Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En guidebog skrevet til barnet mellem 7 og 14 år, der lider af tvangstanker eller tvangshandlinger. Bogen giver barnet eller teenageren, der har OCD – og de voksne i dets nærhed – forståelse for OCD’en og redskaber til at arbejde med den.I bogen møder vi tre børn med OCD og får konkrete eksempler på, hvordan de arbejder med deres vanskeligheder. Viktor kan ikke røre ved dørhåndtag. Marius tror, at nogen vil dø, hvis han ikke udfører en række bestemte ritualer. Og Julie får kvalme, hvis hun ikke bruger venstre og højre hånd lige meget, f.eks. når hun spiser.Viktor, Marius og Julie har OCD – tvangstanker og -handlinger. De kan ikke lade være med at gøre det, de gør. Og mange andre børn og teenagere har det på samme måde. Måske føler de, det er pinligt, de tør ikke fortælle andre om det, og de ved faktisk ikke helt, hvad der er på færde.Det er børn som disse, forfatteren møder i sin klinik, og som han har skevet denne bog til.Jens Henrik Thomsen er psykolog og arbejder på en børne- og ungdomspsykiatrisk klinik. Ved siden af driver han en psykologisk klinik, der har specialiseret sig i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD.
En guide til børn og unge med separationsangst – og deres voksne. Bogen viser, hvordan børnene og de unge kan slippe af med angsten og blive del af et normalt børneliv. Oskar vil gerne med på koloni, men han kan ikke. Maja elsker skolen, alligevel møder hun ikke op. De tør ikke forlade deres forældre. Børn og unge med separationsangst er nemlig paniske for, hvad der mon kan ske, når de ikke er sammen med deres forældre. De frygter, at forældrene dør eller kommer galt af sted. De er også dødsensangste for, at de selv farer vild, bliver kidnappet eller måske ligefrem bliver slået ihjel, mens mor og far er på arbejde. Oskar og Maja, som vi møder i bogen, er dog blot to af mange børn, der lider af separationsangst i en sådan grad, at angsten hindrer dem i at deltage i alt det, som de inderst inde har mest lyst til. Bogen gør børnene og de voksne til medspillere i kampen mod separationsangsten, så den enten forsvinder eller får så lidt indflydelse, at den ikke længere begrænser barnet i det daglige. Her er masser af øvelser, der trin for trin klæder barnet på til at blive angsten kvit. Bogen bygger på kognitiv adfærdsterapi og er skrevet i børnehøjde til børn og unge mellem 7 og 14 år. Jens Henrik Thomsen er psykolog og arbejder på en børne- og ungdomspsykiatrisk klinik. Ved siden af driver han en psykologisk klinik, der har specialiseret sig i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD.
Tænker du alt for meget over, hvad andre mener om dig? Så meget, at du bliver bekymret og angst? Så kan du få hjælp i denne bog, der er en guide til børn og unge med socialfobi – og deres voksne. Socialfobi er en angst for at være sammen med andre i specifikke situationer. F.eks. vil Line ikke sige noget i klassen for hvad nu, hvis det er forkert? Janus holder et vågent øje med andre mennesker, for tænk nu, hvis de synes, at han er ubegavet og kedelig at være sammen med? Og Mie vil ikke spise sin madpakke i skolen. Hun fokuserer hele tiden på, hvad de andre mon vil tænke om hende, hvis hun taber et stykke mad eller spilder ned ad sig selv. I bogen møder du de tre børn, og gennem deres historier om socialfobi får du redskaber til at tackle sin egen angst. Bogen hjælper dig med at forstå sin fobi, og det får redskaber til at arbejde med den. Hør bl.a. om angstkontakten og hvordan socialfobien er en drillepind, der tænder for kontakten uden grund. Og lær om at gå på tankejagt for at fjerne de falske tanker. Målet med bogen er, at socialfobien ikke begrænser barnets sociale, følelsesmæssige og intellektuelle udvikling. Den bygger på kognitiv adfærdsterapi og er skrevet i børnehøjde til børn og unge mellem 7 og 14 år. Jens Henrik Thomsen er psykolog og arbejder på en børne- og ungdomspsykiatrisk klinik. Ved siden af driver han en psykologisk klinik, der har specialiseret sig i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD. Han er forfatter til en lang række bøger om fobier og angst hos børn og unge.
