Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen er den første samlede fremstilling af partnerselskabet og de selskabs-, skatte- og regnskabsretlige regler og problemstillinger, der knytter sig til denne selskabsform. Partnerselskabet (tidligere "kommanditaktieselskabet") er de seneste år i stigende grad blevet mere populært. Som selskabsform er partnerselskabets væsentligste styrke, at det på det ene side er omfattet af en velkendt civilretlig regulering (selskabsloven), og på den anden side er skatteretligt ikke-eksisterende (transparent), således at beskatningen finder sted direkte hos selskabsdeltagerne. Disse karakteristika gør partnerselskabet velegnet i mange forskellige henseender, navnlig inden for de liberale erhverv samt iværksætter- og ejendomsvirksomheder. Bogen er skrevet med en praktisk tilgang til de forekommende problemstillinger. Af samme årsag er bogen hverken en selskabsretlig elleren skatteretlig fremstilling, men en hybrid – som partnerselskabet – og kombinerer såvel de selskabs- og skatteretlige aspekter. Om forfatterne Jan Børjesson er advokat og partner i Lett Advokatfirma, hvor han tillige er leder for LETT’s Århus afdeling. Han arbejder primært med skatteret, selskabsret og omstrukturering og underviser hyppigt indenfor disse områder. Martin Chr. Kruhl er advokat i Lett Advokatfirma. Han er tillige ph.d. og adjungeret lektor i selskabsret ved Aarhus Universitet, hvor han også underviser i selskabsret og virksomhedsoverdragelse. Ole B. Sørensen er statsautoriseret revisor og skattepartner hos BDO. Han har omfattende erfaring indenfor national og international skatteret samt omstrukturering og giver ofte foredrag og undervisning inden for disse områder.
Lovkommentaren gennemgår og fortolker loven om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakter, med udgangspunkt i bekendtgørelse nr. 1113 af 18. september 2013.Denne udgave er en videreførelse af de to tidligere lovkommentarer fra 1998 og 2004. Fremstillingen er ajourført til 1. november 2013. 3. udgave af "Kursgevinstloven" er således væsentligt opdateret med lovændringer og relevant praksis.Kursgevinstloven omfatter gevinst og tab ved afståelse eller indfrielse af pengefordringer, herunder obligationer, pantebreve og gældsbreve, gevinst og tab ved frigørelse for gæld, gevinst og tab på terminskontrakter og aftaler om køberetter og salgsretter under hensyn til de regler, der gælder for det underliggende aktiv.IndholdsoversigtForkortelserBekendtgørelse nr. 1113 af 18. september 2013 af lov om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakterIntroduktionKapitel 1. Lovens anvendelsesområdeKapitel 2. Selskaber m.v.Kapitel 3. PersonerKapitel 4. Eftergivelse af gæld ved akkorder m.v.Kapitel 4 A. Ikke indbetalt selskabskapitalKapitel 5. Opgørelse af gevinst og tab på fordringer og gældKapitel 6. Finansielle kontrakterKapitel 7. Andre bestemmelserKapitel 8. Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelserLov nr. 532 af 13. december 1985Lovbekendtgørelse nr. 660 af 4. juli 1996Oversigt over ændringer i kursgevinstloven af 1985Paragrafnøgle mellem kursgevinstloven af 1997 og kursgevinstloven af 1985LitteraturfortegnelseDomsregisterStikordsregister
Lovkommentaren gennemgår og fortolker loven om skattemæssig behandling af gevinst og tab på fordringer, gæld og finansielle kontrakter, med udgangspunkt i bekendtgørelse nr. 1121 af 14. november 2011.Denne udgave er en videreførelse af de to tidligere lovkommentarer fra 1998 og 2004. Fremstillingen er ajourført til 1. maj 2013. 3. udgave af "Kursgevinstloven" er således væsentligt opdateret med lovændringer og relevant praksis.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.