Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”.Kong Frederik 10.’s kongeord rummer hans personlige visioner for kongegerningen.I denne bog fortæller Danmarks nye konge med egne ord om sine tanker og overvejelser bag kongeordet. Om sit forhold til kongerækken, danmarkshistorien, kristendommen og rigsfællesskabet. Om familien, ægteskabet og rejsen gennem livet – fra ung, modstræbende kronprins til moden mand, familiefar og monark.Jens Andersen, forfatter til Kronprins Frederik-biografien “Under bjælken”, har lagt øre og pen til kongens ord.
Om det har været skæbnebestemt er ikke til at sige, men det sidste halve år af sit liv, arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen. Heldigvis for os alle nåede de to at gennemføre en række interviews, hvor Kim Larsen åbnede op for historien sin barndom og sine rødder og ikke mindst for vejen til det store gennembrud med Gasolin. Deres mange samtaler danner basis for denne unikke og indsigtsfulde bog, som udkommer med familiens støtte og opbakning. Jens Andersen fortæller, at når de to skulle mødes, sad Kim Larsen altid klar i sit lille køkken i Odense med guitar, smøger og kaffe. Han fortæller også, at hvert møde blev afsluttet med en lille dramatisk cliffhanger, så der altid var noget at glæde sig til til næste gang. Gennem årene har mange bedt om lov til at skrive Kim Larsens erindringer, men den folkekære musiker har takket nej hver gang. Jens Andersen kunne han dog ikke sige nej til, fordi han nærede meget stor respekt for hans forfatterskab og fordi, de havde en god kemi. Selvom de to ikke får lov at afslutte bogen sammen, så udkommer den nu i den ånd, der prægede deres unikke samarbejde og mange samtaler.
I otte kapitler - Dreng, Teenager, Akademiker, Frømand, Erobrer, Familiefar, Sportsmenneske og Konge - fortæller Jens Andersen om Kronprins Frederiks liv. Fra fødslen på Rigshospitalet midt under ungdomsoprøret i 1968 til det moderne familiefællesskab i Frederik 8.s Palæ i vore dage, hvor et modent og stærkt kronprinspar er klar til den store opgave, der i mange år var et åg for Kronprinsen. Under bjælken - et portræt af Kronprins Frederik er en usædvanlig bog om et usædvanligt menneske i en usædvanlig livssituation. Den er baseret på samtaler og rejser med Danmarks kommende konge igennem halvandet år samt en lang række interviews med hans hustru, bror, forældre, private vennekreds, tidligere hofchef, samt Kronprins Haakon af Norge og Kronprinsesse Victoria af Sverige. Bogen går tæt på Kronprins Frederiks viljestærke kamp for at forlige sig med sin skæbne og rolle, skildrer hans mange opgør med sig selv og sine omgivelser og følger den personlige rejse fra rebelsk drengebarn og genert ungt menneske til fandenivoldsk frømand og lykkelig far til fire.
Nyt biografisk værk om en unik dansk slægts-, erhvervs- og kulturhistorie.For første gang nogensinde udkommer en bog om LEGO Koncernens og slægten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 år, som familien selv medvirker i.Et liv med LEGO er skrevet af Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en eventyrlig fortælling om verdens største legetøjsproducent. Den begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slår sig ned som snedker i Billund på den jyske hede, og følger slægten og virksomheden i et til tider dramatisk forløb frem til i dag, hvor LEGO brandet er et af de mest elskede på kloden.Jens Andersens bog er samtidig en kulturhistorie om skiftende generationers syn på børn og barndom og forskellige epokers opfattelse af legens betydning.Værket bygger på halvandet års studier i LEGO Koncernens historiske samling og arkiv i Billund. Som fortælling er den også blevet til på grundlag af månedlige møder og samtaler gennem halvandet år med Kjeld Kirk Kristiansen, der gennem hele bogen uddyber og kommenterer sit eget og sin slægts liv med LEGO.
Brevvekslingen mellem Astrid Lindgren og hendes tyske veninde Louise Hartung blev en 13 år lang samtale om bl.a. litteraturens betydning, venskabets kunst og begrænsninger, familieliv, hverdag og politik i efterkrigstidens Europa. Igennem brevene får man såvel et tidsbillede som et vidnesbyrd. De to udvekslede over 600 breve fra 1953 til 1965, hvor Louise Hartung døde.