Perfektionistiske børn og unge stiller alt for store krav til sig selv. Det får negative konsekvenser, og de bliver angste, handlingslammede og triste.Bogen følger tre børn, som på hver deres måde lever i en hverdag, der er blevet så besværlig, at den truer med at ødelægge alt for dem – venskaber, skolegang og fritidsliv.Vi er med, når børnene kaster sig over deres perfektionisme med udfordrende spørgsmål og eksperimenter. Perfektionismen insisterer på, at vejen til det gode liv går gennem det polerede udseende og de perfekte resultater.Bogen viser, hvor løgnagtig denne påstand er. Gennem udvalgte teknikker fra kognitiv adfærdsterapi tilbyder den børnene værktøjer til at komme ud af perfektionismens ødelæggende greb.Den er skrevet til børn og unge mellem 7 og 14 år. Ved at læse bogen sammen bliver både børn og voksne klogere på, hvad perfektionisme er, og gennem bogens øvelser lærer I at minimere angsten trin for trin.Jens Henrik Thomsen er psykolog med speciale i børn og unge med psykiske problemer. Han er forfatter til bøger om separationsangst, OCD, helbredsangst, socialfobi og enkeltfobier hos børn og unge.
I Alt for bange for sygdom møder vi Adam og Søs. Adam er overbevist om, at han allerede er syg, og han tager tit til lægen. Han tror bare ikke på lægen, når han siger, at han er rask. Søs hænger ikke længere ud med sine veninder og er stoppet til håndbold, så hun ikke bliver smittet med noget. Hun savner sine venner, men synes, at det er pinligt at tale om sin skræk for sygdomme.I bogen lærer Adam, Søs og andre børn med helbredsangst, hvad de kan gøre for at håndtere angsten. Det handler om at forstå, at tanker kun er tanker, om at finde sin 'angstkontakt' og at lære at skrue ned for angsten i ikke-truende situationer. Bogen er fyldt med gode råd og øvelser, som forfatteren Jens Henrik Thomsen selv bruger i sin daglige praksis som psykolog, og som allerede har hjulpet en lang række børn og unge med at slippe af med angsten.Alt for bange for sygdom er skrevet til børn mellem 7-14 år, og de kan uden problemer selv læse den alene. Det bedste udbytte vil de dog få sammen med en voksen, som de kan stille spørgsmål til, og så man sammen kan aftale at lave bogens øvelser. Bogen indeholder derfor en introduktion til de voksne.
I bogen møder vi tre børn med OCD og får konkrete eksempler på, hvordan de arbejder med deres vanskeligheder. Viktor kan ikke røre ved dørhåndtag. Marius tror, at nogen vil dø, hvis han ikke udfører en række bestemte ritualer. Og Julie får kvalme, hvis hun ikke bruger venstre og højre hånd lige meget, f.eks. når hun spiser.Viktor, Marius og Julie har OCD – tvangstanker og -handlinger. De kan ikke lade være med at gøre det, de gør. Og mange andre børn og teenagere har det på samme måde. Måske føler de, det er pinligt, de tør ikke fortælle andre om det, og de ved faktisk ikke helt, hvad der er på færde. Det er børn som disse, forfatteren møder i sin klinik, og som han har skevet denne bog til.
Emma får åndenød og hovedpine over summende insekter, der nærmer sig. Nikas ryster ved synet af hunde, og han skal væk med det samme. Sofie skriger og banker løs på væggene, hvis hun bliver lukket ind i et lille rum, fordi hun tror, at hun skal dø.Børn og unge kan blive taget til fange af flere end 500 forskellige fobier. I Hunde, kryb og små lukkede rum afsløres fobiernes beskidte kneb, og Emma, Niklas og Sofie viser, hvordan særlige spørgsmål, udforskende eksperimenter og eksponering hjalp dem ud af deres fobihelvede.Bogen er skrevet til børn og unge mellem 7 og 14 år. Ved at læse bogen sammen bliver både børn og voksne klogere på, hvad fobier er, og gennem bogens øvelser lærer I at minimere angsten trin for trin.
Perfektionistiske børn og unge stiller alt for store krav til dem selv, hvilket kan få negative konsekvenser – de bliver angste, handlingslammede og triste for at opnå det polerede udseende og de perfekte resultater, som ifølge perfektionismen er vejen til det gode liv. Når det aldrig er godt nok fortæller om Fie, Emma og Nikolajs kamp med den handlingslammende perfektionisme og viser, hvor løgnagtig dens påstand er. Gennem udvalgte teknikker fra kognitiv adfærdsterapi tilbyder psykolog Jens Henrik Thomsen børnene værktøjer til at komme ud af dens ødelæggende greb.Bogen viser også, at mange børn har det på denne måde, hvilket kan være befriende og begyndelsen til at komme ud af det. Den kan læses af børn og unge mellem 7 og 14 år, men den er bedst at læse med en voksen. Indledningen fungerer derfor som en introduktion til forældre, pædagoger og lærere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.