Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
To elskelige gamle provstedøtre i en lille norsk fjordby tager en berømt kvindelig køkkenchef fra Paris i huset, da hun flygter under den blodige franske opstand, Pariserkommunen, i 1870-71. I fjorten år koger hun trofast klipfisk og øllebrød, men ved et mirakel får hun én gang mulighed for at udfolde alle sine talenter: Den gamle lotteriseddel, hun havde med i sin bagage, kommer ud med den store gevinst.
Karen Blixens officielle debut, der oprindeligt udkom på engelsk i 1934 og med det samme blev en bestseller og gav hende et internationalt gennembrud. Her foreligger den for første gang i moderne retskrivning.
Karen Blixen fik sit internationale gennembrud i 1934, da Syv fantastiske Fortællinger blev udsendt i USA. Disse raffinerede noveller om menneskets afmagt over for sin skæbne, om forholdet mellem livet og kunsten, vakte betydelig opsigt ved udgivelsen.
Karen Blixens sidste store samling af fortællinger. Den udkom i 1958, fire år før hendes død, og indeholder 'Dykkeren', 'Babettes Gæstebud', 'Storme', 'Den udødelige Historie' og 'Ringen'.
Om ægteskab er en fascinerende bog skrevet af den anerkendte forfatter, Karen Blixen. Udgivet af Gyldendal i 2018, er denne bog en uundværlig del af enhver litteraturelskers samling. Bogen falder inden for genren af både fiktion og filosofi, hvilket giver læseren en dybdegående forståelse af ægteskabets kompleksitet. Karen Blixen udforsker ægteskabets mange facetter gennem sine karakterer og leverer en indsigtsfuld kommentar om menneskelige relationer. Gyldendal, som er kendt for sin dedikation til at udgive kvalitetslitteratur, har endnu en gang leveret en bog, der er værd at tilføje til din boghylde.
Bogen udkom første gang 1942, og det er en samling af Karen Blixens mest berømte fortællinger. Alle drejer de sig om menneskets forhold til skæbnen og vilkårene for at realisere egne livsmuligheder, set i lyset af det store regnskab alle menneskelige handlinger indgår i.
Karen Blixens breve fra Afrika til familien i Danmark er skrevet i den vigtigste periode af hendes liv. Brevsamlingen giver et enestående indblik i hendes tilværelse på farmen og hendes uophørlige kamp for at finde sin bestemmelse som kvinde og kunstner. Samtidig kaster brevene et skarpt lys over Karen Blixens menneskelige situation i de år, hvor hendes ægteskab med Bror Blixen-Finecke gik i opløsning.
Romanen begynder som en næsten idyllisk skildring af engelsk herregårdsliv omkring 1840. Men den udvikler sig til en intens gyser, der holder sin læser i uafbrudt spænding.Gengældelsens Veje fra 1944 er den eneste roman, Karen Blixen skrev under pseudonymet Pierre Andrézel.
Årene på farmen i Kenya stod for Karen Blixen som de rigeste i hendes liv. Hun trivedes i den pragtfulde natur og blandt de indfødte, for hvem hun blev leder, lærer, mentor og dommer. Og det var her hun mødte sin elskede Denys Finch Hatton.Denne udgave af Den afrikanske farm er opdateret til gældende retskrivning
I dag kan det måske virke en smule gammeldags at have et motto. Men sådan var det ikke for den store danske forfatterinde Karen Blixen, der havde hele fire mottoer, som vejledte og hjalp hende gennem livet. Selv forklarede hun, at mottoerne hjalp hende med at finde en retning i tilværelsen og forløse de evner og kræfter, der boede i hende. Og af samme grund så hun også mottoet som magisk for den, det tilhørte. Mit livs mottoer og andre essays er Blixens tale om mottoer til Det amerikanske akademi i 1959 og andre gode essays fra forfatterindes hånd. Bogen udkommer i en smuk indbundet gavebogsudgave med nyt forord af Margrethe Vestager.
Bogen udkom første gang 1942, og det er en samling af Karen Blixens mest berømte fortællinger. Alle drejer de sig om menneskets forhold til skæbnen og vilkårene for at realisere egne livsmuligheder, set i lyset af det store regnskab alle menneskelige handlinger indgår i.
