Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Et lollandsk forbryderalbumBogen består af 75 restaurerede forbryderfotografier og 38 historier om personer der udfoldede deres forbryderiske færden på Lolland i årene 1890-1915.Bogen følger i forbrydernes fodspor og giver et historisk indblik i deres forbrydelser og i de livsvilkår randeksistenser på Lolland levede under for 100 år siden.Et forbryderalbumPå Politimuseet i København findes et lille forbryderalbum med portrætter af forbrydere der levede på Lolland for mere end 100 år siden. Når man ser billederne, kan man ikke lade være med at undre sig over om det er forbrydere man kigger på. Flere af personerne smiler nemlig til fotografen, og de har ikke det skulende og beklemte udtryk som man er vant til at se på forbryderfotografier.I stedet for at skjule deres væsen med lukkede miner, åbner flere af de portrætterede tværtimod op for deres indre. De sidder med åbne ansigter, som om de vil lade fotografen se deres personlighed.Effekten på beskueren er at det ikke er forbrydere man kigger på, men mennesker. Fotografen har ikke reduceret forbryderen til et kriminelt uvæsen, men lader os se dem som de levende personer de var. Som beskuer bliver man nysgerrig efter at finde ud af hvem de var som mennesker.Det har forfatterne bag denne bog brugt et par år på; at undersøge hvem personerne på billederne er. Hvad havde de gjort og hvorfor?På sporet af menneskerVed at opspore gamle politiafhøringer, straffeakter, domsprotokoller, gamle avisartikler, stamruller fra fængsler, journaler fra fattighuse, familiebreve, fødselsattester, vielser og meget andet er det lykkedes at finde materiale, så de kan fortælle levende historier om 38 af personerne.Nogle af fotografierne viste sig at gemme på ubehagelige historier der fremkalder afsky og ubehag. Andre historier er tragiske og sørgelige, og skaber medfølelse, fordi man kan se at det var omstændigheder der skubbede personerne i den forkerte retning.Hovedparten er tragiske og sørgelige historier om fattigdom og kummerlige liv. Personer der blev skyggemennesker og levede udstødte i udkanten af samfundet.For at sætte historierne i perspektiv og give et indblik i datidens retsvæsen er der i bogen også en række kapitler om forbryderfotografiets historie, synet på de kriminelle, forbrydelsernes art, straffemetoder og de anstalter de kunne blive dømt til at blive spærret inde i.Et lollandsk forbryderalbum genskaber et svundet og glemt Lolland ved at fortælle historier om 38 af de skæbner der gemmer sig bag fotografierne.
Enhver, som elsker, kender Gud - kristne homoseksuelle fortæller om deres liv og tro er et alternativt indspark i debatten om kristendom og homoseksualitet. I stedet for at skulle læse om, hvad heteroseksuelle teologer nu måtte mene om emnet, får læseren via denne lille bog indblik i, hvordan kristne homoseksuelle er nået frem til at kunne forene deres tro med deres seksualitet.Bogen er altså ikke kun en samling af 13 historier om homoseksualitet og kristendom, men et forsøg på at skabe en anderledes debat, hvor de homoseksuelle selv får muligheden for at komme til orde. De tretten bidragsydere, 7 lesbiske og 6 bøsser, har haft mange forskellige erfaringer med det at være kristen og homoseksuel, men de er dog alle enige om en ting: Kristendom og homoseksualitet er forenelige størrelser.Bogen redaktør Karen M. Larsen (f. 1969) er cand. mag. i historie og religion og er gymnasielærer og debattør, hun lever i et registreret parforhold og bor i Væggerløse på Falster. I indledningen beskriver hun det problematiske i at udelukke homoseksuelle fra en debat, der i udgangspunktet drejer sig om dem: ´Ved ikke at lytte til de kristne homoseksuelles egne stemmer, når man debatterer kristendom og homoseksualitet, bidrager man til undertrykkelsen af kristne homoseksuelle. Vi er ikke kristne på lige fod med debattørerne, men ses i stedet som objekter for en teologisk debat, som af principielle grunde antages at være af mindst lige så vigtig betydning for dem, for hvem debatten kun handler om principper, som for dem, for hvem den handler om deres liv og tro.´
”Transkønnet” er en identitetskategori der på få år har udviklet sig fra at være ganske ukendt til at indtage en nøgleposition indenfor kønsdebatten.Debatten om transkønnede er typisk præget af stærkefølelser og holdninger, men er også kendetegnet ved fravær af dybere refleksion og vilje til at stillekritiske spørgsmål og kræve en logisk argumentationfrem for henvisninger til følelser.Karen M. Larsen stiller i ”Kvinder med penis og gravide mænd – en rejse ind i et absurd kønspolitisk univers” de spørgsmål som en ukritisk medieverden og politisk magtelite ikke tør stille og påpeger de problemer der opstår, når køn gøres til en udefinerbaridentitet løsrevet fra den medfødte krop.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.