Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ånden eller livsnerven i Åben Dialog er noget helt grundlæggende menneskeligt, som handler om at blive set, hørt, forstået og anerkendt. Noget, vi som mennesker alle søger og har brug for. Det er herigennem, at man finder sig selv som menneske, og det er i samme bevægelse, at man udvikler sine sociale kompetencer. Åben Dialog er udtryk for en generel tilgang til andre mennesker, som har vist sig effektiv i terapeutisk og anden relationel praksis: Flere kommer fri af medicinering og færre får tilbagefald end med traditionelle behandlingsmetoder.Åben Dialog respekterer og finder udviklingspotentialet hos hver enkelt klient, barn eller patient. Det handler først og fremmest om at lytte – dernæst om at iværksætte umiddelbar hjælp, inddrage det sociale netværk, tilpasse behandlingen til den enkeltes konkrete behov, afklare teamets ansvar, sikre kontinuitet i den psykologiske behandling samt at undgå at ty til for hurtige løsninger. Med konkrete praksiseksempler præsenterer forfatterne grundlag og principper for tilgangen, samt hvordan samtaler kan analyseres i mindre sekvenser, så opmærksomheden på og åbenheden over for det essentielle i dialogen skærpes. Og med afsæt i egne erfaringer beskriver de, hvordan man kan udvikle en dialogorienteret kultur i den professionelle praksis.Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for relationsprofessionerne – socialarbejdere, pædagoger, lærere, sygeplejersker, terapeuter, læger og andre behandlere.Jaakko Seikkula er uddannet klinisk psykolog og familieterapeut og ansat som professor ved psykologisk institut ved Jyväskylä Universitet i Finland.Tom Erik Arnkil er uddannet samfundsforsker og lærer og ansat som forskningsprofessor ved Finlands nationale institut for sundhed og velfærd.
Igennem to årtier har den finske psykolog Jaakko Seikkula stået i spidsen for en nyorientering inden for arbejde med psykisk syge. Omdrejnings-punktet i denne behandlingsform – som herhjemme er blevet kendt under betegnelsen ”laplandsmodellen” – er en idé om, at klientens sociale netværk udgør en ressource, der kan bruges som element i et samlet behandlings-tilbud. I forlængelse heraf arrangeres der møder, hvor klienten sammen med sit netværk og et terapeutisk team bearbejder sine problemer. Laplandsmodellen har vundet stor anerkendelse verden over. For det første på grund af sin humanistiske og respektfulde åbenhed over for de menneskelige og sociale dimensioner af psykiske problemer. For det andet på grund af sine enestående resultater: For psykotiske patienter har man eksempelvis påvist, at i løbet af en femårig opfølgningsperiode vender de fleste tilbage til arbejde eller uddannelse, og mere end 80 % har ikke længere psykotiske symptomer overhovedet. Disse tal må siges at være helt enestående. Bogen består af to dele. I de første kapitler undersøger Seikkula, hvad begrebet ”netværk” dækker over, og hvilken betydning netværket har for menneskelivet. I løbet af de senere kapitler lader han gradvist disse erkendelser munde ud i en model for netværksarbejde i praksis. Bogen byder på talrige cases, og Seikkula opsummerer derudover sine vigtigste punkter i en række råd til, hvordan man kan praktisere netværksarbejde. Åben dialog og netværksarbejde er Seikkulas hovedværk og en klassiker inden for netværksarbejde. Den foreligger her for første gang på dansk, og forfatteren har til lejligheden revideret og opdateret den med den nyeste viden på området. Bogen henvender sig til psykologer, psykiatere og andre sundhedsfaglige samt til socialrådgivere, socialpædagoger og andre, som beskæftiger sig med socialt arbejde. Jaakko Seikkula er professor ved Institut for Psykologi på Jyväskylä Universitetet, Finland.
Ånden eller livsnerven i Åben Dialog er noget helt grundlæggende menneskeligt, som handler om at blive set, hørt, forstået og anerkendt. Noget, vi som mennesker alle søger og har brug for. Det er herigennem, at man finder sig selv som menneske, og det er i samme bevægelse, at man udvikler sine sociale kompetencer.Åben Dialog er udtryk for en generel tilgang til andre mennesker, som har vist sig effektiv i terapeutisk og anden relationel praksis: Flere kommer fri af medicinering og færre får tilbagefald end med traditionelle behandlingsmetoder.Åben Dialog respekterer og finder udviklingspotentialet hos hver enkelt klient, barn eller patient. Det handler først og fremmest om at lytte – dernæst om at iværksætte umiddelbar hjælp, inddrage det sociale netværk, tilpasse behandlingen til den enkeltes konkrete behov, afklare teamets ansvar, sikre kontinuitet i den psykologiske behandling samt at undgå at ty til for hurtige løsninger.Med konkrete praksiseksempler præsenterer forfatterne grundlag og principper for tilgangen, samt hvordan samtaler kan analyseres i mindre sekvenser, så opmærksomheden på og åbenheden over for det essentielle i dialogen skærpes. Og med afsæt i egne erfaringer beskriver de, hvordan man kan udvikle en dialogorienteret kultur i den professionelle praksis. Bogen henvender sig til studerende og praktikere inden for relationsprofessionerne – socialarbejdere, pædagoger, lærere, sygeplejersker, terapeuter, læger og andre behandlere.Jaakko Seikkula er uddannet klinisk psykolog og familieterapeut og ansat som professor ved psykologisk institut ved Jyväskylä Universitet i Finland. Tom Erik Arnkil er uddannet samfundsforsker og lærer og ansat som forskningsprofessor ved Finlands nationale institut for sundhed og velfærd.
Hvorfor dialoger helbreder er Jaakko Seikkulas hidtil mest klare og tilgængelige bog. I et åbent og konkret sprog inviterer den verdensberømte psykolog, familieterapeut og forsker fra Finland ind i den forskning, der ligger bag stiftelsen og udviklingen af den terapeutiske tilgangsmetode Åben Dialog.Her forklarer han ikke bare, hvordan dialogerne helbreder, men endnu vigtigere med rod i den ekstensive forskning i feltet, hvorfor de gør det.Vores liv defineres og fungerer gennem de dialoger, vi fører med menneskerne omkring os. Vi kommunikerer med sproget, kroppen, sanserne og følelserne. Vi ånder dialog, og hvis vi ikke formår at føre den hensigtsmæssigt, så risikerer vi at falde fra hinanden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.