Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det gode læseforløb - Kortlægning og øvelser tager udgangspunkt i, hvordan man som lærer bedst muligt støtter og stimulerer både det enkelte barn såvel som hele klassen i en god læseudvikling.
Det gode skriveforløb giver læreren konkrete værktøjer til at kortlægge, støtte og stimulere det enkelte barns skriveudvikling i de første skoleår. Som i Det gode læseforløb beskriver sprog- og læseforsker Ingvar Lundberg udviklingen ud fra fem dimensioner. Her gælder det: Stavning, Sætningskonstruktion og tekstform, Funktionel skrivning, Tekstskabende skrivning og Interesse og motivation for skrivning. De fem dimensioner udvikles mere eller mindre parallelt, men ikke nødvendigvis lineært og i samme takt hos alle børn. Det gode skriveforløb rummer illustrative eksempler på børnetekster og kopisider til kortlægning med alle trinene i de fem dimensioner. Alt sammen bearbejdet til dansk af Lena Bülow-Olsen og Susanne Kjær Harms. Efter udgivelsen af Det gode læseforløb, der i dag anvendes bredt i danske skoler, har mange udtrykt behov for en tilsvarende bog om skriveudviklingen. Det behov opfylder denne bog.
Evalueringsbegrebet er et vigtigt begreb på mange niveauer og i mange sammenhænge, og her gælder det skolen, lærerne og eleverne.Evaluering er en fælles opgave for skolen, dens elever og lærere, og det er vigtigt at fastholde det dialogiske perspektiv. Ved at sikre dette bliver evaluering ikke bare en afslutning på noget, men noget som motiverer og giver konkrete råd til det videre læringsforløb.Et dialogisk perspektiv på evaluering er derfor afgørende for, at skolen på lang sigt kan opnå de resultater, den ønsker. Forfatterne behandler evalueringsbegrebet både teoretisk og praktisk, og de diskuterer forskellige opfattelser af begrebet samt de konsekvenser for praksis, de forskellige opfattelser kan medføre.Evaluering er et relevant tema for alle, som er interesseret i skolens dagligdag og udvikling. Bogen henvender sig derfor både til studerende på læreruddannelsen, lærere, skoleledere og skolepolitikere.
Ganske mange elever har også i de senere årgange behov for undervisning i, hvordan man forstår en tekst.I denne bog forfatterne viser, at selv elever med betydelige vanskeligheder har et stort udviklingspotientiale i forhold til forståelsen af en skriftlig fremstilling. Systematiske tekstsamtaler fører til succes, især når det gælder forståelsen af fiktion. Forfatterne har valgt at teste to modeller og giver med mange eksempler praktisk vejledning i, hvordan vi kommer videre med at anvende dem i klasseværelset.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.