Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kæmpe bog om fermentering i alle afskygninger med både nemme og små projekter og så de lidt mere tidskrævende.Fermentering er mad lavet ved hjælp af de gode mikroorganismer. Gær, skimmel og bakterier kan forandre både duft og tekstur i maden, og de kan bygge nye spændende smage og give syre og umami. Desuden har fermenteret mad en lang række positive effekter på vores helbred. I den her bog bliver du bekendt med alt fra kimchi, koji og kombucha til tempeh, tofu og kefir. I bogens store faktadel beskrives fermenteringsteknikker og mikrobiologiske processer på en fængende og letforståelig måde. Man behøver ikke noget dyrt udstyr, og med opskrifter på dosaer, kvass, honningsodavand, eddiker, fermenterede kartofler til pomfritter, picklede agurker, fermenteret ajvar, chilisovs og ketchup og smør, tykmælk og flere slags ost så er der opskrifter til enhver smag og lyst.Jenny Neikell er madhåndværker, som lever og ånder for mikroorganismernes magi. Efter i flere år at have drevet et fermenteringskøkken arbejder hun nu som foredragsholder, forfatter og fermenteringskonsulent.
Mange har de seneste år fået øjnene op for kvaliteten ved fermenterede grøntsager som kimchi og surkål. Men hvordan serverer man grøntsagerne, hvis man ikke bare vil have dem på siden som en pickle eller en salat?I bogen her skriver Jenny Neikell med baggrund i sin store viden om fermenterede grøntsager, om hvordan man får sine fermenterede lækkerier op af glassene og hen på tallerknerne. Opskrifter på lækre supper, madder, småretter, sammenrørte salater, gedigne hovedretter og desserter, der alle indeholder fermenterede grøntsager. Vegetariske hverdagsretter, som er nemme at lave, smagsrige og lette at synes om. Desuden med et boost af gode bakterier.Fermenteringsprocessen bidrager med både syre, salt, tekstur og umami til maden og kan løfte kendte retter til helt nye højder. Bogen giver dig mange nye smagskombinationer at afprøve, for eksempel fermenteret majroesalat med brunet smør, vaffeltacos med gulerødder eller chokoladekage med øl og surkål. Og så er der masser af tips i bogen til, hvordan du inkorporerer flere fermenterede grøntsager i din madlavning.JENNY NEIKELL er madhåndværker, som lever og ånder for mikroorganismernes magi. Efter i flere år at have drevet et fermenteringskøkken arbejder hun nu som foredragsholder, forfatter og fermenteringskonsulent.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.