Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Karl E. Weick er én af vor tids største samfundsvidenskabelige tænkere. Han er fadder til kendte begreber som meningsskabelse, løst koblede systemer og mindfulness i ledelse.Denne bog er en introduktion til Karl E. Weicks begrebsunivers. Bogen introducerer tre store temaer, som han har beskæftiget sig med siden 1960 erne og frem til i dag.Første del handler om organisering, og er en introduktion til et procesperspektiv, som særligt beskæftiger sig med vores indbyrdes relationer og de løse koblinger, som findes i mange organisationer.Anden del af bogen handler om meningsskabelse. Vel nok det mest kendte begreb, som Weick har beskæftiget sig med i hele hans forfatterskab.Tredje del handler om, hvordan bl.a. strategisk ledelse og forandringsledelse ser ud i et Weicks perspektiv.Karl E. Weick har skrevet forordet til denne bog, som henvender sig til alle der er optaget af, hvordan vi organiserer os, skaber mening og udøver ledelse i en verden, der er i konstant forandring.
Karl E. Weick er én af vor tids største samfundsvidenskabelige tænkere. Han er fadder til kendte begreber som meningsskabelse, løst koblede systemer og mindfulness i ledelse.Denne bog er en introduktion til det univers Karl E. Weick igennem et langt liv har beriget os med. Bogen introducerer tre store temaer, som han har beskæftiget sig med siden 1960 erne og frem til i dag.Første del handler om organisering, og er en introduktion til et procesperspektiv, som særligt beskæftiger sig med vores indbyrdes relationer og de løse koblinger, som findes i mange organisationer.Anden del af bogen handler om meningsskabelse. Vel nok det mest kendte begreb, som Weick har beskæftiget sig med i hele hans forfatterskab.Tredje del handler om, hvordan bl.a. strategisk ledelse og forandringsledelse ser ud i et Weicks perspektiv.Karl E. Weick har skrevet forordet til denne bog, som henvender sig til alle der er optaget af, hvordan vi organiserer os, skaber mening og udøver ledelse i en verden, der er i konstant forandring.
Ledelse er et felt fyldt med meninger. Teorien om ledelse er endnu ikke formuleret – og bliver det nok aldrig. Ikke desto mindre er der mange, der har stærke meninger om, at netop deres teori eller ide om ledelse er den bedste af alle. Modstillinger i ledelse er et bud på en mere forsonlig tilgang til ledelse, der anerkender, at ”modparten” måske kan have en pointe. Ved at opstille en række ledelsesteorier over for hinanden lægger bogen op til, at ledelse mere bør være et både-og end et enten-eller.Bogen præsenterer ti store ledelsesteoretiske debatter, der skal tydeliggøre nogle af de ledelsesmæssige modstillinger, som de fleste ledere skal forsøge at forene i praksis.”I mange henseender anlægger James et metaperspektiv på konfliktende forretningsmodeller ved at udforske de iboende modsætninger mellem ledelsesteorier, der får os til at opstille forretningsmodeller på måder, der tilsyneladende strider mod hinanden. Ved at kaste lys over de teoretiske antagelser, der ligger til grund for konfliktende modeller, kan James tilbyde ledelsespraktikere redskaber til at se helt bort fra de modsætninger, der kan være mellem diverse forretningsmodeller – en slags moralsk sidestykke til forebyggende medicin” (uddrag af Roger Martins introduktion. Professor og institutdirektør ved Martin Prosperity Institute).”Denne anden udgave af Modstillinger i ledelse er for de læsere, der ønsker at blive udfordret i deres tænkning og praksis vedrørende ledelse. Den er ikke kun for praktikere; den er i høj grad også for den teoretisk interesserede. Det er en fremragende og kompetent bog om ledelsesbegrebets mangfoldighed og sammensathed” (Steen Hildebrandt, ph.d., professor emeritus og adjungeret professor).
Der findes et utal af teorier og modeller inden for fagdisciplinerne organisation og ledelse. Men hvornår og hvordan bruger man de forskellige teoriretninger i arbejdet med organisations- og ledelsesstudier? Denne bog foreslår en proces, hvor man arbejder med organisations- og ledelsesteoretiske modstillinger. En teoretisk modstilling er en slags sort-hvid dialog, hvor man opstiller (mindst) to forskellige udsagn, definitioner, perspektiver eller metaforer som afsæt for at forstå, diskutere og intervenere i en konkret situation eller problemstilling. Forfatternes ambition er, gennem de opstillede sæt af modstillinger, at gøre læseren i stand til at tænke i og arbejde ud fra en forenklet flerdimensionel synsvinkel - modstillingen. I bogen behandles teorier inden for strategi, organisationsstruktur og -design, ledelse, motivation, beslutningsprocesser m.m.Bogen er en revideret udgave, som er blevet opdateret fagligt og formidlingsmæssigt og dermed tilgængelig for nye læsere inden for organisations- og ledelsesteori. Modstillinger i organisations- og ledelsesteori henvender sig til studerende på videregående uddannelser, herunder diplom- og bachelorniveau, men den er også relevant for praktikere, der søger inspiration i deres daglige arbejde som leder eller medarbejder.
