Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Spændingskurven er spændt til sit yderste, når forfatterparret Zornig og Lindholm kaster lys over samfundets skyggesider i deres populære krimier.Med stolthed præsenterer vi tredje afsnit af BogMarkedets podcastserie Bag Ordene.Denne gang gæster forfatter- og ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm vores nysgerrige, kaffe- og bogelskende vært, Jan M. Johansen.Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig har skrevet fire krimier sammen samt mange fag- og debatbøger hver for sig. Forfatterparrets seneste krimi hedder ‘Et ubetydeligt mord’ og blev udgivet i starten af april i år. En ny krimi er på vej i foråret 2020.De populære krimier kan læses uafhængigt af hinanden, selv om hoved- og bipersoner til tider genses i nye rolleopsætninger i efterfølgende bøger. Varemærket i forfatterskabet er, at bøgene er velskrevne og spændende og byder på et overraskende plot.Klassiske, eviggrønne krimidyder, men opdateret til en international verden. Omvejen bliver den korteste vej for de to socialt engagerede forfattere, hvor indignationen er drivkraft:Nogle gange er virkeligheden så uvirkelig brutal, at man kun kan fortælle troværdigt om den gennem skønlitteraturen. Gennemgående temaer er magt og misbrug.Men kan man skrive socialrealistisk uden at moralisere?Den første podcast i serien Bag Ordene var med Kristina Aamand.Thomas Bagger var vores gæst i andet afsnit.Dette podcastafsnit er præsenteret i samarbejde med HarperCollins Nordic DK.
I litteraturens verden kan man krænge sin sjæl ud – og lege med forfatteridentiteter. Debutanten viser sig at være en internationalt anerkendt forfatter, der smider masken i denne podcast.Vi er stolte over at præsentere årets fjerde og sidste podcast i serien Bag Ordene. Vært er som altid den snaksalige, nysgerrige litteratur- og kaffeelskende Jan M. Johansen.Debutanten Martin Bartholdy lægger vejen forbi Jans optageudstyr, men inden samtalen er færdig, har han afsløret sit sande navn.Han er ingenlunde debutant under sit navn på fødselsattesten.Og dermed har Jans samtalepartner afsløret et andet jeg, der ikke udfoldes i hans tidligere succesromaner. Romaner, der er udkommet i ti lande, har modtaget to italienske priser og blevet short-listet til to franske.Debutromanen under pseudonymet Martin Bartholdy hedder ‘Den lille frelser’, en absurd komedie om virkeligheden i en tid, hvor de sociale mediers selfiekultur får lov til at lægge makronbunden.Berømthederne flokkes i den hæsblæsende handling, hvor stort og småt samler sig på nye måder – et tidsbillede med dobbelt saltomortale.Dette podcastafsnit er præsenteret i samarbejde med Brændpunkt.Tidligere afsnit i Bag Ordene:Mikael Lindholm og Lisbeth ZornigThomas BaggerKristina Aamand
Den humoristiske roman ‘Sammenbragt’ om den moderne delebarnsfamilie danner afsæt, når Kristina Aamand taler om både sit forfatter- og privatliv. Undervejs hører vi om hendes erfaringer med bogbranchen.Vi er stolte over at præsentere første afsnit i vores spritnye podcastserie, Bag Ordene.Vært er Jan M. Johansen, vidende bogmenneske, hjælpsom bibliotekar, skarp debattør, flittig bogblogger – og ikke mindst: nysgerrig interviewer.Første forfatter i den varme stol er Kristina Aamand, der for nylig udgav den humoristiske roman ‘Sammenbragt’. Bogen handler om en moderne familie med delebørn, glæder og sorger i hverdagen og ægtesengen – måske er den en smule selvbiografisk?Samtalen fører os fra den personlige baggrund for ‘Sammenbragt’ over den erfarne forfatter Kristina Aamands oplevelser med forlag og bogunivers. Undervejs kommer vi forbi boghandleren, som forfatterne besøger flittigt i disse år.Serien henvender sig til alle litteraturinteresserede, læsere, lyttere, andre forfattere. Professionelle i boguniverset – boghandlere, bibliotekarer, forlagsfolk og så videre – må også gerne lytte med!Dette podcastafsnit er præsenteret i samarbejde med HarperCollins Nordic DK.
