiggede ud gennem vinduet for at se,, hvad der blev fundet på.---Vi kom snakkende og grinende, og da vi var under grantræet, trykkede gårdejeren på en af grenene, så den faldt ned i hovedet på os. Vi blev forskrækkede. Gårdejeren sprang ned fra træet, grinede og sagde: ”Nå, det havde I nok ikke regnet med. Og I kan ikke nægte, at det var jer, der gjorde det. Jeg stod bag gardinet og så det hele.”Om forfatterenINGRID OLDENBURG er født på Undløse Overdrev nær Holbæk under Anden Verdenskrig og blev uddannet som både sygehjælper, hudterapeut og kosmetolog. Hun har arbejdet inden for hospitalsvæsen og ældreomsorg. Efter sin første bog, Min oldefars købmandsgård, der udkom i 2015, fik Ingrid Oldenburg udgivet romanen Slægtsgården Gilbertsgård i 2017.

  • af Ingrid Oldenburg
    127,95 kr.

    Romanen følger en dansk landmandsfamilie i en årrække. Udgangsstedet er Gilbertsgård, hvor far og søn med samme fornavn, Gilbert, har det svært med hinanden. Faderen har manglende forståelse for sønnens ordblindhed. Sønnen må kæmpe sig frem, men møder en kærlig pige, som han få to børn sammen med. Og han får god opbakning af sine svigerforældre. Det kommer dog stadig til bitre opgør og anger i familien. Der sker et par vendinger, da et familiemedlem flytter til USA. I bogen sker der dramatiske ting, f.eks. på en faretruende flyvetur fra USA til Danmark, men der er også fornøjelige episoder og indtryk fra et trods alt varmt fællesskab i en familie. Udover familieopgørene giver bogen indtryk fra en landbofamilies hverdag i nyere tid. Uddrag af bogen Asger skyndte sig hen til dem. ”Forlad flyet!” råbte han. Kaptajnen kom Asger til undsætning. Han tog fat i den ældre mand og fik ham og at stå. ”Kom så afsted!” sagde kaptajnen, ”Jeg tager din hustru med,” greb fat i hende, hev hende ud og tog hende op over skulderen, skyndte sig derefter så hurtigt han kunne. Flyet var begyndt at synke. Juliane, pigerne og Michael var rædselsslagne. Om forfatteren INGRID OLDENBURG er født og opvokset på landet, i Undløse, Nordvestsjælland. Hun er uddannet som både sygehjælper og hudterapeut og har arbejdet inden for sygeplejen, både hospitalsvæsen og ældrepleje. Desuden inden for Civilforsvaret. I 2015 udkom hendes erindringsbog Min oldefars købmandsgaard – En familiehistorie fra Fredericia.

  • - En familiehistorie fra Fredericia
    af Ingrid Oldenburg
    111,95 kr.

    Danske købmandsgårde havde deres storhedstid fra midten af 1800-tallet til 1950’erne, hvor supermarkederne slog igennem. I denne oplevelsesbog fortæller Ingrid Oldenburg om hverdagslivet i sin slægts købmandsgård i Fredericia i årene omkring 1900. Her fungerede ”Den Jørgensenske Gaard” fra 1889 til 1914. Forfatteren fik fortalt historierne af sine forældre, og historierne er fulgt op af dokumentation og billeder fra Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn. Efter en kort orientering om købmandsgårde generelt samt et rids af Fredericias historie oprulles historien om købmandsgården og de nu forsvundne bygninger. Der fortælles om hverdagslivet, juleforberedelser m.m. I fortællingen indgår muntre beretninger om drengestreger og købmandsgårdens gedebuk. Den løb rundt over det hele og skræmte folk i Fredericias gader. Bent Katzeff har skabt festlige tegninger af gedebukkens meritter.Købmandsgårdene er et stykke farverig danmarkshistorie, og det er forfatterens håb, at læseren får lyst til at besøge købmandsmuseerne rundt om i landet.Uddrag af bogenDer blev gjort alt for at holde gedebukken inden døre, men den slap altid ud. Den kunne selv åbne dørene, og den havde det med at gå op ad bagtrappen og åbne døre til pigeværelserne. Og hvis den kunne komme af sted med det, stangede den pigerne bagi!Sommetider kom gedebukken spankulerende gennem stuerne med kaffebønner dryssende efter sig. Det skete ofte, når min farmor sad og spillede på klaveret, som regel om aftenen. Og min far mente, at gedebukken måtte være musikalsk.Jeg kan ikke huske, om jeg fik gedens navn at vide, men lad os bare kalde den Mads. Folk ude i byen var bange for Mads, for den løb rundt og løftede op i damernes lange kjoler.En dag forsvandt Mads og var væk i et par uger.Om forfatterenINGRID OLDENBURG er født 1943 i Undløse Overdrev og er uddannet både som sygehjælper, hudterapeut og kosmetolog. Hun har arbejdet både ved hospitalsvæsen og inden for ældreomsorg. Hun var på arbejdsmarkedet indtil 2013. Hun har skrevet bogen på opfordring af sin gode ven, forfatteren Arne Ipsen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.