Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænkere, James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 2 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 4 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 3 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 9 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 5 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 8 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 10 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 7 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 6 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Dette er kapitel 1 i Fornuft og forandring. Fornuft og forandring er en tankevækkende bog skrevet af en af organisationsteoriens helt store tænker James G. March. James G. March diskuterer i denne bog myten om rationalitet og alternativerne hertil inden for en række forskellige temaer: ledelse, beslutningstagen, informationsbehandling, risikoadfærd, læring og udvikling. Bogen består af en række artikler, udvalgt af forfatteren selv. I bogen sætter James G. March spørgsmålstegn ved meget af det, vi normalt betragter som selvindlysende rigtigt og effektivt for ledere at gøre. Der er ikke længere grund til at tro, at en rationel handlemåde er det eneste fornuftige. Andre handlemåder, der fx bygger på erfaring eller identitet, kan være både mere effektive og hensigtsmæssige. Det, ledere rent faktisk gør, er ikke per definition ringere end det, vi andre siger, de burde gøre. Beslutningsprocesser og andre organisatoriske processer, der ikke følger et rationelt mønster, kan sagtens rumme både fornuft og orden. At visse ledere og organisationsformer får succes og vinder udbredelse, betyder ikke i sig selv, at disse ledere og organisationsformer er bedre end dem, der faldt fra i processen. Denne 2. udgave af bogen indledes med et interview, hvor March fortæller om en række af de emner, der har optaget ham gennem hele forfatterskabet.
Valg, vane og vision er en oversættelse af ti artikler, som er skrevet og udvalgt af James G. March. Artiklerne handler hovedsageligt om beslutningsprocesser og handlingsvalg. Artiklerne udfordrer almindelige forestillinger om beslutningstagning på især tre måder: De udfordrer den gængse rationalitetsforestilling og søger efter alternative former for beslutningsfornuft, de gør identiteter og præferencer til en variabel i stedet for en præmis for beslutningerne, og de tilføjer beslutningstagningen nye redskaber i form af fantasi, vision, tro, identitet, leg og eksperimentering. Valg, vane og vision - perspektiver på aspiration og adfærd henviser til, at tilværelsen kan opfattes som en lang serie af valg, og at mange af disse valg ikke er rationelt bestemt, men styret af vaner tillært i fortiden.
Sektion 2 af Valg, vane og vision. Valg, vane og vision er en oversættelse af ti artikler, som er skrevet og udvalgt af James G. March. Artiklerne handler hovedsageligt om beslutningsprocesser og handlingsvalg. Artiklerne udfordrer almindelige forestillinger om beslutningstagning på især tre måder: De udfordrer den gængse rationalitetsforestilling og søger efter alternative former for beslutningsfornuft, de gør identiteter og præferencer til en variabel i stedet for en præmis for beslutningerne, og de tilføjer beslutningstagningen nye redskaber i form af fantasi, vision, tro, identitet, leg og eksperimentering. Valg, vane og vision - perspektiver på aspiration og adfærd henviser til, at tilværelsen kan opfattes som en lang serie af valg, og at mange af disse valg ikke er rationelt bestemt, men styret af vaner tillært i fortiden.
Sektion 3 af Valg, vane og vision. Valg, vane og vision er en oversættelse af ti artikler, som er skrevet og udvalgt af James G. March. Artiklerne handler hovedsageligt om beslutningsprocesser og handlingsvalg. Artiklerne udfordrer almindelige forestillinger om beslutningstagning på især tre måder: De udfordrer den gængse rationalitetsforestilling og søger efter alternative former for beslutningsfornuft, de gør identiteter og præferencer til en variabel i stedet for en præmis for beslutningerne, og de tilføjer beslutningstagningen nye redskaber i form af fantasi, vision, tro, identitet, leg og eksperimentering. Valg, vane og vision - perspektiver på aspiration og adfærd henviser til, at tilværelsen kan opfattes som en lang serie af valg, og at mange af disse valg ikke er rationelt bestemt, men styret af vaner tillært i fortiden.
Sektion 4 af Valg, vane og vision. Valg, vane og vision er en oversættelse af ti artikler, som er skrevet og udvalgt af James G. March. Artiklerne handler hovedsageligt om beslutningsprocesser og handlingsvalg. Artiklerne udfordrer almindelige forestillinger om beslutningstagning på især tre måder: De udfordrer den gængse rationalitetsforestilling og søger efter alternative former for beslutningsfornuft, de gør identiteter og præferencer til en variabel i stedet for en præmis for beslutningerne, og de tilføjer beslutningstagningen nye redskaber i form af fantasi, vision, tro, identitet, leg og eksperimentering. Valg, vane og vision - perspektiver på aspiration og adfærd henviser til, at tilværelsen kan opfattes som en lang serie af valg, og at mange af disse valg ikke er rationelt bestemt, men styret af vaner tillært i fortiden.
Sektion 1 af Valg, vane og vision. Valg, vane og vision er en oversættelse af ti artikler, som er skrevet og udvalgt af James G. March. Artiklerne handler hovedsageligt om beslutningsprocesser og handlingsvalg. Artiklerne udfordrer almindelige forestillinger om beslutningstagning på især tre måder: De udfordrer den gængse rationalitetsforestilling og søger efter alternative former for beslutningsfornuft, de gør identiteter og præferencer til en variabel i stedet for en præmis for beslutningerne, og de tilføjer beslutningstagningen nye redskaber i form af fantasi, vision, tro, identitet, leg og eksperimentering. Valg, vane og vision - perspektiver på aspiration og adfærd henviser til, at tilværelsen kan opfattes som en lang serie af valg, og at mange af disse valg ikke er rationelt bestemt, men styret af vaner tillært i fortiden.
This collection of recent papers authored or co-authored by James G. March explores contemporary issues in the study of organizations.
This study uses qualitative and quantitative data from the history of a specific organization, Stanford University, to develop speculations about the ways in which written rules change. It contributes both to a theory of rules and to theories of organizational decision-making, change, and learning.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.