I denne sæson af Krydsord dykker vi ned i bøger, digte og mennesker, der af den ene eller anden årsag pynter sig med lånte fjer.I hver af sæsonens episoder har vi fokus på forskellige vinkler på og tilgange til det at skjule sit jeg for læsere, myndigheder eller måske sig selv.I andet afsnit taler vi om en af Ruslands betydeligste digtere, Anna Akhmatova (1889-1966), der blev udsat for intens censur af Sovjet-regimet. Hendes digte blev derfor overleveret til eftertiden på alternativ vis.
I denne sæson af Krydsord dykker vi ned i bøger, digte og mennesker, der af den ene eller anden årsag pynter sig med lånte fjer.I hver af sæsonens episoder har vi fokus på forskellige vinkler på og tilgange til det at skjule sit jeg for læsere, myndigheder eller måske sig selv.Vi starter med at kigge på pseudonymer, altså det, at skrive under et andet navn end sit eget. Få pseudonymer har de senere år været omgærdet af mere mystik og interesse end Elena Ferrante, hvilket starter en god diskussion blandt bibliotekarerne om, hvad pseudonymer i det hele taget gør godt for og hvordan brugen har ændret sig med tiden. Vi snakker også om den vilde historie om J.T. LeRoy, der tog den litterære verden med storm i 00'erne.
I sæsonens tredje afsnit kaster Krydsords podcast-bibliotekarer sig uforfærdet ud i en læsning af Luka Holmegaards digtsamling ’Havet i munden’, der følger en jeg-fortæller gennem en kropsrejse på flere planer. Lyt med når Ulla Hoberg Lyhne taler om forvirring og litteraturen som lærende spejl, mens Jan M. Johansen fortaber sig i lyrikkens eviggyldighed, og Gustav Flyvbjerg Maindal søger at holde podcasten på ret kurs gennem sæsonens nok mest udfordrende læseoplevelse og litterære samtale.Luka Holmegaard kan sammen med komponist Mija Milovic opleves til en gribende fusion af oplæsning, talkshow, musik og fællesøvelser på Roskilde Litteraturfestival 2024.Læs mere om festivalen og festivalprogrammet her: https://www.roskildebib.dk/litteraturfestival
Ærø manifestet: om længslen efter et andet familieliv af Maj My Humaidan er en af de seneste års mest omtalte bøger. En bog om udlængsel fra byen til landet, og en længsel efter noget andet. Om at være mor, at være menneske og tage modige valg. Så hvorfor er den så omtalt herhjemme?Roskilde Bibliotekernes Ulla Hoberg Lyhne, Jan M. Johansen og Gustav Flyvbjerg Maindal kommer i dette afsnit af Krydsord med deres vurdering og mening om bogen.Du kan opleve Maj My Humaidan live på Roskilde Litteraturfestival 2024 Læs mere om festivalen og festivalprogrammet her: https://www.roskildebib.dk/litteraturfestival
I dette særlige sommerferieafsnit drager vore frygtløse bibliotekarer, Ann Luther Torp og Jan M. Johansen, på farefuld mission til et ukendt og aldeles fiktivt kontinent på Jorden, et fantastisk og opdigtet øhav, en verden fuld af drager og sang, fremtidens Japan og endelig en smuttur forbi Månen.Der er med andre ord dømt sommerferie i bøgerne fiktive verdener.
Lyt med når Roskilde Bibliotekernes tre podcast-bibliotekarer Ulla Hoberg Lyhne, Jan M. Johansen og Gustav Flyvbjerg Maindal læser sig igennem Roskilde Litteraturfestival 2024. I første afsnit er det Ditte Holm Bros bog "Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler", der kommer under kærlig behandling. Bogen er handler om to kvinders liv beskrevet henover en enkelt dag, og er et dragende tidsbillede på 1950'erne.Du kan opleve Ditte Holm Bro live på Roskilde Litteraturfestival 2024.
Med Roskilde Litteraturfestival som bagtæppe taler bibliotekar Jan M. Johansen med gæster og kolleger om en dag i naturen og litteraturens tegn.I dette afsnit er bibliotekar Jan M. Johansen sendt på farefuld mission uden for studiets trygge rammer. ’Krydsord’ er nemlig optaget på Roskilde Litteraturfestival med hjælp fra gæst og poesinørd, Sarah Hvidberg, og bibliotekar og festivalkreatør, Mikkel Hertz.Jan og Sarah taler om Asger Schnack, Eske K. Mathiesen, natur, lyrik og alt muligt andet, mens Mikkel fortæller om glæden ved at stable en god og levende festival for litteratur på benene. Det blev til to gode samtaler om ord, ordets magt og glæden til de små ting. Tidsler og vipstjerten f.eks. Nå, ja, og med en helt ustyrligt underholdende litteraturfestival som bagtæppe.