Det er et grundlæggende vilkår for menneskeligt arbejde og sociale fællesskaber, at der træffes beslutninger. Al social aktivitet og alt samarbejde beror på kognitive beslutninger, og de indgår i aktiviteter og processer på flere niveauer - fra vores mest intime verden i parforholdet, kernefamilien eller nærmeste omgangskreds til vores arbejdspladser, hvor de både får driften til at glide og organisationen til at udvikle sig, og endelig til det overordnede politiske liv.Denne antologi giver en bred introduktion til beslutninger og beslutningsteori, og med afsæt i organisationsteori gennemgår bogens 11 kapitler forskellige temaer, fx beslutningsteoretiske retninger, beslutningsadfærd, evaluering og dilemmaer i organisationer.Beslutninger i teori og praksis henvender sig til undervisere og studerende på efter- og videregående uddannelser, hvor ledelse og organisation er en del af pensum, og hvor beslutninger er et tema.
Gennem årtier er ledere blevet opflasket med forestillingen om den perfekte leder – altid forrest, glad for magten og i fuld balance og kon¬trol fysisk og mentalt. Men perfekte ledere hører de eventyrlige helte¬beretninger til. I den virkelige verden snubler de fleste ledere over de menneskelige benspænd, de møder i lederskabet, fordi de netop er mennesker af kød og blod. Det uperfekte er reglen, også selv om man sjældent taler om det.Med udgangspunkt i egne ledererfaringer og afstikkere til ledelseslit¬teraturens store tænkere tegner James Høpner et billede af lederlivet, som det tager sig ud for de fleste helt almindelige ledere – tæt på og uforstilt. Et uperfekt og til tider ensomt liv med tvivl, bekymringer, tun¬ge beslutninger, nederlag og hårdt arbejde, men også glæder, triumfer og privilegier. Alt sammen i skyggen af de store krav og forventninger, som omverdenen har til lederne – og lederne har til sig selv."James Høpner er en mester i at reflektere over ledelse. Det er en tankevækkende og kompetent bog, som alle med et ledelsesansvar kan læse med stort udbytte." – Steen Hildebrandt, ph.d., professor emeritus"En personlig og anderledes bog om ledelse. Du vil sidde med en befriende følelse, når du læser." – Rikke Margrethe Friis, forhandlingsdirektør, Danske RegionerJames Høpner er efteruddannelseschef i Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og bestyrelsesformand ved Gotvedinstituttet. Han er uddannet cand.merc. fra CBS og har en fortid i forsknings- og uddannelsessektoren, hvor han bl.a. har været gæsteforsker på Uppsala Universitet og Standford University. Derudover har han tidligere været udviklingschef i DJØF. Sideløbende med sit chefjob skriver James Høpner bøger og artikler om ledelse.
Gennem årtier er ledere blevet opflasket med forestillingen om den perfekte leder - altid forrest, glad for magten og i fuld balance og kontrol fysisk og mentalt. Men perfekte ledere hører de eventyrlige helteberetninger til. I den virkelige verden snubler de fleste ledere over de menneskelige benspænd, de møder i lederskabet, fordi de netop er mennesker af kød og blod. Det uperfekte er reglen, også selv om man sjældent taler om det.Med udgangspunkt i egne ledererfaringer og afstikkere til ledelseslitteraturens store tænkere tegner James Høpner et billede af lederlivet, som det tager sig ud for de fleste helt almindelige ledere - tæt på og uforstilt. Et uperfekt og til tider ensomt liv med tvivl, bekymringer, tunge beslutninger, nederlag og hårdt arbejde, men også glæder, triumfer og privilegier. Alt sammen i skyggen af de store krav og forventninger, som omverdenen har til lederne - og lederne har til sig selv.James Høpner viser i bogen, hvorfor ledere snubler, og hvordan man som leder kan skabe mening i og forsone sig med det uperfekte. For har ledere modet til at stå ved de menneskelige, sårbare sider af lederskabet, vil muligheden for ny selvindsigt og stærkere mellemmenneskelige relationer åbne sig.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.