Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jens Peter Frølund Thomsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Mads P. Sørensen, Jørgen Dalberg-Larsen, Erik Albæk, mfl.
    593,95 kr.

    Klassisk og moderne politisk teori er en bred indføring i den politiske teoris centrale teorier, personer, temaer og begreber fra Platon og Aristoteles til i dag. Bogen er skrevet af førende forskere og eksperter og er en autoritativ milepæl i dansk samfundsvidenskab.Klassisk og moderne politisk teori er opbygget kronologisk og består af fem dele: Fra antikken til den begyndende renæssance Klassiske tænkere - fra renæssancen til oplysningstiden Det lange århundrede 1789-1914 1914-1945 Politisk teori efter 1945Hver del indledes med en præsentation af periodens politiske og sociale klima. Herefter gennemgår de enkelte kapitler periodens centrale teoriers baggrund og grundideer. Hvert kapitel indeholder endvidere biografiske oplysninger om teoriernes ophavsmænd samt en oversigt over nøglebegreber og definitioner.Klassisk og moderne politisk teori er redigeret af JØRN LOFTAGER, lektor, ph.d., Aarhus Universitet, og LARS BO KASPERSEN, professor, ph.d., CBS – Handelshøjskolen i København.Tildelt Sven Henningsen-prisen for 2009 for årets bedste, alment tilgængelige bog inden for fagene samtidshistorie, statskundskab og international politik.I deres udtalelse om bogen skriver legatbestyrelsen:"Storværket Klassisk og moderne politisk teori er en kraftpræstation af redaktørerne, Lars Bo Kaspersen og Jørn Loftager. Over 69 kapitler og 1273 sider har de organiseret en samlet præsentation af politisk teori i bredeste forstand, der dækker perioden fra den klassiske antikke politiske teori og frem til de nyeste overvejelser. Dermed tilbydes læseren et imponerende overblik over teoridannelser, der belyser politik fra mange forskellige vinkler, alt sammen i læsevenlige bidrag, der forklarer nøglebegreber og præsenterer komplekse indsigter uden at overforenkle. Bogen har været otte år undervejs og vil blive stående som et helt centralt bidrag på sit felt.Bogen er et på dansk unikt eksempel på, at selv komplicerede politiske teorier lader sig formidle og fremstille på en alment tilgængelig måde. Efter bestyrelsens skøn, er det årets bedste eksempel."OBS! Første oplag af Klassisk og moderne politisk teori sælges med en gratis e-bog. Den vejledning, der står på bogens første side, er desværre ikke længere gyldig. I stedet skal man maile til support@publizon.dk for at få tilsendt en gratis e-bog. I mailen skal man oplyse koden fra bogens første side.

  • - En introduktion
    af Jens Peter Frølund Thomsen
    350,95 kr.

    Er politikere i lommen på magtfulde organisationer? Hvilken politisk indflydelse har borgerne? Hvorfor stemmer vælgerne, som de gør? Hvad bestemmer staters udenrigspolitik? Hvad forhindrer, at stater går i krig med hinanden? Hvorfor er det vanskeligt at gennemføre velfærdsreformer Svarene på disse evigt aktuelle spørgsmål findes i politologien, dvs. videnskaben om politik. Politologi er en alsidig disciplin, som drejer sig om eliter, borgere, statslige institutioner og international storpolitik. Politologi indgår i en række uddannelser, særligt statskundskab, men også journalistik, historie, sociologi og økonomi. Denne bog behandler politologiens vigtigste begreber, teorier og metoder. Bogen belyser forskellige studieområder: partiernes konkurrence, vælgeradfærd, demokratisering, politisk kultur, politiske holdninger, følelser, interesseorganisationer, mediernes magt, statens rolle, EU’s indflydelse, krig og sikkerhed i den internationale politik – og meget mere. Endelig drøftes nogle af politologiens vigtigste metodiske redskaber, herunder kausallogik, komparativ metode og casestudier. Politologi – en introduktion viser, at videnskaben om politik går bagom nyhederne og tilbyder teorier og metoder, der er uundværlige for dem, der ønsker at forstå mere end den politiske overflade. Det er en pædagogisk præsentation af politologiens spændende univers med særlig vægt på afklaring af begreber og teorier ved hjælp af aktuelle eksempler. Bogen er skrevet til studerende på både samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser. Jens Peter Frølund Thomsen er lektor i komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

  • af Jens Peter Frølund Thomsen
    248,95 kr.