Bogen beskriver et stykke dramatisk krigshistorie, som udspillede sig i danske farvande for 80 år siden – i maj 1940.Forfatteren Jens Andersen fra Museum Thy fortæller levende og indsigtsfuldt om tyskernes erobring af den britiske ubåd HMS Seal den 5. maj 1940 ud for Göteborg. Episoden har en dansk forbindelse, fordi ubåden blev bugseret til Frederikshavn, hvor den lå et par dage, inden tyskerne fragtede deres krigsbytte til Tyskland.Selvom det var dramatiske hændelser, som fandt sted i farvandene lige udenfor de danske kyster, er der i dag kun få danskere, som kender til historien, og den har kun i begrænset omfang været omtalt i dansk litteratur.Forfatteren har i de sidste år arbejdet med historien om ubådskrigen i Kattegat og Skagerrak i 1940, herunder bl.a. HMS Seal’s skæbne. I den forbindelse har han besøgt både britiske, tyske og svenske arkiver og fundet mange ”nye”kilder til historien, som aldrig tidligere har været brugt, så hele forløbet kan beskrives langt mere sikkert og detaljeret end tidligere.Bogen er rigt illustreret, da nazisterne bragte den engelske ubåd hjem under stor ståhej. Erobringen af ubåden blev beskrevet i et utal af illustrerede artikler i tyske magasiner og blade. Forfatteren har fundet mange af disse fotos og illustrationer frem, så bogen står frem som en visuel og flot historisk fortælling.
„Jeg lever løs og synes, at man skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man har,” sagde Astrid Lindgren. Hun døde som 94-årig i 2002. Ordene ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925. De fulgte hende gennem livet, i kærligheden og i kunsten som et mantra, som en form for ledetråd i menneskets uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!Den kunst forstod Astrid Lindgren, hvad enten hun befandt sig i naturen, forsvandt dybt ind i en skriveproces, legede heks med sine små slægtninge, kæmpede for børnebogens status, for unges rettigheder, eller som ældre trådte i karakter som miljøaktivist, fredsforkæmper og filantrop. DENNE DAG, ET LIV er den første nordiske Astrid Lindgren-biografi i 40 år. Den fortæller en ny historie, den går bag forfatterskabets facade, og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Bogen bygger på et væld af hidtil ukendte, aldrig tidligere publicerede breve, dagbøger og fotos, samt på halvandet års samtaler med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, der på nærmeste hold fulgte sin berømte mors karriere og splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.
I maj 1945 lå det meste af Rønne og Neksø i ruiner efter sovjetiske bombeangreb. Alle var dengang enige om, at skylden for ødelæggelserne lå hos den tyske besættelsesmagt og specielt på dens kommandant over øen, Gerhard von Kamptz, som i sin “fanatiske og forbryderiske stivnakkethed” havde nægtet at overgive øen til russerne. I tidens løb er synet på manden blevet mere nuanceret, for tingene var mere komplicerede, end man ville indrømme i 1945. Faktisk fremstår han i den seneste forskning som en ganske almindelig soldat, som handlede uangribeligt i den situation, han stod i.Jens Andersens indgående studie af ærkenazisten Gerhard von Kamptz lange liv (1902-1995) giver det til dato bedst dokumenterede billede af mennesket og soldaten Gerhard von Kamptz. Jens Andersens skildring af en tysk soldats og officers militære løbebane er samtidigt meget spændende og bliver krydret med opvækstdetaljer og efterkrigstidsinformation om manden. Forfatteren ser kritisk på sit undersøgelsesobjekt, soldaten von Kamptz, og sympatiserer ikke med ham, men afdækker historien ved at bruge det omfangsrige kildemateriale til at tegne et nuanceret billede. Jens Andersen ser det således også fra von Kamptz’ eget udgangspunkt og forsøger dermed at afdække og forklare hans fatale handlemåder ved den sovjetiske invasion af Bornholm.
