Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Han var ”Bonden”, forsangeren for hele Danmarks Shu-Bi-Dua. Men også Michael, der aldrig lod danskerne komme helt tæt på. I sin selvbiografi fortæller Michael Bundesen for første gang om det privatliv, han i årtier gjorde alt for at holde væk fra ugebladene. Det er den ufortalte historie om jagten på succesen og forbandelsen ved at få den. Om skilsmissen, stalkeren og Shubberne, der flere gange var på randen af kollaps bag scenen. Det er en begejstret beretning om den nørdede knægt fra Taarbæk, der ville være Danmarks Elvis. En personlig rejse gennem fire årtiers vanvittig, eksploderende energi i Shu-Bi-Dua – drengeklubben, der blev nationalband og skabte nogle af vores mest elskede sange. Om kunsten at læse publikum og give dem det, de vil have. Om at blive det bedst sælgende band i Danmark nogensinde. Om at stå på scenen i Tivoli i voksenble og grine dybt i maven. Om at have svært ved at stoppe det hele. Og om de forbandede blodpropper, der en dag i 2011 tvang ham til det – og sluttede eventyret om Shu-Bi-Dua.
Han var ”Bonden”, forsangeren for hele Danmarks Shu-Bi-Dua. Men også Michael, der aldrig lod ugebladene komme tæt på.Nu fortæller Michael Bundesen for første gang, hvorfor han i årtier holdt privatlivet for sig selv og ikke inviterede danskerne ind bag hækken i villaen nord for København. Dette er den ufortalte historie om bagsiden af berømmelsen. Og om den dag i 2011, da to blodpropper tog Michael Bundesen væk fra de danske scener og sluttede eventyret Shu-Bi-Dua.Michael Bundesens selvbiografi er dog først og fremmest en begejstret beretning om tiden i 70’erne, 80’erne, 90’erne og 00’erne med vanvittig, eksploderende energi i drengeklubben Shu-Bi-Dua. Nationalbandet, der skabte nogle af vores mest elskede sange, mens de bag scenen flere gange var på randen af totalt kollaps. Det er en bog om en nørdet knægt fra Taarbæk, der altid vidste, at lige præcis han skulle være Danmarks Elvis. Om at perfektionere kunsten at læse publikum og give dem præcis, hvad de ønsker. Om at blive det bedst sælgende band i Danmark nogensinde. Om at stå på scenen i Tivoli i voksenble og grine dybt i maven. Om at have svært ved at stoppe det hele. Og om de forbandede blodpropper, der tvang ham til det.
David Headley vågnede af en drøm. Han havde set den hellige profet Muhammeds grav i Medina. En mand stod ved graven, og da Headley spurgte, hvem den tomme grav ved siden af profeten var til, svarede manden: "Når du dør, så bliver du begravet her." Osama bin Laden havde også drømme inden større aktioner, og han tillagde dem stor betydning. Headley var ikke i tvivl. Drømmen var velsignet. Og graven var hans belønning, hvis missionen i Danmark lykkedes.To måneder efter terrorangrebet i Mumbai rejste David Headley til København. Med sin Sony Ericsson-mobil tog han billeder af Kongens Nytorv og Livgarden og faldt i snak med en kaptajn, inden han udtænkte en plan. Man kunne kaste en håndgranat mod de marcherende livgardere, tage geværerne fra de lemlæstede soldater, storme Jyllands-Postens kontorer og skyde og halshugge de ansatte. Det ville sende et klart budskab til danskerne: Ingen gik fri i den globale jihad.Halshug er en foruroligende dokumentarisk beretning om en pakistansk-amerikansk terrorist, der med støtte fra al-Qaedas netværk af sovende celler i England, Tyskland og Sverige nåede vidt med sine planer for et angreb i Danmark. Som hjernen bag Mumbai-angrebet i 2008 med 166 dræbte havde han sat en ny og primitiv standard for den islamistiske terror. I København fandt han sit næste mål.
Journalist Kaare Sørensen fortæller om sin barndom i Grønland.Journalist Kaare Sørensen (f. 1979) er født i Danmark, men tilbragte sin barndom i Grønland. Kaare Sørensen har været korrespondent for Jyllands-Posten, hvor han har dækket alt fra terrorangrebet i Mumbai i 2008 til amerikanske præsidentvalg.Tolv kapitler om at være barn i Grønland, skrevet af Naja Marie Aidt, Julie Berthelsen, Jessie Kleemann, Anne Knudsen, Henrik Littauer, Rasmus Lyberth, Mai Misfeldt, Iben Mondrup, Emile Hertling Péronard, Minik Rosing, Kaare Sørensen og Elisabeth Toubro.En række mennesker, der alle har tilbragt hele eller dele af deres barndom i Grønland, beskriver nogle af deres tidligste erindringer fra det store land. Bogen er en slags mosaik, hvor hver del kan stå alene, men tilsammen danner delene et billede af Grønland set med barneøjne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.