    Politik er et samfundsfænomen, der berører alle, fra vugge til grav. Det er samtidig et fænomen, der ofte sår splid blandt borgerne. Skal ejendomsskatterne hæves? Giver ytringsfrihed ret til at kritisere religiøse anskuelser? Nogle vil mene ja, andre nej. Alligevel går udviklingen ikke i stå. Politik er også et håndværk - en ledelseskunst, der vedrører eliters evne til at træffe rimelige og effektive beslutninger. Politik angår i videre forstand forholdet mellem befolkningens og eliternes syn på samfundets indretning og udvikling.Politik i det moderne samfund behandler ældre og nyere teoretiske opfattelser af, hvad politik er, og hvordan politiske fænomener bør undersøges. Bogen omhandler amerikansk systemanalyse, marxistisk stats- og klasseteori, skillelinjeteori, diskursanalyse, nyinstitutionel teori og Jürgen Habermas´ teori om den borgerlige offentlighed. Alle retninger fremhæver vigtige sider af den politiske virkelighed, men de fleste forsømmer institutionelle aspekter. Forfatteren formulerer en ny definition af politik, der retter op på denne svaghed. Samlet tilbydes forskere og studerende en let tilgængelig og bred drøftelse af statskundskabens kerneområde. Jens Peter Frølund Thomsen er lektor i komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Han er forfatter til en række bøger og artikler om politisk teori og aktuelle samfundsforhold. Har senest udgivet bogen Konflikten om de nye danskere (2006).

  • af Jens Peter Frølund Thomsen
    65,95 kr.

    Meget har ændret sig i den politiske samtale, forståelsen af politik og samfundets sammensætning samt de begreber, der hersker på den politiske scene. Særligt i de sidste år af det tyvende århundrede ændrede diskursen sig i det postmoderne samfund. Med udgangspunkt i den britiske diskursanalyse beskriver Jens-Peter Frølund Thomsen en række centrale begreber, som er nødvendige at forstå, før man for alvor kan dykke ned i en grundig analyse af den moderne politiske scene.Bogen ”Moderne politikbegreber” udkom første gang i 1997.Jens Peter Frølund Thomsen (f. 1963) er lektor MA, cand.scient.pol. og ph.d. ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

  • - En introduktion
    af Jens Peter Frølund Thomsen
    143,95 kr.

    Politiske partier, forskellige interesseorganisationer og personalegrupper bruger deres magt til at præge den statslige lovgivning. De valgte politikere stræber efter at få regeringsmagten. Der findes eksklusivaftaler på arbejdsmarkedet, der tvinger lønmodtagere, imod deres vilje, til at være medlemmer af bestemte fagforeninger. Rockergrupper spreder angst og foretager likvideringer for at opretholde deres magtterritorium. I skolegården findes der magthierarkier, hvor de stærkeste elever dominerer de svageste. Der udøves magt i hjemmet, når børnene skal opdrages, og der udøves magt på arbejdspladsen, når personer afskediges eller lider nederlag i lønforhandlinger, eller når EU befaler, at dansk lovgivning skal ændres. Magtanvendelse finder sted hver dag og i et utal af sammenhænge. Nogle gange er den sagligt motiveret og uproblematisk. Andre gange er den i strid med gældende demokratiske normer.  Magt – en introduktion præsenterer forskellige nyere magtteorier og opfattelser af, hvad magt er. Findes der privilegerede eliter? Er det erhvervslivet, som bestemmer? Hvorfor føler nogen afmagt, og hvorfor er der visse samfundsgrupper, som aldrig kommer til orde? Dette er blot nogle af de spørgsmål, der drøftes undervejs. Forfatteren føjer bl.a magtdiskussionen sammen med et fokus på de demokratiske institutioner, men diskuterer også en række af de metodiske spørgsmål, der knytter sig til fortsatte konkrete undersøgelser af magtens beskaffenhed og fordeling i samfundet.  Bogen er skrevet til undervisere og studerende ved især de videregående uddannelser, men kan læses af alle, der gerne vil blive klogere på magtens karakter og samfundsmæssige betydning.  Jens Peter Frølund Thomsen er cand.scient.pol., ph.d. og lektor i komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.