Den første bog, der kastede lys over hele Thit Jensens person, for hvilken Jens Andersen blev tildelt Georg Brandes-prisen, her i ny udgave med nyskrevet forord, der sætter Thit Jensen i et frisk perspektiv. Det er en gribende beretning om en modig og kompromisløs kvinde, der slog og fik slag - og aldrig rigtig fandt lykken i sit liv. Og det er et livsbekræftende og grinagtigt eventyr om, hvordan en kvinde ved hjælp af humor, intelligens, høj stemme og spids blyant udfordrede hære af mænd. Vi besøger den sære dyrlægefamilie og opklarer det ulykkelige forhold til broderen, Johannes V. Jensen. Vi følger Thit Jensens lange vej til berømmelse, hører om ægteskabet og skilsmissen og om hendes syn på erotik, kunst, psykoanalyse, politik, kvindefrigørelse, religion, mænd, moral, spiritisme, reinkarnation - og sig selv.
Dette er den første biografi nogensinde om børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard, der døde som 38-årig. Allerede som dreng var han begavet med et alsidigt talent, der med tiden gjorde ham til en fremragende maler, stor forfatter og original skolelærer. Lærer Kirkegaard brugte ikke kun børnenes fantasi og humor som et pædagogisk redskab, men også som løftestang for et af dansk litteraturs mest lysende og læste forfatterskaber. I årene 1967-75 skrev og tegnede han seks klassikere på stribe og blev på papiret far til drengeskikkelser som Lille Virgil, Albert, Orla-Frøsnapper, Hodja fra Pjort, Topper, Gummi-Tarzan, Arnold, Frode, Per og bette Mads. Men i kølvandet af den uafbrudte succes og stigende popularitet følte Ole Lund Kirkegaard sig i 1970'erne mere og mere spærret inde i sit lærerjob, sin kunst og sit ægteskab, vendte ryggen til det meste og kastede sig ud i en kaotisk og selvdestruktiv livsførelse, der endte i en snedrive på en øde kirkegård i marts 1979. Jens Andersen, én af Danmarks førende biografiforfattere, der tidligere har portrætteret Thit Jensen, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen samt fodboldlegenden Frank Arnesen, fortæller her den bevægende, dramatiske historie om Ole Lund Kirkegaards alt for korte, men forunderligt rige liv, der løb parallelt med alle de moderne strømninger i det danske samfund, som førte frem til ungdomsoprøret i 1968. Og ikke mindst til Kirkegaards revolutionerende debut som børnebogsforfatter i 1967 med "Lille Virgil". Biografien bygger, udover på Kirkegaards bøger og efterladte papirer, dagbøger og breve, på research i avis-, radio- og tv-arkiver, og ikke mindst på en lang række samtaler med alle de mænd, kvinder og børn, der gennem fire årtier levede, legede, fantaserede, studerede, rejste, underviste og lavede kunst sammen med ham. Bogen, der udkommer primo august, kort efter Ole Lund Kirkegaards 70 års-dag i juli 2010, samtidig med at et nyt skoleår begynder, er overdådigt illustreret og rummer et væld af ukendte fotos, samt aldrig tidligere offentliggjorte tegninger og malerier fra den unge og ældre Ole Lund Kirkegaards hånd.
Tove Ditlevsen skrev autofiktion, længe før det ord var opfundet, og brugte sig selv og sine nærmeste nådesløst i sit forfatterskab. Hun skrev om psykisk sygdom, misbrug og moderskab, om køn, begær og sex, mens det stadig var tabu.I sin brevkasse i Familie Journalen rådgav Tove Ditlevsen i to årtier kvinder om det gode familieliv. Selv levede hun et kaotisk et af slagsen – mor til tre, gift og skilt fire gange – og når det hele brændte sammen i hjemmet, skrev hun allerbedst.I DITLEVSEN. EN BIOGRAFI tegner Jens Andersen med en række nye kilder det hidtil mest nuancerede portræt af en flamboyant og kompromisløs kunstner.
Klods-Hans rider af sted på sin gedebuk for at vinde prinsessens hjerte. Han har hverken læst tykke bøger eller kan landets love udenad. Men han har mudder i lommerne og en krage i hånden, da han når frem til slottet. Og hvem kan stå for det? H.C. Andersen for de yngste – genfortalt med nænsomhed og respekt af H.C. Andersen-eksperten og forfatteren til den prisbelønnede biografi om Danmarks store eventyrforfatter.
