Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Dagens debatter her i landet om racisme, ghettoer, etnisk opdelte skoler og positiv særbehandling lyder som ekkoer af de etniske og racemæssige problemstillinger, som engang blev betragtet som rene amerikanske fænomener. Det sorte USA bringer læseren helt derind i amerikansk identitetsopfattelse, hvor det gør ondt – til spændingsforholdet mellem friheds- og lighedsidealerne og det sorte Amerikas rå virkelighed. Bogen skildrer den afroamerikanske befolknings historie: slaveriet og dets ophævelse, raceadskillelsen, borgerrettighedsbevægelsen i 1950’erne og 1960’erne, Barack Obamas vej til præsidentembedet og raceurolighederne, som igen og igen bryder ud. Det sorte USA opruller et omfattende persongalleri spændende fra aktivister som Frederick Douglass, Rosa Parks, Martin Luther King og Malcolm X til politiske ledere som Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, Franklin D. Roosevelt og Barack Obama.
Tunge kufferter med tøj, ejendele og især drømme fyldte på den barske rejse over Atlanterhavet. De danske udvandrere drømte. Og de drømte stort. Udlængslen og en amerikansk drøm skulle føre til et bedre liv. Men mange udvandrere ville også bevare danske skikke og religion, og det ønske udfordrede yankeer, irere, nordmænd, kinesere, tyskere, afroamerikanere, italienere, svenskere, indianere og polakker. De knap 336.000 danske udvandrere var et lille skvulp i en flodbølge af indvandring. Hele 32 millioner europæere i årene 1820-1930. I dag er der danske efterkommere i Minnesota, Utah og især Californien, hvor USA’s danske hovedstad, Solvang, har mølle og wienerbrød. Rejs med over Atlanten med Jørn Brøndal, professor og leder af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, og hør om danskere og danskhed i det forjættede land.
Den amerikanske drøm er under pres. Drømmen, der er en af grundpillerne i den amerikanske selvopfattelse, bliver sjældnere til virkelighed end tidligere. Ikke desto mindre er den fortsat drivkraften for mange og en kilde til inspiration for mennesker overalt på kloden. Men spørgsmålet er, om dette også vil være tilfældet fremadrettet. I denne bog ser et hold af landets førende USA-skribenter nærmere på fænomenet ’den amerikanske drøm’ og undersøger, om drømmen fortsat fungerer som inspiration eller i højere grad er blevet en illusion. Mette Laursen er kandidat i internationale relationer fra University of Oklahoma. Hun arbejder som partner i Game Change Media og er desuden tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent. Har tidligere bidraget til bøgerne Glimt af Amerika og Fiktionens magt.
Fængslets historie kan ikke skrives i ental; historien om fængslet og det fængslede menneske er ikke historien om én enkelt, ensartet institution, hvis rationale og nødvendighed har stået skrevet i sten siden menneskehedens begyndelse. Fængslets historie er snarere en myriade af historier, der tilsammen rummer det væld af måder, hvorpå indespærring, slavegørelse og afstraffelse af mennesker har fundet sted, er blevet praktiseret og retfærdiggjort af skiftende magthavere, samfund og politiske systemer.Denne udgivelse er en samling af nogle af de historier. Ved at udforske forskellige tiders idéer om fængslet kan vi nemlig nærme os vores egen tids syn på denne institution. Vi kan se den fra nye vinkler og vi kan genoverveje dets raison d’etre. For vores nedslag i fængslets historie viser, at retfærdighed – eller mangel på samme – kan tage mange former.
USA er verdens stærkeste magt. Denne bog fortæller den fascinerende historie om USA siden slutningen af 1800-tallet.I 1941 erklærede udgiveren af magasinet Time, at det 20. århundrede ville blive det amerikanske århundrede.USA var for alvor trådt ind på den internationale scene ved at erklære krig mod Spanien i 1898 og siden deltage i 1. Verdenskrig. Efter 2. Verdenskrig og især med afslutningen på Den Kolde Krig fremstod USA som verdens økonomisk, kulturelt og militært dominerende magt.Valget af Donald Trump til præsident i 2016 afslørede imidlertid et mere indadvendt og nationalistisk USA. Er det amerikanske århundrede dermed ved at være nået til vejs ende?I bogen fortæller Jørn Brøndal historien om USA – set fra USA og med fokus på de forskellige politiske strømninger og ikke mindst præsidentmagtens udvikling. Hvilke politiske ideer og folkelige bevægelser bidrog til at skabe det amerikanske århundrede? Er de tendenser, som førte til valget af Donald Trump egentlig nye? Har det amerikanske århundrede nået sin afslutning?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.