2010’erne – en verden i forandring og opbrud. Årtiet, hvor Rusland igen viste sig som den store modstander og evighedskrigene rasede, og hvor klima, køn og krop for alvor kom på dagsordenen. Det var også tiden med en pligtopfyldende ungdom og en gryende strid om kulturen, og hvem den tilhører.Lyt med når bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne snakker om 10'erne.
Fjerde sæson af bibliotekets podcast bringer lyttere og værter ud i naturen. Naturligvis gennem litteraturen som det sig hør og bør for en podcast med fokus på koblingerne mellem litteratur og verden omkring den.I sæsonens fire afsnit taler Jan M. Johansen og Ann Luther Torp om bøger med naturen i centrum.I dette afsnit er der fokus på digte. Vi starter i 1734 og slutter i 2021.
Fjerde sæson af Krydsord bringer lyttere og værter ud i naturen. Naturligvis gennem litteraturen.I sæsonens fire afsnit taler Jan M. Johansen og Ann Luther Torp om romaner med naturen i centrum.I første afsnit har Ann medbragt fire romaner, hvor naturen på den ene eller anden måde spiller en stor rolle. Vi starter på Svalbard i 1950’erne, danser derpå med ulve og skotter i højlandet, tager med Rakel Haslund-Gjerrild til fremtiden og slutter af med en mere nutidig søgende efter et godt og grønt liv i balance med naturen.
Dualismen i årtiernes strømninger bliver næsten ikke mere udtalt end i 00’erne – eller the noughties, som de gode briter ville sige. Det var et ti år med uhæmmet forbrug og samtidig et tiår krig, terror og økonomisk deroute.
Bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne har i dette afsnit medbragt 6 bøger, der fortæller noget om 1990'erne. Der bliver snakket om både lyrik, musik, politik, litterære strømninger og meget andet.
Bibliotekarerne Jan M. Johansen og Ulla Hoberg Lyhne har i dette afsnit medbragt 6 bøger, der fortæller noget om 1980'erne. Der bliver snakket om både lyrik, underholdning, politik, litterære strømninger og meget andet.I den 3. sæson af bibliotekets podcast Krydsord, dykker vi ned i 4 årtier set gennem fag- og skønlitterære briller.
Forfatter Daniel Dencik fortæller om kærligheden til cykling og sin bog Sportshjerte.
Forfatter og journalist Ole Sønnichsen fortæller om sin glæde ved sport.
Bibliotekarerne Jan og Gustav taler om skønlitteratur med et sportsligt islæt. Kan to anti-sportshelte lære at elske sportens verden gennem litteraturen?
Bevægelse. Sammenhold. Hård træning. Tabere og vindere. Vi er i sportens verden. Men er du typen, der slukker for nyhederne, når sportssektionen går i gang, og vil du hellere læse avisens bogtillæg at end tjekke fodboldresultaterne? Bare rolig, der er hjælp at hente i denne sæson af Krydsord.
Historiker og podcaster Gry Jexen i samtale om bøgerne "Margrete I" og "Den inderste kerne".
Litteraturkonsulent Gro Frank Rasmussen i samtale om exofiktion
Snig ind bag forhænget i boguniverset, og besøg forfatterens værksted med podcastserien Bag Ordene. Krimiforfatter Thomas Bagger fortæller om at finde sin rolle som ny forfatter.Med stolthed præsenterer vi det andet afsnit af BogMarkedets podcastserie Bag Ordene.Denne gang sidder forfatter Thomas Bagger i den varme stol. Han har skrevet tre krimier, og den seneste, ‘Grav’, er fra foråret 2019. Tempo i handlingen og vedkommende dialog er varemærker.Vært er Jan M. Johansen. Vidende bogmenneske, hjælpsom bibliotekar, skarp debattør, flittig bogblogger, passioneret kaffeelsker – ikke mindst: nysgerrig interviewer og god samtalepartner.Samtalen cirkler om, hvordan Thomas Bagger finder sine ben som forfatter og får sin første succes. Thomas Baggers bøger har fået stor succes hos lydbogslytterne.Han har været Månedens Forfatter på Storytel/Mofibo, så samtalen kommer undervejs ind på formidling i henholdsvis lyd og på skrift.Dette podcastafsnit er præsenteret i samarbejde med Montagne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.