Engang imellem kan man være så heldig, at kærligheden banker på ens dør, når man allermindst venter det. Det sker for prinsen i eventyret PRINSESSEN PÅ ÆRTEN. H.C. Andersen for de yngste – genfortalt med nænsomhed og respekt af H.C. Andersen-eksperten og forfatteren til den prisbelønnede biografi om Danmarks store eventyrforfatter.
350 rammende, kloge, sjove og eftertænksomme citater fra Dronning Margrethe 2. om emner som Christiania, Fellini, gravhunde, indvandring, kvindesagen, laksko, narkotika, meditation, seksuel frihed, sport, teknologi og vindmøller. ***"Når jeg sammenligner med, hvad mine kolleger udsættes for i udlandet, så synes jeg, vi bor to numre fra Paradiset!""Det er ikke muligt at udvikle sig til et helt menneske, hvis man skal leve i en stue med kun tre vægge.""Man ville ikke dø af min mad, men jeg er ikke sikker på, at man ville overleve min kørsel.""Alle ønsker sig vel indimellem at være en flue på væggen. Forudsat altså, at der ikke kommer nogen og basker til en."
I anledning af Dronning Margrethes 80-års fødselsdag opdaterer og udbygger Jens Andersen sin unikke samling af dronningecitater. Det er blevet til hele 500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960’erne og frem til nytårstalen 2019.Med nyt forord om Dronningens helt særlige forhold til det danske sprog”Der er ikke noget område i kunsten og kulturen, hvor Dronning Margrethe har leget så konstant og så kreativt som i det danske sprog. Ingen anden regent i danmarkshistorien har efterladt sig så megen mundtlig og skriftlig dokumentation for denne kulturbærende indsats. Gennem et halvt århundrede omtrent har vi danskere kendt Margrethe 2. som en passioneret nytårstaler, der altid har noget på hjerte, formår at udtrykke sig elegant, lyrisk og humoristisk. Vi danskere kender derfor vores dronning som en levende, mundtlig fortæller og ikke så lidt af en sproglig improvisator med et ordforråd, der synes at være i ustandselig bevægelse år efter år. Her taler en nysgerrig og bevidst sprogbruger, der altid har forberedt sig grundigt, kan sine ordbøger og grammatik, men samtidig har antennerne langt ude efter nye, spændende ord og udtryk, hvad enten de kommer fra nutiden eller fortiden – eller fra et af de fire sprog, Dronning Margrethe behersker ud over dansk. En sproglig vitalitet, der dybest set handler om at se og forstå det danske sprog indefra.” Jens Andersen fra bogens forord. ”Jeg har forsøgt at holde min børn lidt i ørerne, hvad sproget angår, men omvendt samler jeg også mange udtryk op fra de unge og kan lide at variere. Nogle gange går man i shorts og T-shirt, andre gange i kjole, ikke sandt?” ”Nok er Danmark et lille land, men vi skal passe på, at vi ikke bliver et småligt land.””Miniskørter er ikke umulige, men mange ben er det.” ”Man ville ikke dø af min mad, men jeg er ikke sikker på, at man ville overleve min kørsel.””Jeg kan godt lide at vende vrangen ud på et udsagn og se det efter i sømmene.””Selv om man vælger med hjertet, behøver man jo ikke at slå hjernen fra.”
Til døden os skiller viser Tove Ditlevsens mange ansigter og familieroller: som barn og ung kvinde på Vesterbro, som hustru til fire ægtemænd og mor til tre børn. Bogen skildrer også hendes mange forfatterroller: lyriker, roman- og novelleforfatter, debattør og brevkasseredaktør gennem tyve år, hvor hun vejledte kvinder i krise, mens hendes eget familieliv lå i ruiner.Bogen går tæt på hendes opgør med den mandlige modernisme i 1960'erne, vurderer hendes vægring mod at blive en del af kvindesagen og forklarer den tro, der lå bag hendes liv og digtning, og som havde solide rødder i 30'ernes kulturradikalisme og en drøm om det fri menneske.Illustreret.
