Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Christian er søn af et dansk ægtepar, der bor og arbejder i Tanzania. Han føler sig meget overladt til sig selv, men bliver ven med Marcus, en sort dreng med en miserabel familiebaggrund, som arbejder for en svensk familie.Vi følger skiftevis de to drenge gennem de ofte meget intense og voldsomme oplevelser, den afrikanske virkelighed udsætter dem for, en verden fyldt med modsætninger og konflikter i alle generationer og alle miljøer, hvor enhver er sin egen lykkes smed, og hvor sex og sygdom, død og alkohol er allestedsnærværende og spiller de dominerende roller.De to drenges venskab vokser sig varmt og stærkt, men det går bedst, mens de er børn, og helt lykkeligt bliver det aldrig: Den hvide vil være sort, den sorte hvid -. Og efterhånden som de bliver ældre, vokser modsætningsforholdet mellem dem: ikke engang musikken kan mere holde dem sammen. De gensidige forventninger viser sig ikke at kunne honoreres.Christian bliver sendt til Danmark, hvor han skal bo hos slægtninge i Aalborg, men han kan ikke finde sig til rette og ender med at rejse tilbage til Afrika. Men heller ikke her føler han sig hjemme mere - han hverken kan eller vil leve op til den rolle, han som hvid skal påtage sig.
Nordkraft er en roman om en gruppe unge, der lever på begge sider af grænsen.Nordkraft foregår i Aalborg, i første halvdel af halvfemserne, blandt misbrugere og pushere, drømmere, kynikere og fortabte forældre, som alle sammen kun lige akkurat kan holde skindet på næsen, hvis de lader være med at se sig tilbage.Lydbogen er indlæst af Peter BollerslevAnmelderne skrev: "Det smukkeste og mest forfærdende vidnesbyrd, der endnu er skrevet på dansk om generationen, der skulle være blevet voksen i løbet af 1990erne. Seks stjerner (ud af seks)." Berlingske Tidende"Den kan komme til at stå som 2000-årenes Hærværk." Politiken
Eksil foregår i Tanzania i 80'erne. Hovedpersonen, Samantha, er en ung kvinde, datter af engelske immigranter. Hun føler sig svigtet af sine forældre og har i tiltagende grad svært ved at tilpasse sig den virkelighed, hun lever i, og hun lægger sig ud med alle autoriteter. Hun glider ud i et større og større misbrug af både alkohol og narkotika. Samantha har et stort behov for at blive elsket, og det fører hende sammen med en mand, der aldersmæssigt kunne være hendes far. Forbindelsen til ham viser sig skæbnesvanger for hende ...
Superego fremstår som et afvekslende, usentimentalt og uhyggelig præcist snapshot af ungdomsmentaliteten i 90'erne. Ejersbo panorerer over teenagerne til dem omkring de tredive og fastfryser en række hverdagsklip af menneskelige skæbner og en underliggende stemning af meningsløshed og katastrofe.
Allerede som dreng satte Jakob Ejersbo (1968-2008) sig for, at han ville være enten forfatter eller rockmusiker. Han valgte skriveriet. Ikke fordi han kom nemt til det. Hans dansklæreres faste kommentar til hans stile var, at han skrev for langt, ikke, at han skrev godt. Men han kom efter det, han blev journalist, og han begyndte at skrive noveller. I Nedrullede persienner og andre begyndelser er der adskillige temaer og udtryksformer, man finder udfoldet i romanerne Nordkraft, Eksil og Liberty og novellesamlingerne Superego og Revolution, den samme passion, vrede og medfølelse: en ung mands første, på én gang målbevidste og indimellem famlende forsøg på at finde frem til sin egenart som forfatter. Bogen er Gyldendals julegave til samarbejdspartnere og venner af forlaget og trykkes også i en ordinærudgave til forhandlere.
Novellix – Stor litteratur i et lille formatI denne æske samles fire noveller af fire elskede og prisbelønnede forfattere, som alle har en helt særlig evne til at mestre kunsten at skrive noveller. Du, som allerede har stiftet bekendtskab med dem og holder af dem – eller du, som altid har været nysgerrig på deres forfatterskaber, finder her fire helt forskellige fortællinger. Om usikkerhed og kommunikation, som svigter. Om dramatiske familieudflugter, menneskelige møder og smålighed. I en minimalistisk, realistisk stil skildrer novellerne på hver deres måde relationer mellem mennesker – den til sit barn, den til sin mand og den til en gådefuld fremmed. Æsken indeholder fire bøger: Ida Jessen – I det mærkelige lys, Jakob Ejersbo – O.k. international, Helle Helle – Det kunne være græs & Globrullyp, Adda Djørup – Brombærdalen,
The first novel in a major trilogy exposing the guilt, loneliness and nihilism of the ex-pat experience in post-colonial Africa.
Danmark i 1990’erne. To unge mænd, Tommy og William, skriver breve til hinanden. Begge er på frihjul, socialt, seksuelt og i alle andre henseender utilpassede.Da deres brevveksling begynder, er den ene udstationeret som frivillig i en flygtningelejr i det borgerkrigshærgede Kroatien, mens vennen har anbragt sig som jounalistpraktikant på en lokalradio i Nordjylland.Fuga er kort sagt en brevroman. Men desuden en generationsroman, hvis brændstof består af mere eller mindre klassiske maskuline identitets-, køns- og eksistensproblemer: rodløshed, sprut, kønsliv, kvinder og kærlighed.De to venner bruger hinanden som tændsats og sparringspartnere på deres turbulente og kringlede færd. Via deres breve følger læserne Tommy og William gennem groteske hændelser, livet i den danske provins og i hovedstaden her og nu, tilfældige jobs, løsslupne sex- og drukture med påfølgende selvrefleksioner og ransagelse af hjerte og nyrer. Morten Alsinger, født 1963. Opvokset i Viborg. Tidligere beskæftigelser: HF, omsorgsassistent, fabriksarbejder, murerarbejdsmand, tjener, bartender, grøftegraver, chauffør, vinduespudser, arbejdsløs …Jakob Ejersbo, født 1968. Opvokset i Danmark og Tanzania. Journalist. Tidligere beskæftigelser: isolatør, opvasker, piccolo, fabriksarbejder, brolægger, arbejdsløs, HF, diverse uafsluttede universitetsstudier …En brevroman komponeret som en brevveksling mellem to unge mænd i 1990’erne.Om klassiske macho- og eksistensproblemer omkring kønsliv, sprut og andre stoffer, rodløshed, kærlighed og sex.
Superego fremstår som et afvekslende, usentimentalt og uhyggelig præcist snapshot af ungdomsmentaliteten i 90'erne. Ejersbo panorerer over teenagerne til dem omkring de tredive og fastfryser en række hverdagsklip af menneskelige skæbner og en underliggende stemning af meningsløshed og katastrofe.
I Revolution møder vi Sofie, der er halvt dansker, halvt grønlænder og på forunderlig, fantastisk, munter vis og efter mange, mange afstikkere havner i Afrika, hvor hun for første gang nogen sinde føler sig hjemme. Vi møder unge indiske piger, der forsøger at slippe ud af deres familiers jerngreb, og Samantha, hovedpersonen i Eksil. Vi er nede i tanzanit-minerne, hvor både voksne og børn arbejder under gruopvækkende forhold, og hvor menneskeliv regnes for intet; vi er i USA, hvortil en af de sorte piger fra Moshi er rejst for at få den chance, hun på grund af sin hudfarve aldrig kunne få i Afrika, og vi er i Helsinki, hvor vi møder Jarno, der har fået job som nattevagt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.