Udgivelsen er det sidste bind i Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs serie af gennemkommenterede udgaver af Blixens forfatterskab.Bogen indeholder to titler samlet i ét bind:Skygger paa Græsset fra 1960 er den sidste bog, Karen Blixen udgav i sin levetid. Den indeholder fire erindringsessays skrevet ud fra de samme temaer, som findes i Den afrikanske Farm. Essays indeholder 12 essays, skrevet til forskellige lejligheder, men er først samlet i en bog efter hendes død, bl.a. "Daguerreotypier", "En Baaltale med 14 Aars Forsinkelse", "Mit Livs Mottoer" og "Til fire Kultegninger".
"Jeg havde en Farm i Afrika ved Foden af Bjerget Ngong", skriver Karen Blixen i sit verdensberømte erindringsværk, men det passer ikke. Hun bestyrede kun en farm.Denne to-binds-udgivelse bringer nye breve, skrevet hovedsagelig af Karen Blixen og hendes morbror, Aage Westenholz. Han var hovedinvestor og bestyrelsesformand i det familieaktieselskab, der ejede farmen, og som investerede utrolige summer i et konstant urentabelt foretagende. Efter 17 års underskudsgivende drift og et gigantisk tab erklærede familieselskabet farmen konkurs.For første gang beskrives økonomien bag det afrikanske kaffeeventyr. I værkets bind II gives en lang og grundig virksomhedsøkonomisk redegørelse og analyse af Karen Coffee Company Ltd., skrevet af erhvervshistorikeren, professor, dr.phil. Per Boje. Heri bringes også Aage Westenholz' rejsedagbog fra 1921.
Sidste Fortællinger blev heldigvis ikke de sidste i Karen Blixens forfatterskab, for året efter - i 1958 - udkom Skæbne-Anekdoter. Denne samling på i alt tolv fortællinger tager tråden op fra de tidligere udgivelser, bl.a. Syv fantastiske Fortællinger og Vinter-Eventyr, og gennemspiller på ny nogle af Blixens kendte hovedtemaer.
Genudgivelse i smukt gaveformat.En fuldmånenat i 1863 sejler en dhow mellem Lamu og Zanzibar. Ombord er tre mænd: den unge Said Ben Ahamed, der søger hævn efter et baghold, eventyrfortælleren Mira Jama, der har mistet evnen til at fortælle historier, og den rige englænder Lincoln Forsner, der fortæller historiens egentlige handling. Lincoln fortæller om en kvinde, der lærte ham at drømme, og som han planlagde at gifte sig med. Han rejser ud for at underrette sin familie, men da han kommer hjem, er hun væk. Det næste stykke tid rejser han land og rige rundt for at finde hende, og under et ophold på et hotel i Alperne, viser det sig, at han ikke er den eneste, der kender kvinden – og heller ikke den eneste, der søger hende. Drømmerne er en rammefortælling med flere mindre historier. Det er fortællinger om kunst, skæbne, køn og identitet – særligt kvindelig identitet, og det er derfor ikke uden grund, at teksten har fået så meget opmærksomhed.
From the moment Karen Blixen arrived in Kenya in 1914 to manage a coffee plantation, her heart belonged to Africa. Drawn to the intense colours and ravishing landscapes, Karen Blixen spent her happiest years on the farm. This book presents her experiences and friendships with the people around her.
En stærkt forøget udgave af Mit livs Mottoer og andre Essays (1978) viser Karen Blixen fra en anden side end vi normalt ser hende, og føjer nye facetter til billedet af en af Danmarks største forfattere.