Her finder du 8 af de allerbedste klassiske eventyr af H.C. Andersen, Bdr. Grimm, Asbjørnsen & Moe og et enkelt folkeeventyr.En skøn samling af eventyr fortalt for børn. Her kan man hører eventyrene om Rødhætte, Klods-Hans, Prinsessen på ærten, Konen i muddergrøften, Guldlok og de tre bjørne, De tre Bukke Bruse, Fyrtøjet og Pandekagen.Læs højt og genoplev de gode eventyr, præcis som du husker dem - og del oplevelsen med et barn, der måske hører dem for første gang.
Eventyreren er den store biografiske fortælling om mennesket og kunstneren H.C. Andersen. En komplet nyskrevet udgave af Jens Andersens berømmede HCA-biografi fra 2003 – og med forfatterens egne ord "nu i en betydelig kortere, skarpere og sprogligt set endnu mere veloplagt og tidssvarende udgave".I ti fængslende kapitler kommer læseren hele vejen rundt om eventyrdigterens person og gådefulde geni. Vi følger ham i sporet af det omfattende rejseliv, lige fra han som fjortenårig flygter fra Odense, som ung digter indtager de danske herregårde og resten af livet krydser grænser og kulturer i Europa, Nordafrika og Orienten. Undervejs i skildringen af den eventyrlige livsrejse undersøges og forklares Andersens litteratur og billedkunst, sociale baggrund, religiøsitet, seksuelle identitet, lyst og kamp for at bevare sin uskyld og kreativitet.
Denne bog fortæller den korte og utilsnørede sandhed om alle de danske monarker, og for første gang i verdens... øh Danmarkshistorien kan vi nu med den nyeste teknologiske udvikling vise, hvordan også de tidligste konger rent faktisk så ud.Med brug af den paranoisk-kritiske metode og ESP (extremt sanset portrætsyn) hartegneren Peter Michael Hornung foreviget alle danske regenter, så de nu står lyslevende for os.Teksterne - begået af den filosofiske musiker Jens Andersen, forfatteren Peter Olufsen og med en hjælpende finger eller to fra Peter Michael Hornung - skaber et humoristisk men uhyggelig sandfærdigt billede af 55 monarker og deres epoker.Må denne bog tjene til opbyggelse og glæde og give et hurtigt men seriøst overblik over vore royale rødder - ja, hele vores fælles Danmarkshistorie - til nuværende og kommende generationer. Flot gavebog med helt nye portættegninger i farver i storformat.
?Absolutely essential reading for every LEGO fan.? ?BlocksThe definitive history of LEGO, based on unprecedented access to the company's archives and rare interviews with the founding family who still owns the company"This book tells the story of how my family built the LEGO brand." ?Kjeld Kirk Kristiansen, former President/CEO of the LEGO Group and 3rd generation ownerIt's estimated that each year between eighty and ninety million children around the globe are given a box of LEGO, while up to ten million adults buy sets for themselves. Yet LEGO is much more than a dizzying number of plastic bricks that can be put together and combined in countless ways. LEGO is also a vision of the significance of what play can mean for humanity.This book tells the extraordinary story of a global company and a Danish family who for ninety years have defended children's right to play?and who believe grown-ups, too, should make the time to nurture their inner child. The LEGO Story is built on Jens Andersen's unique access to LEGO's own archives, as well as on Andersen's extensive conversations with Kjeld Kirk Kristiansen, former president and CEO of the LEGO group and grandson of its founder, Ole Kirk Christiansen.A riveting cultural history of changing generations' views of childhood and the importance of play, The LEGO Story also a fascinating case study of how innovation and creativity helped leaders transform LEGO from a small carpentry business into the world's largest producer of play materials and one of the most beloved brands in the world. Richly illustrated with never-before-seen photos from the family's private archive, this is the ultimate book for fans of LEGO, revealing everything you ever wanted to know about the brand. An International Bestseller
Lyt med i denne udvidede udgave at 'Tid til bøger', hvor forfatter Jens Andersen fortæller om sine møder med Kim Larsen og nogle af de anekdoter, der ikke var plads til biografien Kim Larsen - Mine unge år.Jens Andersen kalder Larsen for et naturtalent af en fortæller, og første del handler om spillemandens forhold til litteratur. Larsen kiggede nemlig over skuldrene på de største forfattere.
