Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Jesper Aagaard

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 10%
    - Kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole
    af Klaus Nielsen, Jan Tønnesvang, Annegrethe Ahrenkiel, mfl.
    394,95 kr.

    Den fremtid, vores børn skal leve i, bliver radikalt anderledes end i dag. Globalisering og hurtig samfundsforandring har skabt et stigende ”fremtidspres” på daginstitution og skole. Denne situation stiller nye krav til børns læring, dannelse og udvikling. Skolen er konstant i fokus med spørgsmålet: ”Kan den levere varen?” Kampen om daginstitutionspædagogikken er tilsvarende i fuld gang: ”Skal små børn lære eller lege?” Hvad er op og ned i den polariserede debat?Læring, dannelse og udvikling – kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole forholder sig aktivt sig til denne problematik. I dette konfliktfyldte felt, præget af ideologi og holdninger, har vi fundet det nødvendigt at forankre bogen i forskning. Den er derfor skrevet af aktive forskere, som er særligt kyndige inden for deres specifikke emne.Bogen er et kritisk opgør med den dominerende PISA-tænkning i skolen og den stigende tendens til skoleficering af daginstitutionen. Forfatterne fremlægger en række konstruktive faglige og brugbare svar på spørgsmålet: Hvilken læring, dannelse og udvikling kvalificerer bedst vores børn til fremtiden?Bogen henvender sig pædagog- og lærerstuderende samt studerende på en lang række diplomuddannelser og pædagogisk orienterede fag og moduler på universiteterne. Derudover vil den være inspirerende læsning for alle andre fagpersoner, som er engageret i børns og unges læring og udvikling.Jacob Klitmøller er adjunkt i pædagogisk psykologi, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Han forsker i brugen af undervisningsteknikker, fænomenologisk læringsteori og betydningen af skolebørns oplevelse af undervisning.Dion Sommer er professor i udviklingspsykologi, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Han forsker bl.a. i barndomspsykologi, udvikling og pædagogik i vor tid.

  • af Anders Holm, Margit Warburg, Jens Rasmussen, mfl.
    432,95 kr.

    I anledning af junigrundlovens 175-års jubilæum undersøger bogen Religion og grundlov de historiske og forfatningsretlige rammer for religion, der stadig er aktuelle i politik og medier, i folkekirke og trossamfund samt i lovgivning og ved domstolene. Religion og grundlov er produktet af et tværfagligt videnskabeligt arbejde, der undersøger religion og grundlov i sine forfatningsretlige, historiske, religionsvidenskabelige og teologiske sammenhænge. Den præsenterer, kommenterer og diskuterer centrale begreber, overvejelser og udfordringer om religion, som de kommer til udtryk i væsentlige forfatningsretlige kilder. Resultatet er en grundig faglig diskussion af, hvordan ret og religion i Danmark har formet hinanden, hvor historisk indsigt forbindes med aktuelle juridiske og religionsvidenskabelige perspektiver. Forhåbningen er, at læseren får en dybere forståelse af de komplekse interaktioner mellem religion, ret og samfund.Bogen giver først en grundig introduktion til religion ved Den Grundlovgivende Rigsforsamling, hvorefter 12 selvstændige kapitler undersøger de historiske kilder, deres betydning og deres tolkning i lys af nutidige udfordringer, ikke mindst kildernes indflydelse på nutidig lovgivning og retspraksis.Endelig består bogen af et nyoptryk af de historiske retskilder, der især har påvirket dansk religionsret. Det drejer sig om de væsentligste debatter om religion på Den Grundlovgivende Rigsforsamling, men også uddrag fra den Westfalske Fred, Anordningen for Jøderne fra 1814 og senere debatter om religion i Rigsdagstidende fra 1860’erne.Bogen er udarbejdet i samarbejde med studerende ved København Universitet, der som led i deres undervisning aktivt deltog som medforskere i udvalg af kilderne og diskussion af udfordringerne, og bogen er på den måde også et resultat af undervisningsbaseret forskning.

  • af Jesper Aagaard
    1.687,95 kr.

    Grundlovens beskyttelse af religionsfriheden Denne bog handler om, hvilke retlige rammer grundlovens bestemmelser om religionsfrihed sætter for lovgivningsmagten. Dette spørgsmål har fået ny aktualitet de senere år, hvor religionens rolle i samfundet flere gange har været genstand for politisk debat, der ofte har haft fokus på, om der specifikt skal ske regulering af borgernes religionsudøvelse.Bogen tager afsæt i en undersøgelse af den historiske baggrund for grundlovens bestemmelser om religionsfrihed. På den baggrund udlægges bestemmelserne hver for sig med udgangspunkt i deres ordlyd, forarbejder og formål. Endvidere inddrages praksis, herunder navnlig nyere lovgivningspraksis, samt bredere betragtninger. Undervejs diskuterer bogen også udlægningerne af bestemmelserne i den forfatningsretlige litteratur og efterprøver deres holdbarhed.I slutningen af bogen illustreres den konkrete anvendelse af afhandlingens udlægning af grundlovens § 67 og § 70 med udgangspunkt i nogle nyere eksempler på tiltag eller foreslåede tiltag, der berører borgernes religionsudøvelse. Bogen er en let revideret udgave af forfatterens ph.d.-afhandling Målgruppe Denne bog tager navnlig sigte på at være til gavn i det praktiske retsliv for advokater, domstole og forvaltningsmyndigheder samt i det lovforberedende arbejde i ministerier. Bogen henvender sig imidlertid også bredt set til enhver, der har interesse for forholdet mellem religion og stat, herunder for den historiske udvikling af tanken om religionsfrihed.Om forfatteren Jesper Aagaard er cand.jur., ph.d., og ansat som dommerfuldmægtig. Han har tidligere været ansat som bl.a. fuldmægtig i Justitsministeriets departement og ved Rigsadvokaten.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.