Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Der var sus i luften af store vingeslag. Menneskeånden vandrede på Kløvermarksvej, beredt til at beundre en af sine sejre. Vi mærkede vort eget hjertes hastige slag, følte, hvorledes det er gennem de store mænds udholdende og målbevidste arbejde, at menneskehedens fremtid skabes.”Således blev luftskibet, ”Hansa” med dets skaber, den tyske greve von Zeppelin om bord, modtaget og en halv million københavnere jublede. I England derimod betragtede man zeppelinerne med frygt og bæven.Kun få år efter viste det sig berettiget, da zeppelinerne under 1. Verdenskrig kastede bomber ned over byerne. Et nyt krigsvåben var skabt.Da krigen blev luftbåren fortæller om det militære og politiske magtspil, der udfoldede sig under 1. Verdenskrig omkring Danmark. I dette kom zeppelinerbasen i Tønder i daværende tyske Nordslesvig til at spille en tragisk rolle for Danmark.I ”Da krigen blev luftbåren” møder man H. G. Wells, Conan Doyle, marineminister Winston Churchill, forsvarsminister Munch, prins Heinrich og hans storebroder, kejser Wilhelm II, admiral Kofod-Hansen, krigsminister Christian Tuxen, udenrigsminister Erik Scavenius, strandfoged Mads Villadsen, W. O. Bentley og mange andre, der den gang kom til at øve indflydelse på begivenhederne.Men hovedpersonerne er grev von Zeppelin, zeppelinerkaptajn, von Buttlar Bradendenfels og søløjtnant, Walter Yeulett fra den engelske flåde.Von Zeppelin døde som olding i 1917, von Buttlar Bradensfels fik en lang karriere, mens Walter Yeulett kun blev 19 år. Men han bidrog til at udslette zeppelineren som et terrorvåben.
En beretning om menneskets bedste ven gennem tusinder år fra Alexander den Store til Paris Hilton. Hunden, som skabte vor civilisation, kongers og præsidenters ven, dementes trøst, hjemløses beskytter og soldatens makker.Hunden er i vores tanker og sind, er til stede over alt i vores kultur, i litteratur, kunst, film, reklamer…Bogen bygger på nyeste forskning, der viser, hvorledes samspillet mellem hunden og mennesket (coevolution) gjorde begge klogere og bevirkede, at vi i den vestlige verden lever i den bedste af alle verdener. Vi har meget at takke hunden for!
Skal vi have dårlig samvittighed over at flyve til Mallorca, drikke vin fra Chile og køre rundt i vores biler, eller skal vi radikalt ændre vores levevis og acceptere begrænsninger i vores frihed. Skal vi lade den tunge ende vende nedad, og lade mennesker i U-landene sulte. Det er kun få at de spørgsmål, der bliver belyst i denne bog.Debatten om global opvarmning og den ”såkaldte videnskab”, der ligger bag, udmærker sig ved at være uforskammet enøjet og forenklet i sit grundlæggende ræsonnement. Et forhold som skammeligt udnyttes i den daglige politiske kamp, hvor videnskabelighed som referenceramme bliver medvirkende til at klimadebatten lukker sig om sig selv.Villum Christensen, Klima- og energiordfører siger:I betragtning af de enorme investeringer, der reelt hviler på ryggen af klimadebatten, så er der også rigtig god grund til at stoppe op og lade sig inspirere af almindelig sund fornuft. I folketinget ser vi et evident kapløb mellem visse partier, om at fremstå mest grøn, mest ambitiøs, som det udtrykkes. Og selv om absurditeterne og dilemmaerne står i kø, når konsekvenserne skal opregnes i en lille åben økonomi, så fortsætter intensiteten ufortrødent.Det kan som en læmminge-effekt medføre uhyggelige fejldisponeringer, når regnebrættet en dag skal gøres op. Og tænk hvis opvarmningen udebliver de næste 5-10 år og det politiske mainstream får travlt med at omdefinere verdens reelle problemer, så bliver der brug for mere end en håndvask, så at sige.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.