Lyt med i denne udvidede udgave at 'Tid til bøger', hvor forfatter Jens Andersen fortæller om sine møder med Kim Larsen og nogle af de anekdoter, der ikke var plads til biografien Kim Larsen - Mine unge år.Jens Andersen kalder Larsen for et naturtalent af en fortæller, og første del handler om spillemandens forhold til litteratur. Larsen kiggede nemlig over skuldrene på de største forfattere.
I dette særafsnit læser Jens Andersen højt fra den første tekst, han har skrevet om Kim Larsen, siden forfatteren udgav bogen ‘Kim Larsen - Mine unge år’. Der er gået et år, siden Kim Larsen døde, og Jens Andersen har sidenhen beskæftiget sig med Kim Larsen som bogorm. Litteratur var en kæmpe del af Kim Larsens liv, men det er en underbelyst side af sangerens store karriere. Derfor er der højtlæsning i denne uges Tid til bøger.Udgivet af Politikens ForlagVært: Janus Camara
Jens Andersen, forfatter til flere prisbelønnede biografier om bl.a. Thit Jensen og H.C. Andersen, fortæller den fængslende historie om Dronning Margrethes 40 år på tronen og knytter trådene mellem en regent, et familiemenneske, en kosmopolit og en kunstner, der kalder sig ”M”.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
A powerful biography of the internationally renowned writer who created one of the most enduring characters in children's literature
Klods-Hans rider af sted på sin gedebuk for at vinde prinsessens hjerte. Han har hverken læst tykke bøger eller kan landets love udenad. Men han har mudder i lommerne og en krage i hånden, da han når frem til slottet. Og hvem kan stå for det?H.C. Andersen for de yngste – genfortalt med nænsomhed og respekt af Jens Andersen, H.C. Andersen-ekspert og forfatter til den prisbelønnede biografi om Danmarks store eventyrforfatter.I e-bogsudgaven af Klods-Hans kan du vælge at få læst højt af Mikkel Hansen imens du ser Solveig Agerbaks klassiske illustrationer. Men man kan også slå indtalingen fra og læse bogen selv.Indlæst af Mikkel Hansen.
Engang imellem kan man være så heldig, at kærligheden banker på ens dør, når man allermindst venter det. Det sker for prinsen i eventyret PRINSESSEN PÅ ÆRTEN.H.C. Andersen for de yngste – genfortalt med nænsomhed og respekt af H.C. Andersen-eksperten og forfatteren Jens Andersen til den prisbelønnede biografi om Danmarks store eventyrforfatter.I e-bogsudgaven af Prinsessen på ærten kan du vælge at få læst højt af Mikkel Hansen imens du ser Solveig Agerbaks smukke illustrationer. Men man kan også slå indtalingen fra og læse bogen selv.Indlæst af Mikkel Hansen.
Lunken Suppe og leverpostejsbold - FODBOLDBROKs guide til Superligaen.Betragter man den danske Superliga udefra fremstår den som en trist, grå grød af økonomisk ramponerede og kedeligt spillende klubber, befolket af en hær af karakterløse og ligegyldige fodboldspillere, trænere og ledere.Men takket være alt fra det Sønderjyske integrationsprojekt af islændinge, den århusianske gymnastikforenings storhedsvanvid over Per Bjerregaards forsøg på at køre sit elskede Brøndby i sænk til det forvoksede parcelhuskvarter i Farums tikitaka-fodboldrevolution leverer Superligaen sammen med et herligt galleri af langt-ude personager alligevel så meget brokværdigt materiale, at den altid bevæger sig på grænsen mellem det uudholdelige og uundværlige.Lunken Suppe og leverpostejsbold - tager samtlige Superligaklubber og de største profiler under ukærlig satirisk behandling med portrætter, analyser og baggrund.Mød Fodboldpensionisten, Fizzkarlen, Valdano, Varmluftsbohemen, Jamen-Altså Johnny, Tonstunge Retov, Menneskehandleren, Den Blege Klapperslange, Hipster-Holst og mange flere af Superligaens mest og mindst farverige karakterer på banen, trænerbænken og i direktionsgangene.Bogen tager også læserne på en smuttur tilbage i tiden til dengang FCK var en falleret fusionsklub på randen af nedrykning, Røde Romario huserede på topscorerlisten og Boye Habekost var et brandvarmt målmandsnavn.Alt sammen ingredienser, der gør den danske Suppe til verdens mest svingende, mest tragikomiske og på gode dage bedst krydrede liga.- Om FODBOLDBROK.Leverer mavesure opstød om en fodboldverden af lave. Går efter manden og ikke bolden, og sparker gerne til dem, der ligger ned.FODBOLDBROK er startet på internettet, hvor de to brokkere kommenterer og analyserer lystigt, vredt og passioneret på alt, hvad der rører sig på fodboldscenen - især den hjemlige danske Superliga, som i deres verden ikke hedder andet Suppen.Brokvinklen er über-nørdet og satirisk, og går ud over de dyrt betalte spilleres primadonna-nykker og tudefjæs-attituder på banen, de selvfede klubchefer, de tåbelige trænerdispositioner, intetsigende spillerinterviews, kiksede fodboldeksperter, svinetacklinger, fejlkendelser, falske 9'ere, fjollede fans og meget mere.FODBOLDBROK-holdet består af de to angrebsivrige brokhoveder Jens Andersen og Steffen Gronemann - begge uddannede journalister og fodboldnørder ind i hjertet.
