Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
“Dette er ikke en digtsamling. Det er ikke en roman. Det er ikke film-analyse” sådan lyder det på bagsiden af Jonas Okholm Jensens nye bog, Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen. Bogen er resultatet af et års frenetisk skrivning på baggrund af Twin Peaks tilbagevenden til skærmen. Det er ikke nogen af delene i sig selv, men der er spor af dem alle. Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen er en Twin Peaks-fans bekendelser. Det er historien om en besættelse der startede, da Okholm så Fire Walk With Me som 12-årig, og som aldrig er gået væk. Det er et forsøg på at forstå Twin Peaks knudrede univers, gennem den ofte alt for uvirkelige virkelighed der omgiver det, og omvendt: “TWIN PEAKS hjælper med en forståelse. Man kan se sit eget liv og gå mindre vaklende.“ I bogen møder vi Steffen, en karakter fra en roman der aldrig blev skrevet, og vi møder Cooper, Laura, Bob og Jonas. Alle er de en del af Okholms arbejde med at forstå angsten, volden og skønheden på skærmen og rundt om den. Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen er uden tvivl en af de mest dybdegående undersøgelser af Twin Peaks, der foreligger på dansk. Ikke akademisk, men helvedes engageret.Jonas Okholm Jensen (f. 1980) debuterede i 2016 med prosasamlingen Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet. Bogen var blandt andet nomineret til Bukdahls bet - Den smalle litteraturpris. Okholm Jensen har de seneste år skabt sig selv et populært navn til oplæsningsarrangementer landet over. Derudover fungerer han som forsanger i bands som Spost og Easy Rider og har et utal af koncerter og pladeudgivelser bag sig.
Efter utallige opfordringer præsenterer digter, målmand og ølconnaisseur Jonas Okholm Jensen den lyriske hitliste Forsøg på en top 25 over øl, bestående af de 25 bedste øl, som han gladeligt er rendt panden imod på sin Øldysseé gennem livet. Forsøg på en top 25 over øler, udover at være en personlig velovervejet og rangeret oversigt, en skummende dannelsesrejse fyldt eksistentielle funderinger og spørgsmål til tilværelsens luner. Rejsen starter med en kasse heftige Bjørnebryg og ender med en Carlsberg på Storebæltsbroen, hvor tankerne kredser om den tragiske togulykke på selv samme bro: ”En øl til broen. Derfor det bider så varselsagtigt. Det er for absurd, at det var et øltog med tomme flasker, der var med i ulykken.”Præsenteret for både velbevandrede ølsmagere og amatørøldrikkere fremstår Forsøg på en top 25 over øli et poetisk og til tider klart sprog, af landets måske mest ledende skikkelse inden forøludforskning, som når en bustur gennem Brennerpasset med Fine Festival-øl lyder: ”Ved ikke hvad man skulle have gjort i den bus til Italien med ligalandsholdet, hvis ikke det var for den udslagsgivende kasse FF’ere. Nej, der var stillingen angst 0 - ånd 100. Turneringen var allerede vundet. Der var ikke mere at komme efter”.Jonas Okholm Jensen (f. 1980) debuterede i 2016 med prosasamlingen Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet.Digtsamlingen var blandt andet nomineret til Bukdahls bet - Den smalle litteraturpris og er nu kommet i to oplag. Okholm Jensenopfulgte i 2018 med Jeg håber og tror at Twin Peaks vil samle os igen, der uden tvivl er en af de mest dybdegående undersøgelser af David Lynchs Twin Peaks, der foreligger på dansk. Okholm Jensen har de seneste år skabt sig selv et populært navn til oplæsningsarrangementer landet over og agerer derudover forsanger i bands som Spost og Easy Rider, der har et utal af koncerter og pladeudgivelser bag sig.
I Cris & Guldmanns FADERSKABS-ANTOLOGI undersøger forfatterne hvilke udtryk, der blomstrer op, når faderskabet konfronteres med skriften, og når skriften konfronterer faderen med faderskabet. De på mange måder uudtalte erfaringer spændes op i poesiens, prosaens, dagbogens og forbandelsens net.Bobbi-Johanne Østervang illustrerer antologien med farverige og nuttede tegninger, der både forløser den litterære tyngde og komplimenterer nærværet og humoren i teksterne.Tue Michael Hansen, der for første gang udkommer i bogformat, inviterer læseren ind i et mørke af fødselseftervirkninger. Skrivehandlingen bliver her et omsorgsritual, der sætter jeget i forbindelse med barnet og verden.Duncan Wieses både hverdagsnære og surrealistiske digte udtrykker faderskabets forandringer af identiteten gennem et poetisk naivt begær efter at beskytte og forsørge barnet. Wieses bidrag er et uddrag af hans seneste digtsamling Kirsebærplukkerne, Gutkind Forlag. Lars Frost skildrer parforholdets virkning på barnet og barnet som rundkørsel for parforholdets cirkulære skænderier. Frosts bidrag er en omskrivning af et mindre uddrag af hans seneste roman De forenede, Gyldendal.Kristina Nya Glaffeys forbandelse over den moderne far er placeret midt mellem de seks tekster som antologiens trojanske hest. Glaffey tager tonen fra hendes seneste bog To the modern man, Gyldendal, med ind i faderskabets verden.Mikas Lang parrer egne digte om faderskabets nærvær og den gentagende hverdag med udsnit fra den afrikanske diaspora-litteratur. Bidraget lader litteratur komplimentere litteratur, så ordknap og opløsende poesi om bleskiftning og faderens identitet blandes med sorgen af et folkefærd.Jonas Okholm Jensen afrunder antologien med faderens mangfoldige dagbogslignende fortællinger skildret i et ofte komisk og ironisk, men også altid omsorgsfuldt sprog, hvilket alt sammen munder ud i funderinger over Faderskabet med stort F.
Bamses venner har fået forbud mod at lave mere suppe. Bamses venner står og kigger på nye huer i Kvickly. Bamses venner skal ud og skydes. Og hvad gør Bamse?Jonas Okholm Jensens fjerde bog, Bamses venner, fortæller om en række begivenheder i Bamses venners liv, og når den ikke gør det, fortæller den i det mindste om rytmeguitaristens søns venindes liv.Nu og da er Bamses venner i øveren eller hjemme hos Bamse, når Bamse altså ikke lige er en hund, et vuggestuebarn eller død.Men i Bamses vennerer det ikke Bamse, der er hovedpersonen. Det er Bamses venner, der er det. Dem alle sammen.Det er en bog, der handler om, at Bamses venner besøger Bamses venners ven. At Bamses venner har brækket halvdelen af benene. At Bamses venner ser en runde kongespil, der risikere at gå i vasken, og danner en menneskepyramide for at få pinden ned fra træet. Og så er det en bog, der stiller det almenmenneskelige og eksistentielle spørgsmål: Hvad gør man med et venskab, hvor én person er Bamse, mens alle de andre bare er Venner?Jonas Okholm Jensen (f. 1980) debuterede i 2016 med digtsamlingen Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet. Siden kom Jeg håber og tror at TWIN PEAKS vil samle os igen(2018). Hans seneste bog, Forsøg på en top 25 over øl(2021), blev kaldt ”boblende livfuld” (Lars Bukdahl, Weekendavisen) og en ”yderst underholdende tropsfører ud i sprogets og eksistensens krinkelkroge” (Alexander Rich Henningsen, Atlas). Hvis Bamses venner kan kaldes en roman, og hvis hans andre bøger ikke kan, er Bamses vennerhans første roman.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.