Pragtudgave i et stateligt format med sølvtopsnit og læsebånd. Bogen er rigt illustreret med découpager af Dronning Margrethe II og med en grundig efterskrift af professor, dr.phil. Johnny Kondrup.Om découpagerne skriver Dronningen i bogens forord: »Ligesom H.C. Andersen er Karen Blixen en af Danmarks helt store forfattere, som jeg tidligt lærte at sætte pris på. Blixen er en meget dygtig fortæller, men også meget dygtig til at skabe billeder i læserens hoved. Det gælder ikke mindst novellen Ehrengard, der har fascineret mig gennem mange år, og som nu er omsat til både en spillefilm og til den aktuelle pragtbog, der begge – til min slet skjulte stolthed – bruger mine découpager som inspiration og illustration til fortællingens forskellige universer.«Ehrengard er en af de fortællinger, Karen Blixen efterlod ved sin død. Den forelå i et færdigt manuskript på engelsk og blev oversat til dansk af Blixens sekretær. Denne udgave af Ehrengard er trykt med den originale retskrivning. Fortællingen er, hvad forfatteren selv kaldte »en Spøg«, men den har et alvorligt perspektiv. Blixen følte sig provokeret af Søren Kierkegaards «Forførerens Dagbog» og besluttede at skrive et modsvar.I Enten-Eller hævder Johannes Forføreren, at han vil kunne besejre enhver kvinde, selv den, der vil hævne sit køn ved at lade ham smage ulykkelig kærlighed. Den udfordring tog Karen Blixen op i historien om den drevne forfører Johann Wolfgang Cazotte, der prøver at få den unge, landlige uskyldighed Ehrengard til at rødme af skam.Men Ehrengard har bogstavelig talt ikke skam i livet – hendes bevidsthed er ikke spaltet, så hun skammer sig ikke over noget, heller ikke forplantningens kendsgerninger. Desuden er hun stærk og handlekraftig, så Cazottes forføreriske planer lider skridt for skridt en ynkelig skæbne – og Ehrengard står tilbage som kvindekønnets hævner. I det store perspektiv er Ehrengard et opgør med den mandlige (og kristelige) optik, der vil adskille natur og ånd, krop og hoved.
Den unge prins Lothar af Babenhausen er en evig kilde til bekymring for sin mor, storhertuginden, for han er ikke interesseret i det andet køn. Derfor bringer det stor glæde, da han meddeler, at han vil giftes med prinsesse Ludmilla af huset Leuchtenstein. Men næppe er brylluppet overstået, før en ny ulykke truer storhertuginden. Ludmilla er gravid, og hun skal nedkomme to måneder for tidligt i forhold til bryllupsdagen. Storhertuginden iscenesætter derfor et skuespil, der skal sløre begivenhedernes gang, i fællesskab med sin fortrolige, kunstneren Cazotte. Blandt kredsen omkring det unge hertugpar er den unge sunde Ehrengard, en sand venus. Cazotte får den idé, at han vil se hende rødme, ikke af forlegenhed eller ubehag, men fordi han ønsker, at hele hendes sjæl skal stige op og åbenbare sig for ham. Da barnet er født og endnu en intrige ruller over scenen, kommer Ehrengard og Cazotte i en situation, hvor rødmen stiger op, men det er ikke - til Cazottes store forlegenhed - Ehrengard, der rødmer.
Genudgivelse i paperback. Skygger på græsset udkom første gang i 1960 og er en samling erindringskapitler skrevet ud fra de samme temaer, som også findes i Den afrikanske farm. "Skygger på græsset har fru Karen Blixen kaldt sine erindringsfortællinger, som så fint slutter sig til Den afrikanske farm. Mere poetisk og bevægende en titel kan man ikke tænke sig, når det er mindet, det gælder. Minder om mennesker, der for længst er døde, og stærke begivenheder, der, lige meget hvor stærke de end har været, blegner i erindringen. Livet er kun en drøm, kun skygger, og i en drøm bliver Afrika, der engang var så nærværende, kun til græsset, noget næsten anonymt ... En livsens taknemmelig og trofast bog." – Tom Kristensen
Genudgivelse i smukt gaveformat.Den udødelige historie handler om den ældre og velhavende Mr. Clay, hvis største lidenskab i livet er penge – og dem har han så sandelig også nok af. Med tiden bliver han dog så syg, at han har problemer med at sove om natten, og han ansætter en ung mand, der læser gamle regnskaber op for ham. Da regnskaberne slipper op, spørger Mr. Clay den unge mand, om han ikke kan finde en anden type bøger at læse op. Her præsenteres den ældre købmand for fiktionen og opdigtede historier; noget, der ikke passer til hans realistiske, firkantede og lidt kolde tilgang til verden. Derfor beslutter han sig for at iscenesætte den ‘udødelige’ historie, der involverer en sømand, en smuk kvinde og selvfølgelig hans tro tjener. Et projekt, der viser sig mere komplekst, end antaget.
Karen Blixens sidste store samling af fortællinger. Den udkom i 1958, fire år før hendes død, og indeholder 'Dykkeren', 'Babettes Gæstebud', 'Storme', 'Den udødelige Historie' og 'Ringen'.
Denne tredje udgave af Blixens Efterladte fortællinger er forøget med to historier, der ikke tidligere har været optaget i nogen samling, men som indtil nu kun har foreligget separat - 'Spøgelseshestene' og 'Ehrengard'. Udgivet og med efterskrift af Frans Lasson.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.