Den første bog nogensinde om den folkekære midtbanespiller på dynamitlandsholdet i 1980´erne - Frank Arnesen - som i dag er med til at trække i trådene i én af verdens største, rigeste og mest ambitiøse fodboldklubber, Chelsea F.C.Som 17-årig debuterede Arnesen på Fremad Amagers førstehold og to år senere blev han solgt til berømte Ajax Amsterdam sammen med sin ven, Søren Lerby. Herfra videre til spanske Valencia F.C., hvor han - som én af Europas mest lovende offensive midtbanespillere - blev bremset af en alvorlig knæskade. Fejlbehandling satte ham ud af spillet i et år og truede en strålende landsholdskarriere i de år, hvor en vis Sepp Piontek var ved at opbygge et hold i verdensklasse. Via belgiske Anderlecht, med fire andre danskere på holdet (bl.a. Morten Olsen og Per Frimann), kom den overalt så populære spiller igen på benene, og blev - imod alle odds - et lysende midtpunkt i dansk fodbolds guldalder ved EM 84 og VM 86, hvor Frankieboy ikke kun brillerede med sine eksplosive ryk mod baglinjen og pragtafleveringer, men også sang for på en af årtiets største danske schlagere, RE-SEPP-TEN.Spillerkarrieren sluttede brat og tragisk i maj 1988, kort før Arnesens nye klub PSV Eindhoven skulle spille Europa Cup-finale og Danmark deltage i EM 88 i Vesttyskland. Endnu en gang knækkede ´glasbenene´ sammen under ham, og denne gang så alvorligt at støvlerne måtte lægges på hylden.
En kold januarlørdag i 1972 får Danmark en ny dronning. Enogtredive år gammel, gift på femte år og mor til to små drenge, bliver Margrethe 2. kastet ud i sit livs største opgave. Udfordringerne står i kø. Det samme gør republikanere, trosspørgsmål, Dronningerunder og oliekriser … Jens Andersen, forfatter til flere prisbelønnede biografier om bl.a. Thit Jensen og H.C. Andersen, fortæller den fængslende historie om Dronning Margrethes 40 år på tronen og knytter trådene mellem en regent, et familiemenneske, en kosmopolit og en kunstner, der kalder sig "M". På baggrund af fire årtiers Danmarkshistorie hører vi Dronningens meninger om teknologi, tro, feminisme, flygtninge, kunst, kultur, sprog, sport og meget mere. Vi følger en dronning på officielle rejser i alle verdenshjørner og møder hende også til indianeroprør i Rebild Bakker i 1970’erne, på talerstolen i Europaparlamentet i 80’erne, dansende med en rose i munden i Baltikum i 90’erne og teltende på isen i Østgrønland i 00’erne. Alt sammen er det med til at tegne portrættet af en søgende kvinde – "M" – som med sit særlige ansvar og sin unikke position i det danske samfund gennem 40 år har deltaget i diskussionen om vores menneskelighed, nationale identitet og nødvendige bidrag til verden uden for Valby Bakke. Lydbogen er indlæst af Grete Tulinius.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.