Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Jøren Ullits

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Jøren Ullits
    888,95 kr.

    En nyskabende og ambitiøs bog om journalistbegrebet set fra et retligt perspektivDenne bog undersøger journalistbegrebet fra et retligt perspektiv, ved at belyse de steder i lovgivningen, hvor begrebet ses anvendt, og der er usikkerhed om, hvordan det skal fortolkes. En usikkerhed, som kan tilskrives, at rigtig mange i dag har eget håndholdte medie, mobilen, og derved kan udfylde den rolle, som tidligere krævede en mellemstor journalistisk medievirksomhed.Undersøgelserne er baseret på en række centrale journalistrettigheder fraden danske databeskyttelseslov, medieansvarslov,retsplejelov og ophavsretslov, og fremstillingen belyser, hvordan bestemmelserne fra de fire retsområder udtrykker noget mere generelt om journalistik, selvom de forfølger vidt forskellige formål.

  • af Hanne Marie Motzfeldt, Jøren Ullits & Jens Kjellerup
    418,95 kr.

    Fra forvaltningsjurist til udviklings- og driftsjurist er en tværfaglig fremstilling, hvis formål er at sikre, at de juridiske professioner både fagligt og kommunikativt kan bidrage til, at offentlige digitaliseringsprocesser munder ud i en kombination af digitale og analoge arbejdsgange, der understøtter overholdelse af lovgivningen samt fremmer god forvaltningsskik. Bogens fokus er de almindelige retlige krav til tilrettelæggelse af myndighedsudøvelse. Tilgangen er på en gang nyskabende og traditionel, idet forfatterne med deres udviklings- og kommunikationsperspektiv på sæt og vis vender tilbage til forvaltningsjuristernes fortid, hvor store teoretikere som Bent Christensen ”vendte tingene på hovedet” og anvendte et såkaldt førsteinstansperspektiv frem for et prøvelsesperspektiv. Det skyldes, at bogens hovedinteresse er, hvordan udvikling og anvendelse af digitale løsninger tilrettelægges på en sådan måde, at myndighederne bedst muligt kan udføre deres centrale samfundsmæssige opgave med at realisere lovgivningen.2. udgave af bogen fra forvaltningsjurist til udviklingsjurist indeholder 5 væsentlige ændringer siden første udgave af bogen. De nye EU-reglerMed den teknologiske udvikling er der også kommet et øget fokus på de retlige rammer fra EU's side. De relevante regler fra EU i form af forordningsforslaget om AI og reglerne om sikkerhed i NIS2 er indarbejdet i den nye udgave af bogen.Dataetikken har fået en pladsI anden udgave af bogen er de dataetiske aspekter af et digitaliseringsprojekt beskrevet relevante steder med det formål at gøre udviklings- og driftsjurister opmærksom på de dataetiske vinkler, sådan at også dataetikken kan blive indtænkt i udvikling og anvendelse af digitale løsninger i det offentlige.Beskrivelse af nye teknologierBogen har uddybet og opdateret beskrivelserne af de teknologier og digitale infrastrukturer, som det må forventes at en udviklingsjurist møder i sit arbejde. Det drejer sig bl.a. om en opdateret beskrivelse af AI, MitID, PETs, herunder syntetiske data, etc.Den nyeste praksis fra bl.a. Folketingets Ombudsmand og Datatilsynet Folketingets Ombudsmand har de seneste år kommet med en række udtalelser, der får væsentlig betydning for den digitale forvaltning, navnlig for samspillet med it-systemer i den offentlige forvaltning og brug af Machine Learning ved værdiskøn. Datatilsynets praksis og vejledning om AI, som får væsentlig betydning for implementering af den fremtidige brug af AI i det offentlige, er også indarbejdet.Ny struktur, nyt kapitel, ændret fokus Bogen har en ændret struktur, sådan at strukturen nok stadig følger it-projektets faser, men samtidig er tilpasset erfaringerne med at undervise efter bogen. Der er samtidig sat et nyt kapitel ind med introduktion til det retlige landskab. Der er desuden fokuseret mere på den til stadighed mere forbundne, digitale forvaltning, bl.a. ved at uddybe beskrivelserne af de retlige rammer for samarbejder.

  • af Hanne Marie Motzfeldt, Jøren Ullits & Jens Kjellerup Hansen
    341,95 kr.

