Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Elmer The Dane har en helt unik position i det danske kunstliv, som den sidste punker i den generation der bragte punk'en til Danmark. Efter eget udsagn er han "holdt op med at skabe kunst" fordi katastrofen finder sted lige nu og her. Kunstnerens opgave er i den situation at fortælle om og være vidne til begivenhederne. Dette får ham til at trodse kunstverdenen indre justits og stikke en finger i øjet på den gode smag og den rigtige holdning. Til trods for denne nonkonforme position er han en central figur på kunstscenen, ikke mindst efter at have tilbragt et årti som underviser på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hans værker stiller spørgsmålstegn ved alle indiskutable sandheder. Kataloget er generøst illustreret, og de fleste af dets tekster er skrevet af ham.
Denne bog er ikke et anti-feministisk manifest. Det er en selvhjælpsbog for mænd, men jeg tror bestemt også den kan være til stor nytte for kvinder. Bogen siger ikke, at man ikke bør eller skal være feminist. Den beskriver en praktisk og ideologisk virkelighed både mænd og kvinder befinder sig i.Bogen er heller ikke et kampskrift i en eksistentiel ”krig” mellem kvinder og mænd. Tværtimod, kvinder og mænd har egentlig alt til fælles med hinanden. Symbiose, ikke konkurrence, er det dominerende træk ved naturen. Både kvinder og mænd er traditionsbærere. Bogen handler om hvad feminismen, som et ideologisk opgør med traditionerne, er, gør og vil med dem.
Jon Eirik Lundberg har som en af få kuratorer i Norden arbejdet aktivt for at fremme den censurerede og udskammede kunst i de senere år. I denne bog viser han, at den største trussel mod kuratorisk frihed er et aktivistisk embedsværk, der forvalter de offentlige støttekroner og bemander kunstnernes organisationer. Jon Eirik Lundberg er magister i politisk filosofi, forfatter og leder af Læsø Kunsthal. Hans udstillinger om "politisk kunst" har været besøgt af ca. 30.000 besøgende. Han har præsenteret værker af kunstnere fra Kina, Korea, Yemen, Iran, Israel, Ukraine, Hviderusland, Polen, England, USA, Sverige, Norge og Danmark. Udstillingerne har været omtalt i artikler, interviews og debatter fra Finland til Guatemala.
I dette interview kan du høre forfatterne Torben Sangild og Jon Eirik Lundberg diskutere Lundbergs nyeste roman, 'Hos Glasmaneterne', der er første bind i en dystopisk triologi. I 'Hos Glasmaneterne' er Oslo blevet oversvømmet af flere tsunamier, og den politiske magt ligger nu hos de benløse maneter - nogle intelligente gopler, der har udviklet lunger. Hør Jon Eirik Lundberg fortælle om romanens symbolik, og om hvordan han overhovedet kom på ideen med at lade fremtidens diktatorer være hvirvelløse, men særdeles ondskabsfulde, bløddyr.Jon Eirik Lundberg er cand.mag. i filosofi og bosat i Oslo. Til daglig er han leder af Læsø Kunsthal. Han har tidligere udgivet en række digtsamlinger. Denne bog er hans første science fiction-roman.
Hos Glasmaneterne er den første bog i serien. Bogen udspiller sig i Oslo efter en række tsunamier udløst af olieboringer i Nordsøen. Katastrofen omtales som "Oversvømmelsen". Glasmaneter (vandmænd) har udviklet lunger og fået evnen til at bevæge sig gennem luften. De flytter ind i det forladte menneskesamfund og grundlægger en ny civilisation. Brandmaneterne (brandmændene) sætter sig imidlertid snart på den politiske magt. Man vil skabe "det benløse samfund". Ben bliver forbudt.Vi følger nogle af de få overlevende mennesker i overgangen fra det ene samfund til det næste. De må hver især finde en måde at tilpasse sig. Med tiden vokser der også en ny bevidsthed frem hos glasmaneterne, der føler sig mere og mere undertrykt af "de røde". En alliance på tværs af arter opstår, mytteriets frø bliver sået, og en yderst usædvanlig kamp for frihed tager form.Jon Eirik Lundberg er cand.mag. i filosofi og bosat i Oslo. Til daglig er han leder af Læsø Kunsthal. Han har tidligere udgivet en række digtsamlinger. Denne bog er hans første science fiction-roman. Bogen er oversat af Marie Ladefoged.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.