Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jens Bertelsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Billedhugger Kai Nielsens bolig og atelier, tegnet af arkitekten Ivar Bentsen
    af Jens Bertelsen, Peder Rasmussen & Kenn Schoop
    118,95 kr.

    Arkitekten Ivar Bentsen tegnede i 1914 en villa og atelier til billedhuggeren Kai Nielsen. Atelieret blev malet ultramarine blå på vægge og lofter, og var så specielt, at de senere ejere fik rummet malet om og ovenlyset lukket. Nu er villaen blevet restaureret og både ovenlys og de blå vægge er blevet reetableret. Samtidig er hele villaen blevet gennemrestaureret. Bogen fortæller om Kai Nielsen og Ivar Bentsen og om de usædvanlige nabobygninger i området, og den fortæller om husets restaurering.

  • af Jens Bertelsen, Pontus Kjerrman, Jan zahle & mfl.
    228,95 kr.

    Kataloget er fra udstillingen Spejlinger i gips på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Danmarks Kunstbibliotek, Samlingen af Arkitekturtegninger i 2004. Anledningen var Det Kongelige Danske Kunstakademis 250-års jubilæum. Kunstakademiets optagethed af nyklassicismen har betydet, at studier og efterligninger af afstøbninger efter antikkens skulpturer har været en central del af undervisningen. Gipsafstøbningerne blev placeret i ”Antiksalen”, og i forbindelse med jubilæet har Bjørn Nørgård, Jan Zahle og Pontus Kjerrman taget initiativ til at genskabe dele af ”Antiksalen”. I tråd med det søges også at belyse forholdet mellem de ældre afstøbninger og nutidige skulpturer og arbejder i gips. Formålet er at undersøge om der i dag er et samspil mellem tradition og nybrud i fortolkningen af afstøbningerne.

  • - Folket fremtiden og fællesskabet
    af Martin Zerlang, Jørn Lund, Jens Bertelsen, mfl.
    129,95 kr.

  • af Jens Bertelsen & Niels Guttormsen
    82,95 kr.

    Al kunst har med åndedræt at gøre, hele dit liv er pulsens slag, dag og nat, åndedræt, uafbrudte rytmer. Det er præcist dem, jeg har arbejdet med hele livet, at søge de rette rytmer, det rette åndedræt. Finder jeg den rytme, som forfatteren, den, som har skrevet eller komponeret, har følt og kan genskabe den, da er det rigtigt.Måske er en forfatter ikke altid så bevidst om, hvorfor han gør noget på en bestemt måde, men hvis man fortolker, hvad han ubevidst har skabt og finder det rigtigt, så lever det, fortæller film- og teaterinstruktøren Ingmar Bergman i et interview i Weekend avisen, december 2002.Arkitektur er arkitektur og kunst er kunst. Fagene overlapper hinanden — i den måde værkerne bliver til, i deres udtryk, i deres form. Arkitekter kan bygge billeder, der er tæt på de billeder, der ellers opfattes som kunst. På samme måde kan kunstnere arbejde med udtryk og former, der er tæt på arkitekturens. Fælles for begge fag er rytmen, åndedrættet, kroppen og historien som en samlet erfaring og målestok.I en række modeller og korte tekster skriver billedhuggeren, professor Niels Guttormsen og arkitekten Jens Bertelsen en arkitekturens poetik med kunsten som model.”Kapitlerne kommer godt omkring i sin indkredsen af forholdet mellem rytme og masse, erkendelse og kommunikation (…) bogen er både uprætentiøs og generøs”, skrevAllan de Waal i sin anmeldelse i Information 22. april 2003.Udgivelsen er støttet af Billedkunstrådet.

  • - Om undervisning med læring gennem dilemmaer
    af Jens Bertelsen
    23,95 kr.

    Dilemmaet som lærer giver et helt nyt og spændende bud på læreprocesser, hvor dilemmaet anskues som drivkraft for læring og personlig udvikling.  Et dilemma kan forstås som et umuligt valg, hvor man føler sig fanget og ingen udveje kan finde - en slags problem uden egentlig løsning. Bogen tager udgangspunkt i en række undervisningssituationer, hvor deltagerne gennem fastholdelse i dilemmaer tilegner sig nye kompetencer til at fungere i uoverskuelige situationer.  Forfatteren argumenterer for at det er muligt gennem dilemmabaseret undervisning at tilegne sig kvalifikationer, som gør mennesker i stand til at rumme modsætninger og håndtere den usikkerhed og mangetydighed, som i stigende grad kendetegner det moderne samfund.  Bogen kommer rundt om dilemmaet som begreb, hverdagsfænomen og pædagogisk metode. Kan man bevidst lægge dilemmasituationer til rette i undervisningen? Er det etisk forsvarligt? Hvad kræver det af pædagogisk professionalisme? Dilemmaet som lærer er en faglig fortælling, der på utraditionel vis gør brug af figurer, tegninger, citater og let tilgængeligt sprog for at formidle sine indsigter og perspektiver.  ForfatterenJens Berthelsen er cand.psych., ph.d. og lektor ved Københavns Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.