    Fra forvaltningsjurist til udviklingsjurist er en ny og tværfaglig fremstilling, hvis formål er at sikre, at de juridiske professioner både fagligt og kommunikativt kan bidrage til, at offentlige digitaliseringsprocesser munder ud i en kombination af digitale og analoge arbejdsgange, der understøtter overholdelse af lovgivningen samt fremmer god forvaltningsskik. Bogens fokus er de samlede retlige krav til tilrettelæggelse af myndighedsudøvelse, men store dele af gennemgangene kan også have betydning for f.eks. brug af velfærdsteknologier.Perspektivet i Fra forvaltningsjurist til udviklingsjurist er på en gang nyskabende og traditionel, idet forfatterne med deres udviklings- og kommunikationsperspektiv på sæt og vis vender tilbage til forvaltningsjuristernes fortid, hvor store teoretikere som Bent Christensen ”vendte tingene på hovedet” og anvendte et såkaldt første instansperspektiv frem for et prøvelsesperspektiv. Det skyldes, at bogens hovedinteresse er, hvordan udvikling og drift proaktivt tilrettelægges på en sådan måde, at myndighederne bedst muligt kan udføre deres centrale samfundsmæssige opgave med at realisere lovgivningen.Hanne Marie Motzfeldt har en ph.d.-grad i databeskyttelsesret, har undervist i og arbejdet med almindelige forvaltningsretlige problemstillinger det meste af hendes arbejdsliv, f.eks. for Folketingets Ombudsmand. Hanne Marie har skrevet mere end 80 artikler, bøger og formidlingsindlæg om den digitale forvaltning og er bl.a. forfatter til Digital forvaltning udgivet på Djøf Forlag i 2019.Jøren Ullits har en ph.d.-grad i databeskyttelsesret og medieret. Han er bl.a. ansvarlig for at videreudvikle forvaltningsret på jurauddannelsen på Syddansk Universitet og for at sikre at de studerendes kompetencer afspejler aftagerne på kandidaternes efterspørgsel. Jøren har tidligere udgivet artikler og bøger om blockchain, forskeres brug af personoplysninger og databeskyttelsesretlige spørgsmål.Jens Kjellerup har med en baggrund som cand. scient. comm. og programmør været en kendt skikkelse i digitaliseringskredse i mange år og modtog Digitaliseringsprisen på vegne af foreningen OS2 i 2019. Jens leder et kommunalt digitaliseringssekretariat og har der inden for de senere år ansat egne, specialiserede juridiske kompetencer frem for udelukkende at trække på kommunens forvaltningsjurister.

  • - – Retlige og dataetiske rammer for den digitale forvaltning
    af Hanne Marie Motzfeldt, Jøren Ullits, Jens Kjellerup & mfl.
    421,95 kr.

    Fra forvaltningsjurist til udviklings- og driftsjurist er en tværfagligfremstilling, hvis formål er at sikre, at de juridiske professionerbåde fagligt og kommunikativt kan bidrage til, at offentlige digitaliseringsprocessermunder ud i en kombination af digitale og analogearbejdsgange, der understøtter overholdelse af lovgivningen samtfremmer god forvaltningsskik. Bogens fokus er de almindelige retligekrav til tilrettelæggelse af myndighedsudøvelse. Tilgangen erpå en gang nyskabende og traditionel, idet forfatterne med deresudviklings- og kommunikationsperspektiv på sæt og vis vender tilbagetil forvaltningsjuristernes fortid, hvor store teoretikere somBent Christensen ”vendte tingene på hovedet” og anvendte et såkaldtførsteinstansperspektiv frem for et prøvelsesperspektiv. Detskyldes, at bogens hovedinteresse er, hvordan udvikling og anvendelseaf digitale løsninger tilrettelægges på en sådan måde, at myndighedernebedst muligt kan udføre deres centrale samfundsmæssigeopgave med at realisere lovgivningen.

  • - tekster og opgaver
    af Jøren Ullits
    306,94 kr.

    En introduktion til forvaltningsretten med relevante øvelsesopgaver og lovsamlingSigtet med denne bog er at give jurastuderende en oversigtlig introduktion til forvaltningsretten, der i begyndelsen kan opleves som et meget stort og uoverskueligt retsområde. Det er håbet, at denne bog kan bidrage til at ”samle trådene”. Bogen er inddelt i 5 kapitler. Kapitel 1 introducerer retsområdets centrale lov, forvaltningsloven, der også indeholder en kort omtale af reglerne om brug af data mv., mens kapitel 2 bygger videre med en overordnet omtale af de såkaldte forvaltningsretlige grundsætninger. De efterfølgende kapitler indeholder forskellige typer af fokusopgaver. Kapitel 3 indeholder opgaver med fokus på de forvaltningsretlige sagsbehandlingsregler, mens temaet for opgaverne i kapitel 4 er hjemmel og prøvelse. Kapitel 5, som også er bogens sidste, indeholder opgaver med blandede problemstillinger. Sidst i bogen er der bilagt en lovsamling.MålgruppeBogen henvender sig primært til jurastuderende, men er relevant for alle der ønsker en overskuelig og oversigtlig introduktion til forvaltningsretten og mulighed for at arbejde praktisk med forvaltningsretten gennem løsning af bogens mange virkelighedsnære opgaver.Om forfatterenBogen er skrevet af Jøren Ullits, der er adjunkt i forvaltningsret ved Syddansk Universitet , hvor han endvidere er fagansvarlig for bachelorfaget Forvaltningsret og kandidatfaget Digital forvaltningsret. Han har en juridisk ph.d.-grad fra Københavns Universitet/Center for Informations- og Innovationsret og forsker til daglig i digital forvaltningsret.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.